aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗDeal με πολλαπλά οφέλη

Deal με πολλαπλά οφέλη

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Σημαντικά οφέλη μπορεί να αποφέρει στην Ανόρθωση το γεγονός ότι ανοίγει τα «φτερά» της βάζοντας μια κινέζικη εταιρεία στην κορυφή των χορηγών της. H «Forise land», με την οποία η Ανόρθωση ήλθε σε συμφωνία για χορηγία ύψους 300.000 ευρώ τον χρόνο (με συμβόλαιο 1+1+1), θεωρείται εταιρεία-κολοσσός στην Κίνα.

Για να επέλθει η συμφωνία μεσολάβησε ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης Σάββας Κάκος, ο οποίος συνεργάζεται στενά με τη συγκεκριμένη εταιρεία και η οποία θα επενδύσει στην Κύπρο, σε συνεργασία με την Quality Group, περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου στην Αλαμινό, όπου θα υπάρχουν γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, τοξοβολίας και άλλα.

Επίσης, θα υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες, γυμναστήρια, κατοικίες και όλα όσα χρειάζεται για να λειτουργήσει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Στις επαφές που έγιναν στην Κίνα ανάμεσα σε Πουλλαΐδη και «Forise land», με την μεσολάβηση του Σάββα Κάκου, φαίνεται να υπάρχει ανοικτό παράθυρο για μεγαλύτερο ποσό από τους Κινέζους. Δεν αποκλείεται μέσα στους επόμενους μήνες οι Κινέζοι να ενδιαφερθούν και για την αγορά μετοχών της εταιρείας, κάτι που έχουν κάνει και με άλλους συλλόγους ανά το παγκόσμιο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ανόρθωση τη φετινή περίοδο έχει βάλει σημαντικό ποσό στο ταμείο της από συμφωνίες για πώληση ποδοσφαιριστών αλλά και τη σπουδαία χορηγία της «Forise land». Μόνο από την πώληση των Λαΐφη, Μακρή, Ντλοβού και το ποσοστό μεταπώλησης που πήρε από τον Αμπουρτζάνια, μπήκε στο ταμείο του συλλόγου περίπου 1,2 εκατομμύριο ευρώ, ενώ μετά και τη συμφωνία με τους Κινέζους το ποσό φθάνει στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Ακόμα κι έτσι, η σεζόν δεν είναι εύκολη οικονομικά για την Ανόρθωση, η οποία έχει να πληρώσει αρκετές περσινές αμαρτίες αλλά και πολύ παλαιότερες, με ποδοσφαιριστές και προπονητές που του οφείλονται δεδουλευμένα.

Σύντομα η διοίκηση ενδέχεται να ανακοινώσει τα έσοδα που είχε ο σύλλογος από την πώληση ποδοσφαιριστών αλλά και πόσα εξ αυτών έχουν καταλήξει στο λογαριασμό πρώην παικτών ή και άλλων υπαλλήλων του συλλόγου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ