aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛ: Η Ανόρθωση δεν είναι σαν τους άλλους

ΑΠΟΕΛ: Η Ανόρθωση δεν είναι σαν τους άλλους

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η χθεσινή κλήρωση της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου έβγαλε την Ανόρθωση στον δρόμο του ΑΠΟΕΛ, πρώτα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (14 Απριλίου) και ύστερα στο ΓΣΠ (21 του ίδιου μήνα). Ένα παραδοσιακό ντέρμπι του κυπριακού ποδοσφαίρου δηλαδή, που εκ προοιμίου προϋποθέτει υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Μάλιστα, σε σχέση με τις άλλες δύο ομάδες της ημιτελικής φάσης, το ζευγάρι Ολυμπιακός-ΑΕΛ δηλαδή, η «Μεγάλη Κυρία» είναι η μοναδική που δεν νίκησαν οι γαλαζοκίτρινοι στην α’ φάση του πρωταθλήματος (0-2, 0-0). Αυτός, όμως, δεν είναι ο μοναδικός λόγος που δεν είναι καλό νέο η κλήρωση μαζί της.

Διότι όσο θέλει ο ΑΠΟΕΛ την κατάκτηση του κυπέλλου για να εξασφαλίσει θέση στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ, άλλο τόσο θέλει να του το στερήσει η αντίπαλός του στους «4». Η Ανόρθωση βρίσκεται εννιά βαθμούς μακριά από την τρίτη θέση του πρωταθλήματος και για να εξασφαλίσει το τέταρτο ευρωπαϊκό εισιτήριο έχει δύο δρόμους: να στεφθεί κυπελλούχος είτε η ίδια είτε η ΑΕΛ (σε αυτήν την περίπτωση θα είναι προνομιούχα η τέταρτη θέση). Σίγουρα, δεν θέλει να δει τροπαιούχα καμία από τις δύο λευκωσιάτικες ομάδες.

Σε αντίθεση με τον Απόλλωνα και την Ομόνοια λοιπόν, αντιστοίχως στους «16» και τους «8», που είχαν το μυαλό τους (και) στο πρωτάθλημα, τα ημιτελικά θα είναι και για την αντίπαλο των γαλαζοκιτρίνων παιχνίδια «ζωής και θανάτου». Όπως και να έχει, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης θα δουλέψει στο επόμενο διάστημα με στόχο να είναι πανέτοιμοι από κάθε άποψη οι ποδοσφαιριστές του, όταν θα έρθει η ώρα να βρεθούν απέναντι στην ομάδα της Αμμοχώστου.

Τα ματς του πρωταθλήματος που μεσολαβούν στο β’ γκρουπ θα χρησιμεύσουν σαν προετοιμασία, με τον ΑΠΟΕΛ να θέλει αφενός να απομακρυνθεί και άλλο από την επικίνδυνη ζώνη και αφετέρου να διατηρηθεί σε εγρήγορση ενόψει κυπέλλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ