aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΧορηγία €750.000 στα προσφυγικά σωματεία

Χορηγία €750.000 στα προσφυγικά σωματεία

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν τα προσφυγικά σωματεία για την δέσμευση του ΚΟΑ να προχωρήσει σύντομα στην παραχώρηση προς αυτά της έκτακτης χορηγίας των 750 χιλιάδων ευρώ, καθώς και της πρόθεσης του ΚΟΑ να θεσμοθετήσει αυτό το ποσό και να το συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του. Στην Επιτροπή ακούστηκαν και καταγγελίες για καταφυγή σε τοκογλύφους από προσφυγικά σωματεία για δανεισμό προς κάλυψη των αναγκών τους.

Σε δηλώσεις του μετά την Επιτροπή, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ και προεδρεύων της Επιτροπής Νίκος Κέττηρος είπε πως αυτό που κρατούν από τη συνεδρία είναι η επιδίωξη του ΚΟΑ που είναι αυτό που ζήτησαν τα σωματεία, όπως η χορηγία προς τα προσφυγικά σωματεία να περιλαμβάνεται στους προϋπολογισμούς του Οργανισμού.

Σε ότι αφορά την καταγγελία του Προέδρου του Εθνικού Άχνας εντός της Επιτροπής ότι ορισμένα σωματεία αναγκάζονται να καταφύγουν σε τοκογλύφους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν έναντι των υποχρεώσεων τους, αυτό, όπως τόνισε, είναι κάτι που μας έχει ανησυχήσει καθώς δεν θέλει κανένας τα σωματεία αυτά που έχτισαν γήπεδα και εγκαταστάσεις με κόπους και θυσίες, να δουν αυτά στα χέρια του υπόκοσμου. «Η Πολιτεία θα πρέπει να δράσει άμεσα μετά από αυτές τις καταγγελίες», είπε.

Σε δηλώσεις του μετά την Επιτροπή, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης είπε αρχικά πως δεν είναι θεσμοθετημένο ακόμα το ποσό που δίδεται στα προσφυγικά σωματεία, σημειώνοντας πως από τον ΚΟΑ θα δοθεί πολύ σύντομα το ποσό προς τα σωματεία. Όπως τόνισε, είναι απαραίτητο να δοθούν αυτά τα ποσά για να κρατηθούν τα προσφυγικά σωματεία στη ζωή.

«Εμείς στον ΚΟΑ ενδιαφερόμαστε πάρα πολύ ούτως ώστε αυτοί οι πυλώνες της προσφυγιάς και της ελπίδας για επιστροφή να διατηρηθούν στη ζωή και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διατηρήσουμε αυτά τα σωματεία ενεργά, και έχουμε δώσει τη διαβεβαίωση ενώπιον της Επιτροπής Προσφύγων, ότι αυτό το θέμα έχει τελειώσει», είπε.

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης το ποσό των 750 χιλιάδων ευρώ ήταν προαποφασισμένο ότι θα δοθούν στα προσφυγικά σωματεία, σημειώνοντας πως ο ΚΟΑ έχει λάβει πρόνοια ώστε να θεωρείται το θέμα ως τελειωμένο. Παράλληλα, θα γίνει μια μελέτη, όπως είπε, αν μπορεί να αυξηθεί στο μέλλον αυτό το ποσό.

«Αναλάβαμε μια δέσμευση ενώπιον της Επιτροπής, να προσπαθήσουμε για τον προϋπολογισμό του 2020-2021 να θεσμοθετήσουμε αυτό το ποσό και να μην είναι από εξοικονομήσεις αλλά από μέρους του κανονικού προϋπολογισμού του Οργανισμού», είπε.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά εξέφρασε την ικανοποίηση του που ο ΚΟΑ και φέτος θα δώσει το ετήσιο ποσό των 750 χιλιάδων ευρώ στα προσφυγικά σωματεία, στα οποία δεν περιλαμβάνονται μόνο ποδοσφαιρικά. «Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα προσφυγικά σωματεία και θα δούμε και με άλλους τρόπους πώς θα στηριχθούν έτσι ώστε πραγματικά να επιβιώσουν και η έμφαση μας είναι να υπάρχουν οι ακαδημίες παιδιών που υπάρχουν σήμερα για να διατηρηθεί άσβεστη η μνήμη και η καταγωγή του κάθε παιδιού», είπε.

Ο κ. Κουλλά είπε πως πέρσι δόθηκαν και μια έκτακτη χορηγία από το Υπουργείο Οικονομικών για να επιλυθούν κάποια συσσωρευμένα προβλήματα, ενώ έχουν γίνει και διακανονισμοί οφειλών για να μπορέσουν να επιβιώσουν τα σωματεία.

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Άχνας Κίκης Φιλίππου, στις δικές του δηλώσεις είπε αρχικά πως τα προσφυγικά σωματεία κάνουν ένα αγώνα επιβίωσης και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις σημερινές δεσμεύσεις του ΚΟΑ. Όπως σημείωσε, φεύγουν από την Επιτροπή Προσφύγων με μια ικανοποίηση γιατί έχουν ακούσει από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΚΟΑ ότι το ποσό των 750.000 θα δοθεί, σύντομα.

«Πρέπει να ευχαριστήσουμε και την Επιτροπή Προσφύγων, το Υπουργείο Οικονομικών αι γενιά την Κυβέρνηση, αλλά ιδιαίτερα τον φίλο Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον ΚΟΑ γιατί σήμερα περιμέναμε να υπήρχε μια υπόσχεση, αλλά με χαρά ακούσαμε ότι το ποσό των 750.000 έχει περιληφθεί στον προϋπολογισμό του ΚΟΑ και το συντομότερο θα δοθεί στα προσφυγικά σωματεία», είπε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ