aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση: Βήμα σημειωτόν για εξάδα και τίτλο (vid)

ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση: Βήμα σημειωτόν για εξάδα και τίτλο (vid)

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Αληλλοεξουδετερώθηκαν ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση στο ΓΣΠ με τις δύο ομάδες να μένουν στη λευκή ισοπαλία (0-0) σε παιχνίδι για την 21ή αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αποτέλεσμα που δεν αφήνει καμία εκ των δύο ομάδων ικανοποιημένη, καθώς οι γηπεδούχοι έχασαν έδαφος στην προσπάθεια αντεπίθεσης για είσοδο στην πρώτη εξάδα ενώ οι φιλοξενούμενοι θα μείνουν στο -6 από την κορυφή της βαθμολογίας εάν ο Απόλλων κερδίσει τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος».

Δύο εικόνες είχε η αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ να είναι καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και να έχει την πιο καλή ευκαιρία με τον Εφραίμ (42’), ενώ στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο η «Κυρία» ήταν πιο απειλητική και έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Κβιλιτάια (47’) και τον Ελουντού (δοκάρι 85’).

Στην τέταρτη θέση με 40 βαθμούς η Ανόρθωση, στους 24 ο ΑΠΟΕΛ, όσους έχουν Νέα Σαλαμίνα και Πάφος και δύο λιγότερους από την 6η Δόξα.

Τη βοήθεια του VAR χρειάστηκε ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή στο 78’ του ντέρμπι για να πάρει τη σωστή απόφαση. Ο Ενσούε βρέθηκε στο έδαφος στην περιοχή της «Κυρίας» μετά από μαρκάρισμα του Κορέια με τους γαλαζοκίτρινους να ζητάνε πέναλτι.

Ο Βραζιλιάνος ακραίος μπακ της Ανόρθωσης όντως ανέτρεψε τον Ενσούε υψώνοντας το πόδι, όμως στην αρχή της φάσης ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ είχε σπρώξει τον Κορέια. Ο Θεουλή πήγε στο βίντεο μετά από υπόδειξη του VAR (Γιώργου Νικολάου) και αφού εξέτασε τη φάση καταλόγισε ορθά φάουλ υπέρ της Ανόρθωσης.

Το ματς

Θέαμα δεν είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, αφού έλειψαν οι πολλές φάσεις μπροστά από τις εστίες τουλάχιστον έως το 30’. Ζωήρεψε κάπως προς τα τελευταία στάδια και είδαμε την γκάφα του Ουζόχο στο 37’ μετά από σέντρα του Καλτσά, ένα σουτ εκτός περιοχής του Χούσμπαουερ στο 40’ και τη μεγάλη ευκαιρία του Εφραίμ στο 42’, που έφερε και την σπουδαία απόκρουση του Λόρια. Αν μη τι άλλο έκλεισε αισιόδοξα το πρώτο 45λεπτο για καλύτερο ματς στο δεύτερο. Ως εικόνα, ο ΑΠΟΕΛ «πατούσε» καλύτερα στο γήπεδο, κυκλοφόρησε πιο σωστά την μπάλα και επισκέφθηκε συχνότερα την αντίπαλη περιοχή. Η Ανόρθωση έδειξε να προσέχει περισσότερο τα μετόπισθεν και να προσπαθεί να βγει στην κόντρα, μέθοδος που έφερε άλλωστε και ό,τι καλό έκανε επιθετικά.

Καλύτερη η Ανόρθωση στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο ήταν η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Οι κυανόλευκοι απείλησαν με τον Κβιλιτάια στο 47’, με τον Γεωργιανό να ξεφεύγει έξυπνα από το μαρκάρισμα του Ζορζ, να δέχεται την πάσα του Μίχα, όμως να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Στο 85’ η «Κυρία»… άγγιξε το γκολ, όμως η μπάλα μετά το σουτ του Ελουντού κτύπησε στο πόδι του Ζορζ και ακολούθως στο αριστερό δοκάρι του Ουζόχο.

H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Oυζόχο, Ενσούε, Ζορζ, Σιέλης, Γουίλερ, Λουντεμό, Σατσιάς (62′ Μπερν), Ζαχίντ, Εφραίμ (73′ Ντε Βινσέντι), Εντογκαλά (87′ Ανουάρ), Σαχάρ (62′ Γκάρνερ).

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Ρισβάνης, Βργκοτς, Αρτυματάς, Κορέια, Μπουσούλατζιτς, Χούσμπαουερ, Μίχα (61′ Ελουντού), Καλτσάς (61′ Χριστοφή), Κβιλιτάια.

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Γκάρνερ / Ρισβάνης, Μπουσουλάτζιτς.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γ.Σ.Π

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή .

Α’ Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ Βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

4ος: Αναστάσης Αναστάση.

VAR: Γιώργος Νικολάου.

AVAR: Πέτρος Πέτρου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Καραισκάκης.

TO LIVE THΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ