aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση: «Χ» σε ελληνορωμαϊκή πάλη με νεύρα, φωνές, δοκάρια!

ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση: «Χ» σε ελληνορωμαϊκή πάλη με νεύρα, φωνές, δοκάρια!

ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Νεύρα, πολλά… νεύρα στο ντέρμπι μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Ανόρθωσης, αμφισβητούμενες φάσεις, ένταση, δοκάρια στο τέλος, αλλά γκολ δεν είδαμε! Οι δύο ομάδες έμειναν στη λευκή ισοπαλία (0-0) στο παιχνίδι που διεξήχθη στο ΓΣΠ για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος (εξ αναβολής), με την ομάδα της πρωτεύουσας να μένει στο -5 (35β.) από την πρωτοπόρο «Κυρία» (40β.).

Λίγες φάσεις καταγράφηκαν στο παιχνίδι, ωστόσο τα σκληρά μαρκαρίσματα και τα νεύρα δεν έλειπαν από το ντέρμπι. Παράλληλα, η ομάδα της Αμμοχώστου «φωνάζει» για δύο πέναλτι (72’ και 74’) που δικαιούτο αλλά ο διαιτητής, Βασίλης Δημητρίου, λανθασμένα δεν καταλόγισε. Όσον αφορά στην εμφάνιση των δύο ομάδων, δεν έπιασαν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους και περιορίστηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα. Καλύτερος ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο μέρος, ενώ η Ανόρθωση στο δεύτερο είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα.

Το ματς…

Μηδέν εις το… πηλίκον. Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το πρώτο μέρος του ντέρμπι καθώς οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες, παρά μόνο δημιουργούσαν προϋποθέσεις χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που κατάγραψε καλή στιγμή στο 19’, όταν η μπάλα έφτασε στον Καλτσά, ο Ελλαδίτης έπιασε το σουτ που κατέληξε λίγο έξω από την εστία του Μπέλετς. Αρκετά νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα ήταν τα κύρια… χαρακτηριστικά του πρώτου 45λεπτου, με τον διαιτητή να βγάζει από το τσεπάκι του πέντε φορές τη κίτρινη κάρτα (δύο για τους γηπεδούχους και τρις για τους κυανόλευκους).

Διαβάστε επίσης: Αρνήθηκε δύο πέναλτι σε δύο λεπτά στην Ανόρθωση ο Δημητρίου

Στο δεύτερο μέρος, τα… νεύρα περιορίστηκαν και το θέαμα αυξήθηκε, με την Ανόρθωση να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, στο 48’ η «Κυρία» ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο του Καλτσά εντός περιοχής μετά από μαρκάρισμα του Μιχαΐλοβιτς. Έβαλε το χέρι ο Ελβετός πάνω στον Ελλαδίτη, αλλά ήταν δύσκολο να ξεκαθαρίσει από τις επαναληπτικές προβολές της Cablenet, ενώ ο Kαλτσάς φαίνεται να έπεσε εύκολα. Ο Ίνγκεμπριγκτσεν προσπάθησε με την είσοδο των Βιντιγκάλ-Ντε Βινσέντι να δώσει επιθετικό… αέρα στην ομάδα του, και στο 65’ οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ συνδυάστηκαν πολύ καλά, η μπάλα έφτασε στον ανενόχλητο Μάτιτς, το σουτ του οποίου ήταν εντελώς άστοχο.

Διαβάστε επίσης: Ο τραγικός αριθμός των εισιτηρίων στο ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση…

Στο τελευταίο περίπου 15λεπτο, το ματς πήρε… φωτιά με την ομάδα της Αμμοχώστου να διαμαρτύρεται σωστά για πέναλτι που δεν καταλόγισε ο ρέφερι. Στο 72’ μετά από φάουλ του Ράγιος, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σάβιτς αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε πέναλτι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Δημητρίου πήρε ξανά λανθασμένη απόφαση και δεν έδειξε την άσπρη βούλα μετά από ανατροπή Ντούρις από τον Μερκή.

Στο 84’ ο ΑΠΟΕΛ έχασε σπουδαία φάση. Έγινε μπαλιά από τον Μακρή, μπήκαν στη φάση Σόουζα και Πάβλοβιτς, με τον δεύτερο να κάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα μόλις έξω και τον πρώτο να μπαίνει αυτός στα δίκτυα. Τέλος, στο 90’+1 οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν δύο κλασσικές ευκαιρίες με τους Μερκή και Βιντιγκάλ να σημαδεύουν το δοκάρι και να χάνουν μοναδική ευκαιρία για το γκολ και παράλληλα την ευκαιρία για να κερδίσει η ομάδα τους.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΑΠΟΕΛ (Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν): Μπέλετς, Μιχαΐλοβιτς, Μερκής, Σάβιτς, Ν. Ιωάννου, Άλεφ (58′ Ντε Βινσέντι), Μάτιτς, Σόουζα, Γιάκολις (63′ Βιντιγκάλ), Μακρής, Χαλένιους (71′ Πάβλοβιτς).

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Σίλντενφελντ, Βργκοτς, Σελίν, Κ. Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Βασιλακάκης, Ράγιος (90′ + 1 Π. Αρτυματάς), Μανθάτης (66′ Ντούρις), Καλτσάς (78′ Μ. Ιωάννου).

Σκόρερ: -/-.

Κίτρινες: 19′ Μακρής, 23′ Mερκής, 74′ Πάβλοβιτς / 23′ Λόρια, 26′ Καλτσάς (3η), 38′ Νταουσβίλι, 60′ Κ. Αρτυματάς (3η), 75′ Βασιλακάκης.

Αποβολές: -/-.

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Α’ βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

Β’ βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

Τέταρτος: Κυριάκος Χριστοδούλου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Γεωργίου.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ