aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗAΠΟΕΛ και Ανόρθωση πρώτα να κάνουν σωστή διάγνωση

AΠΟΕΛ και Ανόρθωση πρώτα να κάνουν σωστή διάγνωση

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Στο ποδόσφαιρο δεν μετράνε μόνο οι ικανότητες ποδοσφαιριστών αλλά η καλή οργάνωση των ομάδων, η στελέχωσή τους, η αμοιβαία εμπιστοσύνη όλων των εμπλεκομένων (διοίκησης, τεχνικού επιτελείου, ποδοσφαιριστών), η αλληλεγγύη των ποδοσφαιριστών έναντι του προπονητή τους και η μεταξύ των ποδοσφαιριστών συνεργασία.

Στην περίπτωση του ΑΠΟΕΛ έχουμε τη διοίκηση να ανακοινώνει, όπως φαίνεται με μισή καρδιά, την πρόσληψη του Γιώργου Κωστή και να διαβεβαιώνει με διευκρινιστικές επισημάνσεις τις επόμενες ημέρες, ότι είναι ο πρώτος προπονητής και όχι ως υπηρεσιακός. Για να λέμε τα πράγματα όπως πρέπει κανένας δεν περιμένει θαύματα μέσα σε πέντε ημέρες. Όμως προφανώς η βαριά ήττα από τη Δόξα έχει κλυδωνίσει πολύ νωρίς την εμπιστοσύνη τους και ετοιμάζονται για δεύτερη αλλαγή προπονητή πριν η ομάδα ξεκινήσει καλά, καλά το πρωτάθλημα. Το στοίχημα των λίγων μηνών προπονητή δεν μπορεί να αποδώσει σε καμιά χώρα και δεν υπάρχει κάποιο μοντέλο που να το πιστοποιεί.

Διαβάστε επίσης: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παντελή-Λέβι (ανακοίνωση)

Όσο απουσιάζει η υπομονή στα θέματα προπονητών άλλο τόσο θα μειώνεται η ελπίδα για ανάκαμψη της ομάδας. Τα μηνύματα που στέλνονται στους ποδοσφαιριστές είναι λανθασμένα ενώ υπάρχει και ως «δαμόκλειος σπάθη» η πίεση των οπαδών που έχουν πάντα οι μεγάλες ομάδες.

Στην Ανόρθωση η διοίκηση προς το παρόν ακολουθεί ένα διαφορετικό δρόμο. Υπάρχει η στήριξη προς τον προπονητή και αισθάνονται πως το πρόβλημα είναι θέμα χρόνου να λυθεί αφού αφήνεται να εννοηθεί πως το εντοπίζουν στα αποδυτήρια (κρούσματα απειθαρχίας). Με συστάσεις που θα γίνουν στους ποδοσφαιριστές πιστεύουν πως η ομάδα θα ανακάμψει και θα επιστρέψει σε νικηφόρα αποτελέσματα πριν είναι αργά.

Διαβάστε επίσης: Διαψεύδει κατηγορηματικά ο ΑΠΟΕΛ για Παντελίδη!

Κάποτε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε πει πως «Κανένας τίτλος δεν κερδίζεται από τον Οκτώβριο, αλλά μπορεί να χαθεί». Γι’ αυτό και ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση προσπαθούν υπό την πίεση των οπαδών τους να ορθοποδήσουν αφού αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα κράσπεδα της απώλειας των στόχων τους από πολύ νωρίς. Όχι λόγω μεγάλης απόστασης από την κορυφή, αυτό δεν έχει καμιά σημασία στην παρούσα φάση αφού το πρωτάθλημα όπως φάνηκε κρίνεται στα πλέι οφ, αλλά γιατί μπορεί να δημιουργηθεί τέτοια εσωστρέφεια στις ομάδες τους έτσι που να μην τις αφήσει να επιστρέψουν στη διεκδίκηση των στόχων τους. Ας μην ξεχνάμε πως την επόμενη αγωνιστική οι δύο ομάδες θα συγκρουστούν μεταξύ τους και ίσως αν υπάρξει ηττημένος να δυσκολευτεί να βγει από τη δύσκολη θέση.

Για να γίνει σωστή θεραπεία χρειάζεται σωστή διάγνωση. Αν δεν μπορέσουν οι διοικήσεις του ΑΠΟΕΛ και της Ανόρθωσης τότε θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο πληρώνοντας όμως και το τίμημα της μεγαλύτερης πίεσης από τον κόσμο τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ