aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Δεν κάνουν αρκετά, είναι ντροπή»

«Δεν κάνουν αρκετά, είναι ντροπή»

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Όπως όλοι οι νεοφερμένοι της Ανόρθωσης, έτσι και ο Ίνιγο Καλντερόν, θα κριθεί στο γήπεδο. Το βιογραφικό, οι εμπειρίες, τα προσόντα και η ηλικία του αναπόφευκτα αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού, όμως, την πορεία του ο ίδιος θα την καθορίσει.

Στην Κύπρο ήρθε ως σταρ. Εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων. Δεν είναι τυχαία άλλωστε «ο θρύλος του Μπράιτον» για τους οπαδούς και τα ΜΜΕ της ομώνυμης αγγλικής πόλης. Διότι ο Ισπανός δεν ήταν μονάχα ένας επαγγελματίας εντός των τεσσάρων άσπρων γραμμών. Κατά την εξαετή παρουσία του στην Μπράιτον εντ Χουβ Άλμπιον, αποτέλεσε ενεργό μέλος της φιλανθρωπικής πτέρυγας του συλλόγου «Albion in the community», η οποία έρχεται σε επαφή με περισσότερους από 50 χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο.

Κάτοχος μεταπτυχιακού στην αθλητική ψυχολογία και προσοντούχος δάσκαλος, ο «Κάλντι» επικεντρώθηκε στους τομείς των κοινωνικών προβλημάτων, των οικονομικών στερήσεων και των θεμάτων υγείας.

Οι δε απόψεις του έτυχαν της καθολικής επικρότησης και προβολής, όπως οι ακόλουθες:

«Είναι σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές να δραστηριοποιούνται λόγω της θέσης μας. Τα παιδιά, μας ακούνε πιο εύκολα. Έχουμε αρκετό χρόνο για να κάνουμε περισσότερα, κι όχι απλώς να παίζουμε μπάλα. Είναι εύκολο να τεμπελιάζει κανείς, όμως μια φορά να ασχοληθεί θα νιώσει πολύ ωραία και θα καταλάβει πως είναι σπουδαιότερο το να προσφέρεις από το να λαμβάνεις».

«Εάν καταφέρω να πείσω έστω ένα παιδί, όταν πάει στο σπίτι του να πει, “μάνα, δεν θέλω τσιπς, θέλω μια σαλάτα”, θα νιώσω τόσο μα τόσο χαρούμενος».

«Είναι ντροπή που οι ποδοσφαιριστές δεν κάνουν αρκετά. Οι κορυφαίοι αστέρες έχουν τη δύναμη να αλλάξουν πολλά στον κόσμο εάν το θελήσουν. Έχουν τεράστια δύναμη και δεν τη χρησιμοποιούν. Για κάποιους παίκτες το θέμα είναι τα λεφτά και περισσότερα λεφτά. Σε πολλά μέρη του κόσμου τους ακούνε λες και είναι παραπάνω από τον Θεό. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο τα λεφτά. Εάν ο Μέσι πει, “σας παρακαλώ σταματήστε τα ανθυγιεινά φαγητά επειδή δεν σας κάνουν καλό”, τα παιδιά θα ακούσουν».

«Όταν πάμε στο Chestnut Tree House (φιλανθρωπικός ξενώνας για παιδιά με περιορισμένη διάρκεια ζωής) και γνωρίζοντας την εικόνα που θα συναντήσουμε, σκεφτόμαστε πως θα είναι ένα άσχημο απόγευμα. Ποιος θέλει να βλέπει παιδιά να αργοπεθαίνουν και την οικογένειά τους να αγωνίζεται. Όταν φθάνεις, διαπιστώνεις το αντίθετο. Εκεί υπάρχει μια σπουδαία ενέργεια. Όλες οι οικογένειες προσπαθούν και απολαμβάνουν το κάθε δευτερόλεπτο. Όταν επιστρέψεις στο σπίτι σου, ξεχνάς όλα τα ανόητα προβλήματα που έχεις και λες θα προσπαθείς πλέον να απολαμβάνεις κάθε λεπτό της ζωής σου».

«Θα πρέπει να αποτελεί όρο στο συμβόλαιο των ποδοσφαιριστών η προσφορά σε διάφορους τομείς της κοινότητας, στην ομάδα της οποίας αγωνίζονται».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ