aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΧριστοφόρου: «Ο Λάζαρος γουστάρει να βγάζει γούστα»

Χριστοφόρου: «Ο Λάζαρος γουστάρει να βγάζει γούστα»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης Δημήτρης Χριστοφόρου μίλησε σήμερα στον ΣΠΟΡ FM για τα παιχνίδια με τη Ραπίντ στο Γιουρόπα Λιγκ, για τους νεοφερμένους, τα αγωνιστικά δεδομένα και για όλη την κυανόλευκη επικαιρότητα:

Για τα διπλά παιχνίδια με τη Ραπίντ Βιέννης: «Πηγαίνουμε στην Αυστρία με όρεξη. Η Βιέννη αποτελεί ένα εξαιρετικό προορισμό που αξίζει μία επίσκεψη, όμως εμείς δεν ταξιδεύουμε εκεί για διακοπές. Στην έδρα των Αυστριακών πάμε για αποτέλεσμα που θα μας επιτρέψει να φέρουμε την υπόθεση πρόκριση μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Εκεί, παρέα με τον κόσμο μας, επιθυμούμε να επιστρέψουμε στους ομίλους. Παρακολουθήσαμε τη Ραπίντ, ξέρουμε ότι είναι ένα σύνολο ποιοτικό, και λόγω ετοιμότητας τούτη τη στιγμή έχει τον πρώτο λόγο, όμως ως ομάδα, ήρθε η ώρα να δείξουμε θέληση για κάτι σημαντικό και «μεγάλο».

Για τον κόσμο στην Αυστρία: «Η εντολή της UEFA είναι η απαγόρευση μετακίνησης, άρα οι φίλαθλοι μας δε θα έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται κοντά μας σε μία εκτός έδρας δοκιμασία. Αυτή η απόφαση ισχύει για όλες τις ομάδες στα προκριματικά των διοργανώσεων».

Για την προϊστορία με την Ραπίντ τη σεζόν 2008-2009: «Τότε, ήταν άλλο το σύστημα της διεξαγωγής των προκριματικών. Η Ανόρθωση τότε δεν εξασφάλιζε τίποτα από τη στιγμή που πέρασε τη Ραπίντ, ήταν πολύ πιο δύσκολα να περάσουμε σε ομίλους, και όπως θυμάστε «ανοίξαμε» τον… δρόμο για τις επιτυχίες. Ο πήχης ήταν πολύ υψηλός, και τα καταφέραμε, κάναμε έναν άθλο, πάλι με τον Τιμούρ Κετσπάγια ως προπονητή».

Η Ανόρθωση εάν προκριθεί από τη Ραπίντ Βιέννης, θα βρίσκεται σίγουρα σε ομίλους στο UEFA Conference League: «Είναι σημαντικό το στοιχείο αυτό, αλλά δε βλέπουμε τη δεύτερη ευκαιρία, θέλουμε αποτέλεσμα και πρόκριση στα group του Europa League. Η αντίπαλος μας είναι σε καλύτερη φάση, άρα στο ζευγάρι είναι το φαβορί. Η Ραπίντ Βιέννης έχει μέταλλο, άρα θα μας δυσκολέψει και πρέπει να τα δώσουμε όλα».

Για Λάφερτι και Λόρια: «Τα παιδιά αυτά ανήκουν στο ρόστερ μας, αναμένουμε και εμείς να τα δούμε στις προπονήσεις και στα παιχνίδια, η απουσία είναι για λόγους υγείας. Όποιος κοιτάξει, τι γίνεται στον πλανήτη αυτόν τον καιρό, θα αντιληφθεί απόλυτα όσα λέω».

Τα αγωνιστικά: «Είδαμε τον Πόποβιτς να παίρνει λεπτά συμμετοχής, μπαίνει σταδιακά στο κλίμα της ομάδας. Είναι σημαντικό το παιχνίδι που έρχεται, ειδικά όμως η σεζόν που βρίσκεται μπροστά μας, η οποία κρύβει δυσκολίες. Η προσαρμογή όλων, γίνεται προσεκτικά, τα νέα αποκτήματα καλούνται να αφομοιώσουν πλήρως τα «θέλω» του προπονητή. Επίσης, οι Μπουσούλαζιτς, Κατσαράβα είναι ανέτοιμοι, αλλά υπολογίζονται κανονικά. Μη ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας μία εβδομάδα προπονήσεων και θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι να παίξουμε μία σημαντική δυάδα αγώνων, έχοντας ως στόχο τη διάκριση».

Για τον κόσμο και το ρόστερ: «Ο κόσμος που έρχεται στο «ΠΑΠ» μας δίνει δύναμη, το σημαντικό για εμάς είναι ότι φεύγουν από τα φιλικά με το χαμόγελο στα χείλη, λόγω της εικόνας που παρατηρούν. Όσον αφορά το γεμάτο δυναμικό. έγιναν αλλαγές με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας. Η αλήθεια είναι ότι μας ικανοποίησε η εικόνα που είχαμε στα φιλικά, όμως οι αντίπαλοι εντός των συνόρων, δεν συγκρίνονται με τις ευρωπαϊκές προκλήσεις που έρχονται στο πρόγραμμα».

Για τον Αβράαμ και τον Λάζαρο: «Η επιστροφή του Ανδρέα θα γίνει στα τέλη αυτής της εβδομάδας, τότε θα έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεση μας. Για τον Χριστοδουλόπουλο είμαι χαρούμενος, καθώς πείστηκε να συνεχίσει το ποδόσφαιρο και να έρθει στην ομάδα μας, είναι σημαντικό το «βήμα» που πραγματοποιήσαμε. Γνωρίζουμε καλά ότι έχει όρεξη για μπάλα και θέλει να βρίσκεται στους ομίλους, γουστάρει να βγάζει γούστα μέσα στο χορτάρι επενδύοντας στην ουσία. Με τις ενέργειες του αναστατώνει τις αντίπαλες άμυνες, ενώ ξεσηκώνει και τον κόσμο, με γνώμονα το καλό του συνόλου.

Για τα υπόλοιπα παιδιά που ήρθαν φέτος: Ο Αραγιούρι είναι σημαντική προσθήκη στην άμυνα. Ο Ιωάννου κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόουτς, αφού επέστρεψε ορεξάτος, ενώ ο Ντέλετιτς έχει επαφή με τα δίχτυα και ευελπιστούμε να την «κρατήσει». Όσο περνούν οι μέρες γινόμαστε καλύτεροι στις προπονήσεις, όμως το σημαντικότερο τεστ, βρίσκεται στις 5/8 με τους Αυστριακούς».

Για τα τηλεοπτικά των πρώτων ευρωπαϊκών αγώνων: «Γνωρίζω πως η εντός έδρας «μάχη» θα καλυφθεί ζωντανά από την Cablenet, ενώ είμαι βέβαιος ότι θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις και για τη μετάδοση του αγώνα στη Βιέννη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ