aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑπόστολε Αντρέ(α) Άλβες μου! (vid & pics)

Απόστολε Αντρέ(α) Άλβες μου! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Σπουδαία, πολύ σπουδαία νίκη πέτυχε η Ανόρθωση απέναντι σε έναν μαχητικότατο για άλλη μία φορά Εθνικό Άχνας, ο οποίος προηγήθηκε δις στο σκορ. Η «Κυρία» πήρε το τρίποντο κερδίζοντας με 4-2 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» χάρις σε χατ τρικ του Άλβες (26′, 71′ και 84′) και ένα γκολ του Βίκτορ (82′).

Με αυτή την επιτυχία, η Ανόρθωση δείχνει να… κλειδώνει την 6η θέση, αφού απομακρύνθηκε κι άλλο από τους διώκτες της Ερμή, Νέα Σαλαμίνα και Άχνα κατά τρεις, πέντε κι έξι βαθμούς αντίστοιχα.

Πέραν του Άλβες που δικαιωματικά δικαιούται τον τίτλο του MVP, σπουδαία εμφάνιση, πραγματοποίησαν και δύο άλλοι νεοφερμένοι παίκτες (αποκτήθηκαν περίοδο Ιανουαρίου), οι Μίτροβιτς και Ολιβέιρα, στους οποίους πιστώνονται δύο και μία ασίστ αντίστοιχα!

Όσον αφορά στην αναμέτρηση, μέχρι το 25’ καταγράφηκαν μόλις δύο αξιόλογες φάσεις. Μία για την Ανόρθωση και μία για την Άχνα. Οι φιλοξενούμενοι, στη δική τους πρώτη καλή φάση στο 23’ ευτύχισαν να προηγηθούν κιόλας με τον πρώτο τους σκόρερ Ζελάγια. Ο Κιπιάνι εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Πινσέλι… σέρβιρε με κεφαλιά στη μικρή περιοχή και ο Αργεντινός από κοντά με το κεφάλι άνοιξε το σκορ.

Η αντίδραση της «Κυρίας» ήταν άμεση. Ο Άλβες έγινε δέκτης της μπάλας από τον Καρλίτος και μετά από ατομική προσπάθεια και στριφογύρισμα, επιχείρησε συρτό βολέ στην κλειστή γωνία από πλάγια, νικώντας τον Μπογκατίνοφ στο 26’ και ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Παρόλα αυτά, οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου, δεν πρόσεξαν ιδιαίτερα και έπειτα από ένα τραγικό λάθος, ο Εθνικός πήρε εκ νέου προβάδισμα. Ο Κατσιαράβα μετά από μπαλιά του Πινσέλι πήγε να στρώσει με το κεφάλι στον Ζελάγια, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Σάντος ο οποίος στην προσπάθειά του να απομακρύνει με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα σημειώνοντας αυτογκόλ, ενώ για να είμαστε σωστοί, υπήρξε και ασυνεννοησία με τον Κόπριβετς, ο οποίος βγήκε έγκαιρα και αυτό στοίχισε.

Το 2-1 για την ομάδα του Βάλντας Ιβανάουσκας, ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο, ωστόσο, διαφοροποιήθηκε και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό στην επανάληψη, όταν οι ποδοσφαιριστές του Ρόνι Λέβι μπήκαν αφηνιασμένοι και αποφασισμένοι να ανατρέψουν τα σε βάρος τους δεδομένα.

Η αποφασιστικότητα έγινε κατόρθωμα και η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 71’! Καμπρέρα και Ολιβέιρα συνδυάστηκαν άψογα με τον Ισπανό να δίνει όμορφα την μπάλα με τακουνάκι στον Πορτογάλο, ο τελευταίος έκανε παράλληλη μπαλιά και ο Άλβες με προβολή ισοφάρισε σε 2-2.

Έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος της, η «Κυρία» όχι μόνο ευτύχισε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, αλλά διεύρυνε και την επιτυχία της με άλλο ένα γκολ. Στο 82’ μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Βίκτορ με κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-2 και στο 84’ μετά από βαθιά μπαλιά του Μίτροβιτς, ο Άλβες κοντρόλαρε και πλάσαρε εύστοχα στο πλεκτό του Μπογκατίνοφ για το τελικό 4-2.

Δείτε την ταυτότητα και το live του ματς!

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Καλδερόν, Ερέρο, Σάντος, Ράγιος, Βίκτορ, Οικονομίδης (46′ Ολιβέιρα), Μίτροβιτς, Καρλίτος (57′ Καμπρέρα), Άλβες (87′ Αγιλάρ).

Εθνικός Άχνας (Βάλντας Ιβανάουσκας): Μπογκατίνοφ, Κυπριανού, Στόιτσεφ, Φιλίποφ, Ενέσκου, Χατζηβασίλης, Πινσέλι, Αράμπαλ (85′ Παπαγεωργίου), Κιπιάνι, Κατσιαράβα (59′ Γκαβρίλα / 77′ Ιλουρίντζε), Ζελάγια.

Σκόρερ: 26′, 71′, 84′ Άλβες, 82′ Βίκτορ / 23′ Ζελάγια, 28′ Σάντος (αυτ.).

Κίτρινες: Καρλίτος, Βίκτορ (4η) / Κατσιαράβα, Κιπιάνι, Στόιτσεφ, Μπογκατίνοφ.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Νεόφυτος Νεοφύτου.

Α’ βοηθός: Στέλιος Νικήτα.

Β’ βοηθός: Νίκος Καλησπέρας.

Τέταρτος: Γιάννης Αναστασίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ