aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑποκαλυπτικό: Μαουρίτσιο Μαριάνι και Λούκα Παϊρέτο στο Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ

Αποκαλυπτικό: Μαουρίτσιο Μαριάνι και Λούκα Παϊρέτο στο Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το «πείραμα» με τον Μάρκο Γκουίντα πέτυχε και ο Μίρολατ Μάζις ακολουθεί την ίδια συνταγή. Ο Ιταλός διαιτητής πήρε άριστα στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ομόνοια και ο Σέρβος αρχιδιαιτητής θα ακολουθήσει την ίδια συνταγή.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες της ιστοσελίδας μας Goal.com.cy από την Ιταλία κατάγεται και το επόμενο δίδυμο διαιτητών που θα αφιχθεί στην Κύπρο για να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά σε παιχνίδι υψηλού κινδύνου, όπως είναι αυτό ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ την Τετάρτη (14/4) για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Εκλεκτοί του Μίρολατ Μάζιτς είναι δύο από τους πιο γνωστούς διαιτητές στην Ιταλία, οι οποίοι μόλις τις προηγούμενες μέρες ορίστηκαν σε παιχνίδια των ομάδων που βρίσκονται στα ψηλά της βαθμολογίας. Πρόκειται για τους Μαουρίτσιο Μαριάνι και Λούκα Παϊρέτο. Ο πρώτος ήταν στη νίκη της Γιουβέντους επί της Νάπολι με 3-2 στις 7 Απριλίου, ενώ ο Παϊρέτο ήταν στη νίκη της πρωτοπόρου Ίντερ με 1-0 επί της Κάλιαρι, την Κυριακή (11/4).

Ο Μαριάνι είναι 39 ετών και φέτος ορίστηκε σε 26 αγώνες, εκ των οποίων 14 της Serie A και δύο των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Έδειξε 94 κίτρινες, δύο κόκκινες και οκτώ πέναλτι. Στην καριέρα του σφύριξε συνολικά σε 104 παιχνίδια της μεγάλης κατηγορίας της Ιταλίας. Έκανε ντεμπούτο στη Serie A το 2013 και έγινε διεθνής το 2019. Το Καλοκαίρι του 2019 ήταν τέταρτος διαιτητής στον εκτός έδρας αγώνα της εθνικής Κύπρου με τη Ρωσία για τα προκριματικά του Euro.

Ο Παϊρέτο είναι κατά τρία χρόνια μικρότερος με 80 διαιτησίες στη Serie A. Δεν έχει εμπειρία από διεθνείς διοργανώσεις, αφού ορίστηκε μόνο τέσσερις φορές ως τέταρτος διαιτητής. Τη μία εξ αυτών ήταν στον εκτός έδρας αγώνα της ΑΕΛ με την Πρόγκρες Λουξεμβούργου, το Καλοκαίρι του 2017, με τους γαλαζοκίτρινους να κερδίζουν 1-0. Στη φετινή σεζόν σφύριξε σε 18 αγώνες, 12 της Serie A, πέντε της Serie B και ένα του κυπέλλου Ιταλίας. Έδειξε 77 κίτρινες, πέντε κόκκινες και εφτά πέναλτι.

Δεν κατέστη δυνατό να εξακριβώσουμε ποιος από τους δύο είναι διαιτητής και ποιος στο VAR. Η λογική λέει ότι η «καυτή» σφυρίχτρα θα πάει στον Μαριάνι, ο οποίος έχει εμπειρία από αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ