aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΔ. Ιωάννου για το Απόλλων-Λίβερπουλ: «Εφιάλτης, έβλεπες μόνο κόκκινους»!

Δ. Ιωάννου για το Απόλλων-Λίβερπουλ: «Εφιάλτης, έβλεπες μόνο κόκκινους»!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ένας από τους κορυφαίους, αν όχι ο κορυφαίους, Κύπριος αμυντικός της δεκαετίας του ’90, ο Δημήτρης Ιωάννου, ήταν φιλοξενούμενος στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ». Μαζί με τους συνάδελφους, Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου, γύρισε τον χρόνο πίσω όταν διέπρεψε στα κυπριακά γήπεδα και θυμήθηκε παλιές ιστορίες από την παρουσία του κυρίως σε ΑΠΟΠ, Απόλλωνα, Ανόρθωση, Ολυμπιακό και Εθνική Κύπρου. Στο δηλώσεις που ακολουθούν, ο Δημήτρης Ιωάννου κάνει μια αναδρομή στα ευρωπαϊκά παιχνίδια που αγωνίστηκε και του έμειναν πιο έντονα στο μυαλό.

«Με την Ίντερ ξέραμε ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα, είχαμε χάσει και 0-1 εκεί, ήρθαμε 3-3 εδώ. Αλλά το παιχνίδι που δεν θα ξεχάσω και δεν θα το χωνέψω ποτέ ήταν με τη Σιόν. Χάσαμε 1-3 στο Τσίρειο, πήγαμε στην Ελβετία και κερδούσαμε 3-0 όμως στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων δεχθήκαμε γκολ, πήγαμε παράταση και χάσαμε την πρόκριση. Εκείνο το παιχνίδι θα μου μείνει αξέχαστο μέχρι να πεθάνω. Ήταν άθλος για εμάς να χάσουμε στη Λεμεσό με 1-3 με μια ομάδα όπως ήταν τότε η Σιόν και να πάμε στην Ελβετία και να διεκδικούμε πρόκριση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Θυμάμαι ότι ο προπονητής τους τότε είπε πει πως “αν αποκλειστώ από αυτή την ομάδα δεν θα ξανασχοληθώ με το ποδόσφαιρο”. Εμπειρικά με την Λίβερπουλ, μόνο που ακούσαμε τον ύμνο της. Ήμασταν πολύ καλή ομάδα. Χάσαμε με 1-6 στην Αγγλία αγωνιζόμενοι από το 25 με παίκτη λιγότερο. Ήταν εφιαλτικό εκείνο το παιχνίδι γιατί θυμάμαι ότι όπου γύριζες έβλεπες πέντε παίκτες πάνω σου. Δεν έβλεπες μπλε, μόνο κόκκινους. Αγωνίζονταν παίκτες μεγάλης κλάσης, παγκόσμιας εμβέλειας».

Ερωτηθείς γιατί ο Απόλλων και η Ανόρθωση δεν κατάφεραν, παρά τις σπουδαίες εμφανίσεις τους στην Ευρώπη να κάνουν το μεγάλο βήμα παραπάνω τότε, απάντησε: «Εμείς φταίμε… Θυμάμαι που κερδίσαμε την Λιρς 2-0 στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” και πήγαμε στο Βέλγιο και χάσαμε 0-3. Φυσικά ότι πριν δεχθούμε το τρίο γκολ είχαμε δοκάρι, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα εάν γινόταν 1-2 θα μπαίναμε στους ομίλους. Νομίζω ότι κάπου εκτός έδρας ψαχνόμασταν σαν ομάδα. Με τη Λιρς θεωρώ ότι παίχτηκε παρασκήνιο, γιατί της δόθηκε ένα πέναλτι στο 45’ και η παράβαση ήταν έξω από την περιοχή. Εκεί έγινε 0-1. Αλλιώς θα ήταν τα δεδομένα εάν πηγαίναμε στα αποδυτήρια ισόπαλοι. Αν δείτε και με την Εθνική ομάδα γινόταν το ίδιο πράγμα. Στην Κύπρο ήμασταν ανταγωνιστικοί, αν δείτε κερδίσαμε την Ισπανία, ήρθαμε ισόπαλοι με τη Τσεχία, την Ουγγαρία, με τη Ρωσία… Όταν πηγαίναμε εκτός έδρας, κάτι έλειπε. Υπήρχε μεγάλη διαφορά στις υποδομές. Εδώ ήταν το πάθος μας, το πείσμα μας, ο κόσμος που ήταν κοντά…»

Αναφερόμενος στο παιχνίδι της Ανόρθωσης με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, θυμήθηκε: «Έπαιξα στην Αθήνα. Στον επαναληπτικό δεν αγωνίστηκα λόγω καρτών. Φάγαμε ένα γκολ από λάθος και καταρρεύσαμε. Έπρεπε από το πρώτο ημίχρονο να καθαρίσουμε το θέμα πρόκρισης, αλλά το δεύτερο ημίχρονο σε μια φάση δεχθήκαμε ένα εύκολο γκολ. Χρειαζόμασταν άλλο γκολ για να πάμε παράταση, αφήσαμε χώρους και δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Φτάσαμε δύο φορές πολύ κοντά στην πρόκριση σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ που ήταν ο διακαής πόθος του τότε προέδρου Κίκη Κωνσταντίνου. Θα έβγαινε και η ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο γιατί και οι ακριβές μετεγγραφές τότε έφεραν κάποια προβλήματα. Μετά άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση, όταν χάσαμε το πρωτάθλημα από την Ομόνοια μετά από τέσσερα σερί πρωταθλήματα. Ευτυχώς σε ό,τι αφορά στις ευρωπαϊκές επιτυχίες, ήρθαν οι προκρίσεις σε ομίλους από την Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ σε Τσάμπιονς Λιγκ και άλλων ομάδων στο Γιουρόπα».

Μείνετε συντονισμένοι με την ιστοσελίδα μας Goal.com.cy γιατί θα δημοσιευτούν αρκετά ξεχωριστά ρεπορτάζ από τις δηλώσεις του Δημήτρη Ιωάννου. Τι είπε για τον γιο του και άσο του ΑΠΟΕΛ, Νικόλα Ιωάννου, για την πολυσυζητημένη μετεγγραφή του από τον Απόλλωνα στην Ανόρθωση και τα χρήματα που έπαιρνε, για τον τότε πρόεδρο της «Κυρίας» Κίκη Κωνσταντίνου, για την εμπειρία του στον Ολυμπιακό Λευκωσίας με πρόεδρο τον Χριστόφορο Τορναρίτη, για το Εθνική Κύπρου-Βουλγαρία και τα όσα λέχθηκαν περί έντονου στοιχηματισμού σε εκείνο το ματς, ενώ καταθέτει και την άποψή του για το φετινό πρωτάθλημα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ