aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑποκαλυπτικό: Πουλλαΐδης και Κάμπελ προχωρούν προς το deal!

Αποκαλυπτικό: Πουλλαΐδης και Κάμπελ προχωρούν προς το deal!

Κάθε άλλο παρά απομακρυσμένο είναι το ενδεχόμενο να αλλάξει χέρια το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας της Ανόρθωσης. Το ενδιαφέρον του Άγγλου επιχειρηματία Μαρκ Κάμπελ είναι έντονο και ιδιαίτερα «ζεστό», ενώ οι πληροφορίες του «Goal» αναφέρουν ότι σύντομα αναμένονται εξελίξεις. Το δε όλο σκηνικό, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, γέρνει τη ζυγαριά προς το τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση του deal. Άτομα που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, υπολογίζουν ότι εντός δεκαπενθημέρου περίπου θα διεξαχθεί ο πιο ουσιαστικός κύκλος των διαπραγματεύσεων.

Το «Goal» αποκαλύπτει σήμερα ότι ο Μαρκ Κάμπελ έχει «ξεψαχνίσει» όλα τα οικονομικά δεδομένα της Ανόρθωσης, ενώ με τη σειρά της η διοίκηση της Ανόρθωσης έχει συλλέξει πλήθος πληροφοριών για τις δραστηριότητες του Άγγλου επιχειρηματία με έμφαση στην ανάπτυξη γης, με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί οτιδήποτε το μεμπτό που να φρενάρει τις διαπραγματεύσεις», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο για την όλη διαδικασία. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ακολουθείται η συστηματική διαδικασία συλλογής και ανάλυσης στοιχείων και πληροφοριών για να βοηθηθεί ο αγοραστής στην απόφασή του κατά πόσο θα πρέπει να προχωρήσει στην εξαγορά μιας επιχείρησης, το… γνωστό «Due diligence».

Εν ολίγοις, ο Μαρκ Κάμπελ έχει εδώ και δύο μήνες περίπου στα χέρια του, τις πληροφορίες που αφορούν όλες τις πτυχές της εταιρείας της Ανόρθωσης. Έχει μελετήσει τις οικονομικές καταστάσεις της «Κυρίας» των τελευταίων χρόνων, ενώ ζήτησε και πήρε σωρεία ποσοτικών και ποιοτικών πληροφοριών για ολόκληρο το οικοδόμημα του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ανόρθωσης. Μισθολόγιο παικτών, προπονητών και προσωπικού, άμεσες και μακροχρόνιες υποχρεώσεις προς το Κράτος και προς τρίτους, εσωτερικά συστήματα υπηρεσιών, οργανωτικές υποδομές, αξιολόγηση προσωπικού και πολλά άλλα είναι στη διάθεση των τεχνοκρατών των εταιρειών του Μαρκ Κάμπελ για να έχει μια σφαιρική εικόνα για το τι εστί Ανόρθωση.

Ταυτόχρονα, το «Goal» πληροφορείται ότι αξιωματούχοι της εταιρείας της Ανόρθωσης μαζί με νομικούς έχουν περάσει από κόσκινο την επιχειρηματική δράση του Μαρκ Κάμπελ. Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από μέλη της διοίκησης, στην οποία όμως δεν συμμετέχει μέλος της οικογένειας Πουλλαΐδη, ούτε ο πρόεδρος Ευγένιος Χαμπουλλάς. Όλες οι μέχρι σήμερα ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο υποψήφιος αγοραστής του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της «Κυρίας» αξιολογείται ως αξιόπιστος και η επιτροπή έχει ανάψει το πράσινο φως για τις τελικές διαπραγματεύσεις.

Αξίζει τον κόπο να διασαφηνισθεί ότι το «προξενιό» για τον Άγγλο επιχειρηματία, δεν έγινε ούτε από τον Ευγένιο Χαμπουλλά ούτε από τον Χρίστο Πουλλαΐδη, αλλά από άλλο στέλεχος της διοίκησης, ο οποίος λόγω και της επιστημονικής του γνώσης μελέτησε τις πλείστες παραμέτρους του «εγχειρήματος» πριν το παρουσιάσει ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου. Το γεγονός ότι ο Μαρκ Κάμπελ δοκίμασε στο παρελθόν να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτων μετοχών των Σάντερλαντ, Γουέστ Μπρομ και Φάλκιρκ και δεν τα κατάφερε, δεν αποτελεί εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις. Οι δε αναφορές ότι κάποιες εταιρείες του Κάμπελ έχουν πτωχεύσει, χαρακτηρίζεται ως… «σύνηθες φαινόμενο» στους συγκεκριμένους χώρους.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι πρώτιστο ζητούμενο στις διαπραγματεύσεις, ως απαραίτητος όρος δηλαδή, είναι η διασφάλιση των συμφερόντων του Σωματείου, ενώ διασφαλίζεται και η κυριότητα του «Αντώνης Παπαδόπουλος». Το γήπεδο της Ανόρθωσης ανήκει στην Κτηματική Εταιρεία (έχει κάποιες οφειλές προς τις τράπεζες) και δεν ανήκει στα περιουσιακά στοιχεία της ποδοσφαιρικής Εταιρείας. Επίσης, η οικογένεια Πουλλαΐδη είναι τόσο πολύ συναισθηματικά δεμένη με την Ανόρθωση, που από το στενό της περιβάλλον λέγεται ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε μια συμφωνία που να εγκυμονεί κινδύνους για την πρωταγωνιστική διαδρομή και προοπτική της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Με δεδομένο ότι ο Μαρκ Κάμπελ θέλει, ο Χρίστος Πουλλαΐδης θέλει, η διαδικασία είναι στο τελικό στάδιο και το νερό τρέχει στ’ αυλάκι των διαπραγματεύσεων, μαζί τρέχουν και οι εξελίξεις. Καλοί γνώστες όλων των δεδομένων θεωρούν ότι δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου να υπάρξουν σημαντικές αποφάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ