aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΔεν είναι κάθε βδομάδα του Αγίου Ματ ή του Αγίου Κάρβερ

Δεν είναι κάθε βδομάδα του Αγίου Ματ ή του Αγίου Κάρβερ

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Το ορεκτικό της 20ης αγωνιστικής ικανοποίησε μόνο τον Άρη! Όλοι οι υπόλοιποι, μάλλον οπισθοχώρησαν παρά έκαναν βήμα προς τα εμπρός. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έβαλε τρικλοποδιά στους κιτρινοπράσινους (1-1 στο Τσίρειο), ενώ και στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» το 2-2 ανάμεσα στην Ανόρθωση και την Ομόνοια ευνοεί άλλους.

Η ΑΕΚ ισοβαθμεί στην κορυφή με τον ΑΠΟΕΛ, αλλά απώλειες όπως η χθεσινή στο Τσίρειο είναι απ’ αυτές που λέμε ότι στοιχίζουν ακριβά. Το πρόβλημα για τους Λαρνακείς είναι ότι έχουν χάσει τη φρεσκάδα τους, τη σιγουριά τους. Σίγουρα δεν είναι η ομάδα που παρουσιάστηκε στην αρχή του πρωταθλήματος, τότε που ξεχείλιζε από αυτοπεποίθηση και «έγραψε» οκτώ σερί νίκες. Όλες οι ομάδες θα χάσουν κάποια ντέρμπι. Και σε τελική ανάλυση το μείζον πρόβλημα  για το συγκρότημα του Ιδιάκεθ, δεν είναι οι ήττες από την Ομόνοια και τον Απόλλωνα.

Τα μεγάλα ζόρια προκύπτουν με κάτι ισοπαλίες κόντρα στην Αναγέννηση Δερύνειας, τη Δόξα και τον Άρη. Ομάδες που παλεύουν με νύχια και με δόντια για την αποφυγή του υποβιβασμού. Είναι πασιφανές ότι η ΑΕΚ έχει χάσει ένα κομμάτι από τη δυναμική της κι όπου να ‘ναι έχει να δώσει και το ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Το σίγουρο είναι ότι με εμφανίσεις, όπως την χθεσινή πολύ δύσκολα θα μπορέσει να παραμείνει στην κορυφή.

Ανόρθωση και Ομόνοια πρόσφεραν καλό θέαμα και πολλές συγκινήσεις, αλλά προδόθηκαν από τις αδυναμίες τους. Μιλάμε για δύο ομάδες με πολλά ελλείμματα. Με μία σημαντική διαφορά. Σε αυτές τις είκοσι αγωνιστικές οι κυανόλευκοι τα έχουν πληρώσει ακριβά, ενώ οι πράσινοι βρίσκουν τον τρόπο να τα κρύβουν κάτω από το χαλί.

Διότι, όταν παίζεις με την Ανόρθωση κι η κατοχή είναι 70-30% υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό. Κι όταν βρίσκεις τον τρόπο, στο 70’ να είσαι μπροστά στο σκορ με 2-0 και σε ένα δεκάλεπτο ισοφαρίζεσαι, πάλι υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι κάθε βδομάδα του Αγίου Ματ (Ντέρμπισάιρ) ή του Αγίου Κάρβερ για να έρχονται τρίποντα από τον… ουρανό, όπως στις αναμετρήσεις με τη Δόξα Κατωκοπιάς και τον Εθνικό Άχνας.

Αν μη τι άλλο, χθες οι παίκτες της «Κυρίας» κατέθεσαν πάθος και ψυχή. Στοιχεία που δεν είχαν στους πλείστους προηγούμενους αγώνες τους. Κατά τα άλλα, οι πολλές μετριότητες που έχουν μαζευτεί φέτος, σε συνδυασμό με τις χτυπητές απουσίες (Ράγιος, Πελέ, Καμπρέρα), δεν της επιτρέπουν να αισιοδοξεί ότι θα προλάβει το τρένο της εξάδας.

Χθες για παράδειγμα, δύο καλές εκτελέσεις φάουλ του Κολούνγκα (!) ήταν αρκετές για να πετύχει δύο τέρματα. Δεκάδες άλλες, πάνε στον γάμο του καραγκιόζη. Σαφέστατη ένδειξη, από το ξεκίνημα της σεζόν, ότι δεν δουλεύει το πλάνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ