aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑπόλλων: Η ρήξη Κίρζη-Κρισμάρεβιτς, η Ανόρθωση και η επιστροφή

Απόλλων: Η ρήξη Κίρζη-Κρισμάρεβιτς, η Ανόρθωση και η επιστροφή

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο προπονητής της Ζελέζνιτσαρ, Σλόμποταν Κρισμάρεβιτς, έχει την δική του ιστορία στον Απόλλωνα, με καλές και πικρές στιγμές. Ήταν μέλος της ομάδας, η οποία το 1993 κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα. Μαζί με τον Τσέποβιτς και τον Σπόλιαριτς αποτέλεσαν την κορυφαία τριάδα εκείνης της περιόδου. Τις δύο πρώτες περιόδου σημείωσε 34 γκολ σε αγώνες πρωταθλήματος. Την τρίτη περίοδο, 1995-96, έφθασε τα 14 γκολ. Ήταν η τελευταία του. Ήλθε σε ρήξη με τη διοίκηση Ντίμη Κίρζη και κατέληξε με περιπετειώδη τρόπο στην Ανόρθωση. Δεκατέσσερα χρόνια μετά επέστρεψε και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα, όπου το 2010 πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου, όταν στο ΓΣΖ κέρδισε με 2-1 τον ΑΠΟΕΛ. Λίγους μήνες αργότερα αποχώρησε, αλλά όπου και αν βρεθεί χαρακτηρίζει τον Απόλλωνα σαν μια από τις αγαπημένες του ομάδες.

Οι δρόμοι του Κρισμάρεβιτς με τον Απόλλωνα συναντιούνται πάλι, στις διπλές αναμετρήσεις με την Ζελέζνιτσαρ. Η αντίπαλος του Απόλλωνα ξεκίνησε με νίκη στο νέο πρωτάθλημα της Βοσνίας, κερδίζοντας το Σάββατο εκτός έδρας την Γκοσκ Γκαμπέλα με 1-0, με γκολ του Ασίμ στο 75’. Μετά το προχθεσινό παιχνίδι ο Κρισμάρεβιτς δήλωσε για τις αναμετρήσεις με τον Απόλλωνα: «Έχουμε πέντε μέρες μπροστά μας για να αντιμετωπίσουμε μια από τις αγαπημένες μου ομάδες, με προϋπολογισμό 10 εκατομμυρίων. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια έκπληξη. Πιστεύουμε στις δυνατότητες και στους ποδοσφαιριστές μας. Αυτή είναι η καλύτερη πρόκληση γι’ αυτούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ