aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΔεν είναι από γρανίτη. Είναι από σάρκα, αίμα και οστά

Δεν είναι από γρανίτη. Είναι από σάρκα, αίμα και οστά

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Οι παίκτες της Ανόρθωσης, είναι αλήθεια πως δεν ήξεραν τι πάει να πει «ήττα» μέχρι το ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Ίσως να κόντευαν να… ξεχάσουν και τη σημασία της κιόλας (χαριτολογώντας). Ή μπορεί να μην θυμούνταν πως είναι το αίσθημα όταν «τις τρως». Και να λοιπόν που πέρασαν 13 αγωνιστικές για να μάθουν στην Ανόρθωση τη σημασία της απώλειας τριών βαθμών.

Η «Κυρία» λοιπόν, δεν είναι φτιαγμένη από γρανίτη, ούτε από κανένα άλλο άθραυστο υλικό. Έχασε (0-2) από τον Απόλλωνα. Ε, και; Κάποτε θα «έσπαγε». Στο κυπριακό πρωτάθλημα, σε αυτό ειδικά της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι μικροί αντιστέκονται σθεναρά, για να ολοκληρωθεί μία σεζόν χρειάζονται 25-30 παίκτες και όλοι να είναι πρωτοκλασάτοι. Πράγμα αδύνατον για όλες τις ομάδες να τους έχουν…

Απέναντι σε έναν διψασμένο αντίπαλο που δεν ήθελε να ξεκόψει περισσότερο από τους στόχους τους, αλλά να μειώσει τις αποστάσεις, κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα, η Ανόρθωση ηττήθηκε. Δεν παρουσιάστηκε όπως έπρεπε, πήρε ό,τι έδωσε και όμως, ακόμη και σε μία μέτρια βραδιά της, μπορούσε να έσωζε την παρτίδα διότι έφτιαξε και απώλεσε κραυγαλέες ευκαιρίες.

Διαβάστε επίσης: Κετσπάγια: «Πηγαίνετε και χειροκροτήστε τους…»

Ο Κετσπάγια δεν μπορούσε να το πει καλύτερα: «Αυτό δεν μειώνει την προσπάθεια που έγινε ως τώρα. Είμαστε στην πρώτη θέση, έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι μέχρι το τέλος της χρονιάς (σ.σ. του 2019) και θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στην κορυφή. Στο δεύτερο μέρος μπορεί η καλύτερη φάση να επιτεύχθηκε από εμάς. Τώρα για τα γκολ που δεχθήκαμε, ήταν από αυτά που έπρεπε να προσέχουμε, από αυτά που λέγαμε πριν το παιχνίδι, για τις αντεπιθέσεις. Δεν μπορώ να πω, πως δεν προσπαθήσαμε. Εδώ και δύο μέρες έβρεχε και δεν ήταν εύκολο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι».

Διαβάστε επίσης: Μπερδεμένος ο Σίλντενφελντ: «Δεν ξέρω τι πήγε λάθος…»

Ο Γεωργιανός κόουτς, κληθείς να δώσει και κάποιες «εξηγήσεις» για το σύστημα, αποστόμωσε αρκετούς, αφού χαρακτήρισε «δημοσιογραφικά παραμύθια» τις αναφορές περί συστημάτων και μάγκικα τόνισε πως χρησιμοποίησε τρεις Κύπριους (Π. Αρτυματά, Κ. Αρτυματά και Μ. Ιωάννου) επειδή «ήταν ευκαιρία». Κι μπράβο του, αφού όταν θες να τους αναδείξεις τους Κύπριους δεν τους καις, ούτε τους παγώνεις. Δεν τους κόβεις τα φτερά και τους επιβραβεύεις αν προηγουμένως τα πήγαν σχετικά καλά στο… βάπτισμα του πυρός τους. Δεν τους βάζεις μόνο στα ματς χαμηλού κινδύνου, αλλά και στα σε αυτά με… κόκκινο χρώμα προειδοποίησης.

Ούτε εύκολο πράγμα είναι να παίζεις απέναντι σε αντίπαλο που μετράει σημαντικές απουσίες διότι έτσι γίνεται πολύ πιο δύσκολο το διάβασμα. Άλλο είναι να αξιολογούνται οι αντίπαλοι που παίζουν συνεχόμενα ματς με μία σταθερή συνταγή σε σχήμα και πρόσωπα κι άλλο ξαφνικά να την αντιμετωπίζεις χωρίς είναι γνωστές στο περίπου έστω, οι κινήσεις του αντίπαλου προπονητή στη σκακιέρα.

Υπάρχει σιγουριά στην Ανόρθωση για βελτίωση και άμα υπάρχει και θέληση αυτό θα γίνει. Και αυτό το τόνισε επίσης με ύφος ο Κετσπάγια και παράλληλα με μεγάλη δόση σιγουριάς. Διότι τα διαπιστευτήριά της για διάκριση τα έδωσε από νωρίς φέτος η ομάδα της Αμμοχώστου. Άρα συστείνεται ψυχραιμία και «όλα θα πάνε καλά στη συνέχεια», όπως τονίζεται με μεγάλη αισιοδοξία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ