aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΧριστοφή: «Καμία ομάδα στην Κύπρο δεν έζησε κάτι τέτοιο πριν τον αγώνα»

Χριστοφή: «Καμία ομάδα στην Κύπρο δεν έζησε κάτι τέτοιο πριν τον αγώνα»

Δικαίωση για τον ίδιο χαρακτήρισε ο Δημήτρης Χριστοφή την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Ανόρθωση. Ο Κύπριος επιθετικός μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM χαρακτήρισε πρωτόγνωρα όσα έζησαν πριν τον τελικό με την στήριξη του κόσμου και αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό που έφερε το 11ο κύπελλο στην ιστορία της «Κυρίας» και πρώτο τίτλο έπειτα από 13 χρόνια ξηρασίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Δεν θυμάμαι τι ώρα πήγα για ύπνο. Ήταν τεράστια η χαρά όχι μόνο για εμάς, για όλο τον κόσμο. Πέρασαν πολλά χρόνια να πάρουμε τίτλο και δεν γινόταν αυτό για την Ανόρθωση. Ήταν η πρώτη μου φορά που πανηγύρισα με τον κόσμο της Ανόρθωσης και ελπίζω να μην είναι η τελευταία».

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Ήταν ένας πάρα πολύ καλός τελικός και δίκαια ήταν και εκεί ο Ολυμπιακός. Στο τέλος μέτρησε η εμπειρία και πήραμε το κύπελλο».

Εάν μέτρησε η εμπειρία του όταν μπήκε ως αλλαγή: «Είμαι σε μια ηλικία που έχω και εμπειρία. Προσπαθώ να δίνω τα πάντα. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, τα πήγαμε καλά όμως. Βοήθησα την ομάδα αλλά δεν ήμουν μόνος εγώ, ήταν όλη η ομάδα. Η εμπειρία έρχεται με τον καιρό και με τα μεγάλα παιχνίδια».

Για τον κόσμο και την δίψα που υπήρχε για επιτυχία: «Το βιώσαμε και μια μέρα πριν το παιχνίδι με τον κόσμο που ήρθε. Ήταν πρωτόγνωρο. Καμιά ομάδα στην Κύπρο δεν έζησε κάτι τέτοιο πριν τον τελικό. Μας βοήθησε πολύ, κάποιους ίσως να τους επηρέαζε αρνητικά, αλλά για εμάς ήταν θετικό. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά απέναντι βρήκαμε ένα εξαιρετικό τερματοφύλακα, τον Νεόφυτο (σ.σ. Μιχαήλ), που ήταν σε τρομερή βραδιά».

Αν αποτελεί δικαίωση για τον ίδιο ο τελικός, απάντησε: «Μπορείς να το πεις δικαίωση, μπορείς να το πεις και επιτυχία. Πάντα υπάρχουν θετικά και αρνητικά στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Μας έλειπε ο τίτλος σαν ομάδα και βοήθησα την ομάδα και στην τελική ήταν δικαίωση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ