aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΜπούις για Ανόρθωση: «Μη σας ξεγελά η 13η θέση της Γάνδης»

Μπούις για Ανόρθωση: «Μη σας ξεγελά η 13η θέση της Γάνδης»

Ο Φάτσιο Μπούις, ο οποίος για πολλά χρόνια έπαιξε μπάλα και εργάστηκε και ως προπονητής στην Κύπρο σε διάφορες ομάδες, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους.

Ο Βέλγος, αναφέρθηκε κυρίως στην αναμέτρηση της Ανόρθωσης με τη Γάνδη (30/9) για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ και έκανε λόγω στην άσχημη φετινή πορεία της ομάδας από την Ανατολική Φλάνδρα, στο πρωτάθλημα της χώρας.

«Η Γάνδη μία από τις καλύτερες ομάδες στο Βέλγιο, αλλά δεν άρχισε καλά φέτος. Δυσκολεύεται στο γκολ, αλλά είναι επιθετική και δημιουργική ομάδα. Δεν έχει σταθερότητα και δυσκολεύεται πολύ να σκοράρει φέτος. Δεν είναι ομάδα για να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Μην σας ξεγελάσει το γεγονός πως είναι στη 13η θέση. Είναι ποιοτική, δημιουργεί πολλές ευκαιρίες αλλά δυσκολεύεται να σκοράρει», ανέφερε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Ο τρόπος που παίζει, επιθετικά αφήνει χώρους και δέχεται και γκολ. Προσπαθεί πάντα να βάλει ένα γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο, αλλά φέτος δεν τα καταφέρνει μέχρι στιγμής. Αυτή είναι η νοοτροπία. Μία ομάδα που είναι χρόνια μαζί, δεν έκαναν πολλές αλλαγές, πήραν έναν φορ από την Ρίγα. Τον χρησιμοποιεί μόνο ως αλλαγή ο προπονητής, αλλά όποτε μπαίνει σκοράρει. Δεν θα έλεγα ότι ξεχωρίζει κάποιος ιδιαίτερα. Είναι δεμένη ομάδα που προσπαθεί να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά μέχρι στιγμής δεν τα πάει καλά».

Για τον προπονητή της Γάνδης, τον Χάιν Φανχάεζεμπρουκ: «Ο προπονητής έκανε καλές χρονιές με την Κορτράικ, μετά πήγε στη Γάνδη, κατάφερε να την κάνει πρωταθλήτρια Βελγίου, μετά πήγε στην Άντβερπ που δεν πέτυχε κάτι, επέστρεψε και πιστεύουν πολύ σε αυτόν τον προπονητή και με αυτόν κατάφερε η ομάδα να πάρει πρωτάθλημα. Είναι αγαπημένος πρόσωπο».

Αν η Γάνδη είναι πιο ισχυρή στην έδρα της και αν θα έχει πολύ κόσμο αύριο το βράδυ: «Δεν παίζει ρόλο. Εντός ή εκτός επιδιώκει να κάνει το παιχνίδι της. Πιστεύω γύρω στις 10.000 κόσμο θα έχει. Υπάρχει γκρίνια για τα αποτελέσματα, ο κόσμος δεν είναι ικανοποιημένος και θα είναι μειωμένη η προσέλευση. Πολύ ωραίο που θα έχει κόσμο η Ανόρθωση (σ.σ. γύρω στους 800-1000, απάντησε μετά από σχετική ερώτηση). Έχει και πολλούς φοιτητές που θα ταξιδέψουν νομίζω».

Αν έχει κάποια εικόνα από τη φετινή Ανόρθωση: «Δεν έχω πάρα πολύ καλή εικόνα για την Ανόρθωση. Πιστεύω ότι άμα προσέξει πίσω μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Άμα αποφύγει λάθη και είναι συγκέντρωση. Η Γάνδη είναι ομάδα που αν της δώσεις χώρο θα σκοράρει και αν βάλει ένα, μπορεί να βάλει κι άλλα».

Ακολούθως τόνισε πως σε όλες τις ομάδες του Βελγίου υπάρχουν πάρα πολλοί ξένοι, όπως και στην Κύπρο, αλλά αυτό δεν επηρεάζει την Εθνική Βελγίου που είναι ισχυρή και τα πάει καλά, όπως είπε, αλλά κάτι τής λείπει για να πρωταγωνιστήσει σε διοργανώσεις ομοσπονδιακού επιπέδου.

Για την Αντβέρπ που έπαιξε με την Ομόνοια: «Πάει πολύ καλύτερα. Έχει κάνει μόνο νίκες μετά από την Ομόνοια. Μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα φέτος, αλλά η Κλουμπ Μπριζ πιστεύω έχει ξεφύγει σε δυναμικότητα σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Πήρε ισοπαλία με την Παρί Σεν Ζερμέν και ακόμη κι αυτό το αποτέλεσμα αδικεί την εμφάνισή της. Χθες επίσης ήταν τρομερή ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και κέρδισε τη Λειψία 2-1 εκτός έδρας».

Ακολούθως απάντησε αν παρακολουθεί την πορεία του νεαρού αμυντικού Στέλιου Ανδρέου που παίζει στη Σαρλερουά: «Είναι αμυντικογενής ομάδα η Σαρλερουά, είναι πολύ καλή ομάδα και τον Ανδρέου τον περιμένει ένα πολύ καλό μέλλον. Να είσαι βασικός στο Βέλγιο είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι ένα level κάτω από τους πρωτοκλασάτους της Σαρλερουά ο Ανδρέου. Και ο Λαΐφης έκανε μεγάλη καριέρα στο Βέλγιο και συνεχίζει να είναι παρών».

Για την καριέρα του κι αν έχει κάποιο νεότερο αποκάλυψε: «Έχω υπογράψει σε μία ομάδα εκτός Ευρώπης. Δεν μπορώ να πω κάτι ακόμα. Θα πάω στις 15 Οκτωβρίου. Τα νέα θα τα πω σε μία εβδομάδα. Θα είμαι τεχνικός διευθυντής για ανδρική κι εφηβική ομάδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ