aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΔ. Χριστοφόρου για Νταουσβίλι: «Όταν υπάρχουν συμβόλαια η Ανόρθωση τα σέβεται»

Δ. Χριστοφόρου για Νταουσβίλι: «Όταν υπάρχουν συμβόλαια η Ανόρθωση τα σέβεται»

Ο Δημήτρης Χριστοφόρου μίλησε σήμερα στον Σούπερ Σπορ FM και ανάμεσα σε άλλα έριξε και το καρφί του για το θέμα των επαφών του Μουρτάζ Νταουσβίλι με τον ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης για την έναρξη της προετοιμασίας και τη συνέχειά της, τις μετεγγραφές και την κρούση της Ομόνοιας για χρήση του «Αντώνης Παπαδόπουλος»:

Για την πρώτη προπόνηση: «Δεν ήταν μία επίσημη πρώτη, αλλά μία λυτή πρεμιέρα με τον καθιερωμένο αγιασμό, στο οποίο έδωσε το παρόν και το ΔΣ. Το κλίμα ήταν πολύ καλό, με τη γνωριμία με τους νέους ποδοσφαιριστές, αλλά και τα νέα παιδιά από τις ακαδημίες μας».

Για τα νέα πρόσωπα: «Η αλήθεια είναι πως για τον Ανδρέα Αβραάμ ήταν τόσο ξαφνικά τα πράγματα που δεν προλάβαμε να τον ανακοινώσουμε. Σήμερα θα υπάρχει η επίσημη ανακοίνωση. Άλλοι δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές έδωσαν το παρόν τους, ο Ονησίφορος Ρουσιάς και ο Μάριος Αντωνιάδης. Μαζί με την ανανέωση του Δημήτρη Χριστοφή, αλλά και τον Κωστάκη Αρτυματά, αυξάνουμε κατά πολύ τον αριθμό των διεθνών Κύπριων ποδοσφαιριστών στην ομάδα μας. Θεωρώ πως ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μεταγραφών Κυπρίων στην ομάδα μας με επιτυχία. Τα παιδιά αυτά έχουν δείξει πως μπορούν να σταθούν, βέβαια θα πρέπει να το δείξουν στο γήπεδο πως αξίζουν και μπορούν να προσφέρουν».

Για τις μετεγγραφές: «Σαφώς δεν έχει κλείσει ο μετεγγραφικός σχεδιασμός. Είναι σε εξέλιξη επαφές με ποδοσφαιριστές σε άλλες θέσεις. Έχουμε κάποιες αποχωρήσεις που μας προέκυψαν και δημιουργήθηκαν κενές θέσεις στην ομάδα. Υπάρχει και ο Κατσαράβα που επέστρεψε από δανεισμό και θα αξιολογηθεί, όπως και όλα τα παιδιά που ήταν δανεικοί την περασμένη χρονιά».

Για τον Λάφερτι: «Περιμένουμε να έρθει τις επόμενες ημέρες. Ο προπονητής μας γνωρίζει πολύ καλά τη βρετανική ποδοσφαιρική σχολή. Ο Λάφερτι είναι πολύ κλασικός σέντερ φορ και τον φέραμε στην ομάδα ακριβώς για τον λόγο πως καλύπτει το προφίλ που ήθελε ο προπονητής μας. Προέρχεται από ένα πολύ καλό δεύτερο μισό της σεζόν. Εικόνα όμως είναι το γήπεδο».

Για τον Νταουσβίλι: «Θέλαμε να μάθουμε ποια θα είναι η θέση του ποδοσφαιριστή για όσα διαβάζαμε όλο αυτό το διάστημα. Ο ποδοσφαιριστής ενημερώθηκε και το επόμενο βήμα είναι να ληφθεί απόφαση από το ΔΣ της εταιρείας και να γίνουν όλα όσα πρέπει για το μέλλον του ποδοσφαιριστή. Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι άλλο, καθώς υπάρχει και νομική πλευρά του θέματος. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως μέχρι να ξεκαθαρίσει ο,τιδήποτε τον αφορά, δεν θα είναι στην ομάδα μας. Όταν υπάρχουν συμβόλαια, η Ανόρθωση τα σέβεται και αυτό οφείλουν να κάνουν όλοι όσοι έχουν συμβόλαιο με την ομάδα».

Για τον Χριστοδουλόπουλο: «Το θέμα του Χριστοδουλόπουλου είναι πως ασχολούμαστε εδώ και εφτά μήνες. Μπορώ να πω πως ναι υπάρχει ενδιαφέρον, όμως δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο, καθώς δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Όταν προκύψει, ακόμα και μεσάνυχτα να προκύψει κάτι, θα το ανακοινώσουμε αμέσως».

Για την κρούση της Ομόνοιας για χρήση του «Αντώνης Παπαδόπουλος»: «Αυτό που μπορώ να πω μετά βεβαιότητας, είναι πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη ομάδα, πέρα από την Ανόρθωση, που θα χρησιμοποιήσει το “Αντώνης Παπαδόπουλος” την ερχόμενη χρονιά».

Για τη συνέχεια της προετοιμασίας: «Η προετοιμασία είναι προσαρμοσμένη στην ημερομηνία-κλειδί, την 5η Αυγούστου. Είναι η ημερομηνία που θα επιστρέψει η ομάδα μας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μας έχει λείψει είναι η αλήθεια. Έχουμε την ευκαιρία να μπούμε στους ομίλους, ο κόσμος στέλνει τα μηνύματα πως θέλει να το πετύχουμε και περιμένουμε σε εκείνα τα ραντεβού, η ομάδα μας να είναι όπως πρέπει για να διεκδικήσει την επιστροφή της στους ομίλους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ