aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΔ. Ιωάννου: «Το κλάμα του Νικόλα, η Άντερλεχτ και το επόμενο βήμα»

Δ. Ιωάννου: «Το κλάμα του Νικόλα, η Άντερλεχτ και το επόμενο βήμα»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

Είναι πολλές και διαφορετικές οι περιπτώσεις στην ποδοσφαιρική ιστορία που ο φημισμένος πατέρας της οικογένειας καμάρωσε, μετά από χρόνια τον γιο του να παίζει ποδόσφαιρο και να προσπαθεί να επαναλάβει τα δικά του επιτεύγματα. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και ο αριστερός μπακ του ΑΠΟΕΛ, Νικόλας Ιωάννου, ο οποίος ήδη έχει πετύχει αρκετά με τους «γαλαζοκίτρινους» και απέδειξε ότι μπορεί να πάει ακόμη πιο ψηλά. Την άποψη αυτή συμμερίζεται και ο πατέρας του, Δημήτρης Ιωάννου, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ», ανέφερε ότι ο γιος του έχει τα απαιτούμενα εφόδια ώστε να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Ο παλαίμαχος άσος του ΑΠΟΠ, του Απόλλωνα, της Ανόρθωσης, του Ολυμπιακού και της Εθνική Κύπρου, μίλησε και για το ενδιαφέρον που επέδειξε προ τριετίας η Άντερλεχτ για τον Νικόλα Ιωάννου.

«Υπάρχουν περισσότερα θετικά στον Νικόλα από ό,τι σε εμένα. Είχε ακολουθήσει μια σχολή παγκόσμιας εμβέλειας που τον βοήθησε να αναπτυχθεί. Σε εμάς ήταν διαφορετικοί καιροί, και από άποψης χρημάτων και προπόνησης. Έχει από αυτά τα καινούργια πράγματα που μπορούν να τον βοηθήσουν να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Ήταν 12 ετών όταν έφυγε για την Αγγλία. Τον επέλεξαν από ένα τουρνουά στην Αγία Νάπα. Πήγε για δοκιμαστικά και μετά από έξι μήνες μας ανακοίνωσαν ότι με έξοδα δικά μας μπορεί να πάει εκεί. Το επιζητούσε, ήθελε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα και τη γυναίκα μου να τον αφήσουμε να πάει σε μια ξένη χώρα μόνος του, όμως ευτυχώς είχαμε εκεί τον Αντώνη Τσιακλή που τον είχε υπό την κηδεμόνα του μετά από δική μας συγκατάθεση και μας διευκόλυνε αφάνταστα. Τον είχε στο σπίτι του, τον έπαιρνε στις προπονήσεις, ηταν σαν οικογένεια του. Μου έκανε εντύπωση που σε ηλικία 12 ετών ο Νικόλας έκλαιγε και ήθελε να πάει στην Αγγλία. Μου έλεγε “είναι η καριέρα μου και θέλω να πάω”. Ήταν πολύ δυνατός, σε σχέση με άλλα παιδιά που δεν κατάφεραν να μείνουν εκεί και επέστρεψαν. Στα 14 του έπαιρνε λεωφορείο να πάει στις προπονήσεις, είχαμε αρκετές έννοιες και σκοτούρες. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Ελπίζουμε να κάνει ένα βήμα περισσότερο. Δεν ξέρω ποιο θα είναι αυτό το βήμα και δεν γνωρίζω κάτι εγώ όσον αφορά κάποιο ενδιαφέρον. Έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον ΑΠΟΕΛ πριν από πέντε μήνες για τα επόμενα τρία χρόνια. Είναι πολύ ευχαριστημένος και εγώ ως πατέρας του. Αν υπάρξει πρόταση, θα μας ενημερώσει ο ΑΠΟΕΛ».

Συνεχίζοντας, ο παλαίμαχος δυναμικός αμυντικός αναφέρθηκε στο προ τριετίας ενδιαφέρον της Άντερλεχτ για τον γιο του. Οι Βέλγοι είχαν μείνει εντυπωσιασμένοι τότε από τις εμφανίσεις του Νικόλα Ιωάννου στις δύο αναμετρήσεις στο Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ και τον είχαν θέσει στη μετεγγραφική τους λίστα, ενώ σκάουτερ του συλλόγου των Βρυξελλών είχε ταξίδεψε φορές στην Κύπρο για να τον παρακολουθήσει στις διπλές αναμετρήσεις με την Μπιλμπάο. «Ναι, υπήρχε ενδιαφέρον. Πριν τραυματιστεί, μας ενημέρωσαν ότι τον παρακολουθούσαν. Ήλθε όμως ο τραυματισμός και όλα σταμάτησαν εκεί. Ο Νικόλας όμως μετά δούλεψε πολύ σκληρά, έφτασε εδώ που έφτασε και πιστεύω ότι μπορεί να πάει ψηλά».

Ερωτηθείς για τα μεταξύ τους χαρακτηριστικά ως παίκτες, ο Δημήτρης Ιωάννου είπε: «Στο κεφάλι έχουμε διαφορά και λόγω ύψους, ενώ εγώ έχω περισσότερο όγκο. Είμαστε διαφορετικές περιπτώσεις, ο Νικόλας έχει άλλα χαρίσματα, που όπως είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο σήμερα μπορούν να τον βοηθήσουν. Έχει περισσότερη ταχύτητα από ότι είχα εγώ και καλύτερη τεχνική κατάρτισή. Εγώ δεν άρχισα από ακαδημίες για να δουλέψω. Δεν υπήρχε τότε κάτι έτσι, ξεκίνησα το ποδόσφαιρο από τα 13 μου, ενώ ο Νικόλας από τα 5 του. Όταν πήγα μετεγγραφή στον Απόλλωνα έμαθα κάποια περισσότερα πράγματα και βελτίωσα σε μεγάλο βαθμό την τεχνική μου, όμως ήταν διαφορετικό το ποδόσφαιρο».

Μείνετε συντονισμένοι με την ιστοσελίδα μας Goal.com.cy γιατί θα δημοσιευτούν αρκετά ξεχωριστά ρεπορτάζ από τις δηλώσεις του Δημήτρη Ιωάννου. Τι είπε για την πολυσυζητημένη μετεγγραφή του από τον Απόλλωνα στην Ανόρθωση και τα χρήματα που έπαιρνε, για τον τότε πρόεδρο της «Κυρίας» Κίκη Κωνσταντίνου, για την εμπειρία του στον Ολυμπιακό με πρόεδρο τον Χριστόφορο Τορναρίτη, για το Εθνική Κύπρου-Βουλγαρία και τα όσα λέχθηκαν περί έντονου στοιχηματισμού σε εκείνο το ματς, ενώ καταθέτει και την άποψή του για το φετινό πρωτάθλημα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ