aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑρνήθηκε δύο πέναλτι σε δύο λεπτά στην Ανόρθωση ο Δημητρίου

Αρνήθηκε δύο πέναλτι σε δύο λεπτά στην Ανόρθωση ο Δημητρίου

Σοβαρό διαιτητικό λάθος στο εξ αναβολής ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωση. Στο 72΄της αναμέτρησης μετά από φάουλ του Ράγιος η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σάβιτς. Το χέρι του Σέρβου κεντρικού αμυντικού ήταν σε αφύσικη θέση και έστω αν η μπάλα κτύπησε άθελα σε αυτό με βάση τους νέους κανονισμούς έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι. Ο διαιτητής του αγώνα, Βασίλης Δημητρίου παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών της Ανόρθωσης δεν καταλόγισε την παράβαση.

Διαβάστε επίσης: Το πέναλτι που ζήτησε η Ανόρθωση με τον Καλτσά

Τι αναφέρει ο κανονισμός

«Η “ηθελημένη κίνηση του χεριού προς την μπάλα” προφανώς και εξακολουθεί να συνιστά παράβαση.

Παράβαση επίσης έχουμε όταν “το χέρι κάνει το σώμα αφύσικα μεγαλύτερο”. Εδώ για πρώτη φορά δίνεται πιο σαφής ερμηνεία στο “η θέση των χεριών”.

Σαφής οδηγία για παράβαση “όταν το χέρι σηκώνεται πάνω από το ύψος του ώμου”, ακόμα και σε τάκλινγκ. Με την υποσημείωση εδώ πως δεν υπάρχει παράβαση αν η μπάλα βρει στο χέρι από προσπάθεια του ίδιου του παίκτη, άτσαλο διώξιμο, κτλ.

Καταργείται η δικαιολογία της απόστασης. Το “χέρι που κάνει το σώμα αφύσικα μεγαλύτερο” και το “χερι πάνω από τον ώμο” θεωρούνται παράβαση, ΑΚΟΜΑ κι όταν η μπάλα έρχεται απευθείας από αντίπαλο».

Οι παίκτες της Ανόρθωσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι και δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Ντούρις μπήκε στη μεγάλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Γιώργο Μερκή, όμως ο Βασίλης Δημητρίου δεν έδειξε την άσπρη βούλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ