aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΧωρίς κόσμο στην Ευρώπη Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Απόλλων!

Χωρίς κόσμο στην Ευρώπη Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Απόλλων!

Xωρίς θεατές θα πραγματοποιηθούν όσοι αγώνες έχουν απομείνει να γίνουν στο φετινό Champions League και στο Europa League, αλλά και οι μονοί αγώνες της προκριματικής φάσης των διοργανώσεων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτήν την απόφαση πήρε την Πέμπτη (9/7) η UEFA.

Όπως ανέφερε η UEFA, η απόφαση αυτή πάρθηκε κατόπιν συνεννόησης με τις εθνικές ομοσπονδίες, καθώς και με τους αρμόδιους φορείς των δύο διοργανώσεων. Αυτό θα ισχύσει και για το Champions League γυναικών αλλά και για το UEFA Youth League.

Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει αρνητικά και τις κυπριακές ομάδες που θα αγωνιστούν στα κύπελλα Ευρώπης για τη σεζόν 2020-21. Ομόνοια στο Τσάμπιονς Λιγκ και Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Απόλλων στο Γιουρόπα Λιγκ θα αγωνιστούν στην προκριματική φάση κεκλεισμένων των θυρών, όπου και αν διεξαχθούν οι αγώνες, αφού θυμίζουμε ότι με εξαίρεση τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ τα παιχνίδια θα είναι μονά.

Επομένως, πέραν της υποστήριξης των οπαδών οι κυπριακές ομάδες χάνουν άλλο ένα σημαντικό κονδύλι, αφού οι ευρωπαϊκοί αγώνες αποτελούν πόλο έλξης και ισχυρό κίνητρο για την αγορά εισιτηρίου διαρκείας.

Η πιθανότητα για παρουσία κόσμου στους αγώνες των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και στους ομίλους τόσο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ θα εξεταστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Aναλυτικά το σχετικό απόσπασμα από την ιστοσελίδα της UEFA (δείτε ΕΔΩ)

«Στις 17 Ιουνίου 2020, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε να αναβάλει την απόφαση για το αν οι αγώνες της UEFA που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν κόσμο, ή θα έπρεπε να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης και τα μέτρα που έλαβαν οι τοπικές αρχές των χωρών για μαζικές συγκεντρώσεις και συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις.

Λήφθηκαν υπόψη διάφορα στοιχεία από την UEFA κατά τη λήψη μιας απόφασης, όπως η προστασία της υγείας όλων των συμμετεχόντων στους αγώνες καθώς και του κοινού γενικότερα. Eυθύνη για την παροχή του ασφαλέστερου περιβάλλοντος για αγώνες, προκειμένου να διασφαλιστεί η διεξαγωγή των αγώνων καθώς και τη διασφάλιση της αθλητικής δικαιοσύνης σε ένα πολύ ρευστό τοπίο.

Κατά συνέπεια, υπό το φως της τρέχουσας κατάστασης, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θεώρησε σωστό να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι αγώνες της UEFA θα πρέπει να διεξάγονται πίσω χωρίς κόσμο έως ότου ενημερωθούν. Αυτή η απόφαση ελήφθη σε συμφωνία με τις εθνικές ενώσεις και αρχές του 2019/20 UEFA Champions League, 2019/20 UEFA Europa League και 2019/20 UEFA Women’s Champions League, οκτώ τελικούς τουρνουά που θα διοργανωθούν στην Πορτογαλία, τη Γερμανία και την Ισπανία. Αυτός ο περιορισμός θα ισχύει επίσης για τους υπόλοιπους αγώνες στο Πρωτάθλημα Νέων UEFA 2019/20.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από οποιαδήποτε μελλοντική απόφαση, για λόγους αθλητικής δικαιοσύνης, καθώς η μορφή των προκριματικών γύρων 2020/21 UEFA Champions League και 2020/21 UEFA Europa League έχει αλλάξει σε μονούς αγώνες, αυτή η απόφαση θα ισχύει για όλους αυτούς τους αγώνες.

Η UEFA θα παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης και θα παρέχει συμβουλές για την πλήρη ή μερική άρση των περιορισμών την κατάλληλη στιγμή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ