aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΧριστοφίδης: «Παραβιάζεται η διαδικασία και τα δικαιώματα της Ανόρθωσης»

Χριστοφίδης: «Παραβιάζεται η διαδικασία και τα δικαιώματα της Ανόρθωσης»

Ο νομικός σύμβουλος της Ανόρθωσης Γιώργος Χριστοφίδης, κλήθηκε να μιλήσει στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Τα λέμε όλα», με αφορμή της νέες εξελίξεις στο πολύκροτο θέμα με το δελτίο υγείας του Φρανσίς Ουζόχο, που οδήγησε τον Απόλλωνα σε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με την «Κυρία», λόγω «αντικανονικής συμμετοχής» του Νιγηριανού κίπερ.

«Η μέρα άρχισε από το πρωί εξ αιτίας δηλώσεων του προέδρου του ΚΟΑ δημιουργήθηκαν κάποια ζητήματα για τα οποία αποστείλαμε επιστολή στην οποία διαπιστώναμε ότι υπήρχε παραβίαση δικαιωμάτων και επιφυλάξαμε την απόφαση μας για τη συνέχεια», είπε αρχικά μεταξύ πολλών άλλων.

Διαβάστε επίσης: Θέμα Ουζόχο: Προειδοποιεί τον ΔΗΣΥ ο αντιπρόεδρος της Ανόρθωσης

«Μας κάλεσε ο Αθλητικός Δικαστής να τοποθετηθούμε σε σχέση με τα ζητήματα που προέκυψαν και ότι έδωσε οδηγία να σταλεί νέα επιστολή στον ΚΟΑ μέσω της οποίας θα ζητούσε νέα στοιχεία. Μας πληροφόρησε για την επιστολή που έλαβε σήμερα το πρωί κι όχι χθες. Παίζει σημαντικό ρόλο. Μας ανέφερε πως θα περιμένει μέχρι τη Δευτέρα την αποστολή ανάλογων στοιχείων από τον ΚΟΑ, ώστε να εκδώσει την απόφαση του, είτε έχει αυτά τα στοιχεία, είτε όχι», συνέχισε.

Διαβάστε επίσης: Δήλωση του δικηγόρου της Ανόρθωσης Γιώργου Χριστοφίδη (video)

Ακολούθως, ο κ. Χριστοφίδης τόνισε: «Για τη δική μας πλευρά, εμείς ουσιαστικά αντιδράσαμε, είπαμε από την περασμένη Τετάρτη ότι κακώς ζητά και λαμβάνει στοιχεία από αρμόδιες αρχές όπως οι γιατροί οι οποίοι δεν υποχρεώνονται να δώσουν στοιχεία. Δημιουργεί παραβίαση της διαδικασίας και επηρεάζονται τα δικαιώματα της Ανόρθωσης. Μία απλή αθλητική υπόθεση έγινε πολύ δύσκολη και περίπλοκη, προβάλει θέματα ποινικού, αθλητικού, διοικητικού δικαίου. Υπάρχουν πλαίσια για κάθε σωματείο να υποβάλει ένσταση με συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Εδώ διαπιστώσαμε και αναφέραμε ότι εκτράπηκε η διαδικασία διότι ζητούνται από τον ίδιο ή από άλλες αρχές να τεθούν ενώπιων του στοιχεία που αλλοιώνουν την διαδικασία της πορείας της υπόθεσης. Ο κ. Βρυωνίδης αναμένει τη Δευτέρα αυτά τα στοιχεία και θα δει αν θα τα λάβει υπόψη στην απόφασή του».

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: «Ωμή παρέμβαση, ο κ. Μιχαηλίδης “μολύνει” τη διαδικασία»

Για την «απλή ερώτηση» και την «απλή απάντηση» όπως τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, και στην οποία αναφέρθηκε κι ο Ανδρέας Κορομίνας τονίζοντας πως αφού είναι απλό γιατί δεν απάντησε ο κ. Μιχαηλίδης, συμπλήρωσε: «Κι αφού δεν το έκανε από την αρχή, γιατί πρέπει να το κάνει τώρα; Το καθόρισε ο ΚΟΑ και με την απόφασή του ακύρωσε στις 9/2 το δελτίο υγείας του αθλητή. Αυτό συνιστά σημαντική διαφορά για την οποία καλούνται οι αρχές να δώσουν απάντηση. Αυτό για μας δημιουργεί αρνητικές εξελίξεις για την παραβίαση της διαδικασίας και των δικαιωμάτων μας».

«Και τη Δευτέρα να υπάρχει απόφαση, υπάρχει η δυνατότητα της έφεσης κι αν γίνει αυτό εντός τριών ημερών, θα ακολουθήσουν ακροάσεις και όλα αυτά θα καθυστερήσουν τα δεδομένα στο πρωτάθλημα», κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ