aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛ: Δεν αισθάνεται ήσυχος...

ΑΠΟΕΛ: Δεν αισθάνεται ήσυχος…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση συμμετέχουν ανελλιπώς στο α’ γκρουπ από καταβολής της β’ φάσης του πρωταθλήματος. Φέτος τα λένε για δέκατη συναπτή φορά στα πλέι οφ, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει πλέον πλούσιο παρελθόν. Λαμβάνοντας υπόψη μόνο την προϊστορία των δύο ομάδων και αφήνοντας κατά μέρους άλλους παράγοντες (ρόστερ, φορμάρισμα, τραυματισμοί και κίνητρο), οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να αισθάνονται ήσυχοι απέναντι στους κυανόλευκους. Διότι σε περισσότερα από μισά παιχνίδια που τους φιλοξένησαν δεν νίκησαν.

Σε φάση πλέι οφ, οι Λευκωσιάτες μετρούν στο ΓΣΠ τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες απέναντι στους Αμμοχωστιανούς. Ακόμη και στα ματς που πήραν το τρίποντο, όμως, κατά κανόνα δυσκολεύτηκαν. Δύο ματς έληξαν με 1-0 (2010, 2015) και ένα με 2-0 (2009). Όσο για το πελώριο 8-1 του 2014, ασφαλώς και πρόκειται για την εξαίρεση, που δεν είναι εύκολο να επαναληφτεί.

Όσο για τις νίκες της Ανόρθωσης, σημειώθηκαν σε δύο διαδοχικές χρονιές. Για τον ΑΠΟΕΛ, η πρώτη ήττα (0-1) ήταν άνευ ουσίας, αφού το 2011 ήταν ήδη εστεμμένος πρωταθλητής. Αντιθέτως, η «Μεγάλη Κυρία» εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Γιουρόπα Λιγκ με τους τρεις βαθμούς.

Η δεύτερη ήττα ήρθε το 2012 (1-2) και είχε βαθμολογικό κόστος για τους γαλαζοκίτρινους, καθώς δυσκόλεψε την προσπάθειά τους για τον τίτλο (τον οποίον πανηγύρισε τελικά η ΑΕΛ). Αναφορικά με τις ισοπαλίες, σημειώθηκαν το 2008 (1-1), το 2013 (0-0) και το 2016 (2-2).

Μένει να δούμε λοιπόν πώς θα εξελιχτεί η συνέχεια, στη σημερινή αναμέτρηση και τι σημασία θα έχει το αποτέλεσμα για τη μάχη του τίτλου. Κάτι που βεβαίως αφορά στον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος προπορεύεται στη βαθμολογία και θέλει να αντιδράσει μετά την ήττα από τον Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ