aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Δεν επαναδιεκδικώ, στέρεψα οικονομικά»

«Δεν επαναδιεκδικώ, στέρεψα οικονομικά»

Οι πρόεδροι της Ανόρθωσης Χρίστος Πουλλαΐδης και Χαράλαμπος Μανώλη (σωματείου και εταιρείας αντίστοιχα), είχαν συνάντηση με αρκετούς οπαδούς και φίλους της «Κυρίας» σε πρωινή ανοικτή συνέλευση (open house) της Ανόρθωσης στην αίθουσα «Κυριάκος Θεοχάρους», στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Παρών στο πάνελ, ήταν και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του συλλόγου Μαρίνος Μήτρου. Οι δύο διοικητικοί ηγέτες, απάντησαν σε αρκετά ερωτήματα των φίλων της Ανόρθωσης, ενώ η είδηση που βγήκε μέσα από αυτή τη συνέλευση, ήταν πως ο Πουλλαΐδης δεν θα επαναδιεκδικήσει την προεδρία του συλλόγου τον ερχόμενο Μάιο, διότι -όπως είπε- στέρεψε οικονομικά.

«Αυτό δεν αλλάζει, το αποφάσισα», φέρεται να είπε στους παρευρισκόμενους ο Πουλλαΐδης, ενώ παραδέχθηκε πως έγιναν πολλά λάθη. «To “mea culpa” το είπαμε πολλές φορές, θα γίνουμε γραφικοί άμα το λέμε συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε δημόσια εταιρεία και όλοι οι λογαριασμοί είναι ελεγμένοι από ελεγκτές», ανέφερε όσον αφορά στα οικονομικά και στο χρέος του συλλόγου, τονίζοντας πως από περίπου 17.000.000, το χρέος μέχρι τον επόμενο Μάιο θα μειωθεί στα 7.000.000 ευρώ εκ των οποίων τα τρία αφορούν παλιά χρέη. «To να ανεβάσουμε το μπάτζετ μας έφερε εδώ», είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο Πουλλαΐδης τόνισε πως δεν νοείτε ένας σύλλογος όπως η Ανόρθωση να μην έχει έσοδα τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ το χρόνο.

Επίσης, ο διοικητικός της «Κυρίας» μίλησε για τους συνεργάτες του, ενώ όρθωσε ασπίδα προστασίας στο παραιτηθέν μέλος (τέως υπεύθυνος προγραμματισμού) Φραντζέσκο Χατζημιχαήλ. «Τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου τους στηρίζω και με στηρίζουν. Είναι τιμιότατοι. Σίγουρα έκαναν λάθη, όπως πρώτος έκανα και εγώ λάθη».

Ακολούθως είπε: «Να ξεκαθαρίσω κάτι για τον Φραντζέσκο, τον Κώστα Κωνσταντίνου και τον Χάρη Χαραλάμπους. Ο Φραντζέσκος βάζω το χέρι μου στο ευαγγέλιο είναι τιμιότατος. Δεν είμαι βλάκας. Αν το νομίζετε αυτό κάνετε λάθος. Δεύτερο, δείτε πόσα γλυτώσαμε από μάνατζερ και πόσα δίναμε παλιά. Αν είχα αντιληφθεί κάτι μεμπτό για ανθρώπους που έχω δοκιμάσει, δεν θα έμεναν ούτε μέρα. Αύριο δεν θα βρίσκουμε ανθρώπους γι’ αυτά τα πόστα. Πού θα πάει μετά η Ανόρθωση; Έφυγαν για λόγους ευθιξίας. Έκαναν έντιμη κίνηση και παραιτήθηκαν για να μην υπάρχουν σκιές».

Και πρόσθεσε: «Η επιτροπή προγραμματισμού έκανε λάθη, δεν λέμε το αντίθετο. Η επιτροπή αυτή είναι ένα ευαίσθητο πόστο, δεν έχει να κάνει με άσπρο – μαύρο. Ο Φραντζέσκος έφυγε και πλέον όλα τα θέματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα τα χειρίζεται ο κύριος Μανώλη».

Ο Πουλλαΐδης, υποστήριξε πως η «ελεύθερη πτώση» της Ανόρθωσης, οφείλετε σε θέμα τακτικής, διαχείρισης του ρόστερ και προπόνησης, ενώ τόνισε πως πιστεύει στην αξία τον ποδοσφαιριστών.

«Ο Άντρε Πάους, με τη δική μας στήριξη έμεινε όσο καιρό έμεινε. Δεν θέλω να βγάλω έξω τα πράγματα που έγιναν. Υπήρξαν διαφωνίες με τον προηγούμενο Τεχνικό Διευθυντή. Η αποδέσμευσή του έγινε την κατάλληλη στιγμή», είπε για τον Ολλανδό τέως προπονητή της Ανόρθωσης, ενώ για τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς πρόσθεσε:

«Τον Μιλίνκοβιτς τον πρότεινε ο Πανίκος Πούνας. Είχε εκλεγεί καλύτερος προπονητής από τους συναδέλφους του στη Σερβία, δυστυχώς εδώ απέτυχε. Δεν έχουμε προσλάβει Τεχνικό Διευθυντή εκτός και αν δεν το ξέρω… Είχα συνάντηση και θα έχω και άλλη μία αύριο γι’ αυτό το θέμα».

Για τον Ίσμαελ Γκονσάλβες, τον Ευθύμιο Κουλούρη και τον Ντίνο Ντλόβου είπε: «Ο “Ίσμα” είχε μείνει ελεύθερος και ήρθε στην Κύπρο. Ήθελε διακαώς να έρθει στην ομάδα. Ο Κουλούρης ήταν στην Θεσσαλονίκη τότε και ίσως να έκανε εγχείριση, ενώ ο Ντλόβου είχε κάποια κρούσματα απειθαρχίας και με παρακάλεσε ο προπονητής να του μιλήσω. Η απόφαση να έρθει ήταν καθαρά δική μου. Υπάρχει κανείς που αμφισβητεί την αξία του;»

Για τον αριστερό εξτρέμ και την επιλογή του Ζερεμί Μανζορό, δήλωσε: «Έχω λίστα και ολόκληρο ιστορικό για το τι έγινε με τον αριστερό εξτρέμ. Όπως ο Φόξι Κεθεφοάμα της Αστάνα που ήθελε 350.000 ευρώ και ο Ζαράτε (σ.σ. δεν έδωσε στοιχεία για το ποιος παίκτης είναι αυτός). Εκείνη τη στιγμή και με τα περιθώρια να στενεύουν είπαμε πως ο Ζερεμό Μανζορό ήταν η καλύτερη λύση. Οι προτάσεις για Τεχνικό Διευθυντή δεν ήταν στο πρότζεκτ της Ανόρθωσης από θέμα οικονομικού και ηλικίας».

Για το νυν Δ.Σ. υποστήριξε: «Από όλα τα σωματεία εμείς έχουμε την πιο σταθερή διοίκηση. Η διοίκηση έβαλε πολλά πράγματα σε τάξη, δυστυχώς ορισμένοι το αγνοούν. Δεν ήρθα στην Ανόρθωση για να κάνω καριέρα, ούτε για να γίνω βουλευτής. Ένα πράμα που είμαι περήφανος για το συμβούλιο είναι ότι δούλεψε σκληρά. Ασχέτως με το αγωνιστικό που δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Δεν πρέπει να τα μηδενίζουμε όλα».

Μεταξύ άλλων, ο Πουλλαΐδης τόνισε πως θαυμάζει και εκτιμάει τον ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ Ανόρθωσης: «Θαυμάζω και εκτιμώ τον ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ, αλλά πρέπει να κάνουν και αυτοί την κριτική τους. Για παράδειγμα, ό,τι έγινε στο Απόλλων – Ανόρθωση ή να μπουν στην προπόνηση, ή να γράφουν διάφορα στο Facebook για τους ποδοσφαιριστές. Ξέρω ότι είχαμε και ήττες και χειροκροτούσατε».

Για το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί ο στόχος της Ευρώπης, είπε: «Αν δεν πάμε Ευρώπη σίγουρα θα χάσουμε πολλά αλλά σας διαβεβαιώνω ότι θα το παλέψουμε μέχρι το τελευταίο ματς, μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό είπα και στον Νεόφυτο Λάρκου. Έσπρωχνα το τεχνικό τιμ να πάρουμε πρωτάθλημα, αλλά βασικός μας στόχος ήταν η Ευρώπη. Θα ήταν έξτρα μπόνους αν κατακτούσαμε το πρωτάθλημα.

Σε σχέση με την λειτουργία της ομάδας από τώρα και στο εξής: «Αποφασίσαμε να αλλάξουμε το διοικητικό μοντέλο λόγω του ότι ζω εξωτερικό και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο θα αλλάξουμε μοντέλο και αυτός θα αποφασίσει για την δομή της ομάδας με προπονητή, Τεχνικό Διευθυντή κλπ».

Για τους έξαλλους πανηγυρισμούς του μετά το 3-2 με ανατροπή στο ματς με τον Απόλλωνα είπε χαριτολογώντας: «Ο κύριος Πουλλαίδης είναι άνθρωπος και έχει αισθήματα. Από παρότρυνση άλλων και όπως πήγε το παιχνίδι πήγα να δώσω συγχαρητήρια. Ο κόσμος κέρδισε το παιχνίδι».

Για τον Κωνσταντίνο Λαΐφη είπε καταληκτικά: «Είναι αφοσιωμένος στην Ανόρθωση. Μακάρι να είχαμε πολλούς Λαΐφηδες».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ