aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση 1-3: «Κυρία» στο ραντεβού με την ιστορία (vid)

ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση 1-3: «Κυρία» στο ραντεβού με την ιστορία (vid)

Παρούσα σε τελικό κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από 13 ολόκληρα χρόνια δηλώνει η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου επικράτησε 3-1 του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, στην επαναληπτική ημιτελική αναμέτρηση, και με συνολικό σκορ 4-1 σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

H «Κυρία» ήταν πιστή στο ραντεβού με την ιστορία, εκμεταλλεύθηκε τις αδυναμίες του αντιπάλου και πήρε δίκαια την πολυπόθητη πρόκριση με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Παύλο Κορρέα (45+2′, 75′), ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα με κεφαλιές. Τον δρόμο προς την επιτυχία για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια άνοιξε ο Χουσμπάουερ στο 25’.

Στον αντίποδα ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς. Η εικόνα των γαλαζοκιτρίνων ήταν μια απεικόνιση της τραγικής φετινής πορείας σε όλες τις διοργανώσεις με αποτέλεσμα να έρθει ο αποκλεισμός που αφήνει την ομάδα της πρωτεύουσας εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια!

To ματς

Με ανούσια κατοχή μπάλας από τον ΑΠΟΕΛ και άμυνα κατ’ επιλογήν της Ανόρθωσης κύλησαν τα πρώτα εικοσιπέντε λεπτά της αναμέτρησης. Στο 25’ τα δεδομένα στην αναμέτρηση διαφοροποιήθηκαν με τον Γιόζεφ Χουσμπάουερ να διανύει μία απόσταση αρκετών μέτρων, από τη μεσαία γραμμή μέχρι την περιοχή του ΑΠΟΕΛ χωρίς να τον μαρκάρει κανείς, και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ουζόχο.

Στο 35’ ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Αμπαρτζουμιάν μετά από σέντρα του Σαμπάλα, με τον Γκάρνερ να νικά τον Λόρια και να ισοφαρίζει σε 1-1. Το ματς έδειχνε να παίρνει «φωτιά», ο ΑΠΟΕΛ έβαλε πίεση αναζητώντας δεύτερο γκολ, όμως ο Παύλος Κορρέα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (45+2’) με κεφαλιά πέτυχε το πρώτο επαγγελματικό γκολ της καριέρας του και έδωσε εκ νέου προβάδισμα 2-1 στην Ανόρθωση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ ήθελε αλλά δεν μπορούσε να βγάλει αντίδραση. Πέραν από ένα μακρινό σουτ του Βινίσιους και μια κεφαλιά του Γκάρνερ, οι γαλαζοκίτρινοι δεν ανησύχησαν τον Λόρια. Ο Παύλος Κορρέα στο 75’ ντύθηκε ξανά φορ και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καλτσά σαν τανκ παρέσυρε τους πάντες στο διάβα του στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Ουζόχο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Oυζόχο, Ενσούε, Βινίσιους, Σάντος, Σαμπάλα, Ανουάρ (81′ Λουντέμο), Ζαχίντ, Ντε Βινσέντι, Εντονγκαλά (69′ Κατσαντώνης), Κλωναρίδης (46′ Μπεν Σαχάρ), Γκάρνερ (76′ Νούχιου).

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Ρισβάνης, Βργκοτς, Κορρέα, Καλτσάς, Κορέια (80′ Πηλέας) , Κ. Αρτυματάς, Αμπαρτζουμιάν (55′ Μίχα), Χούσμπαουερ (80′ Μαργκάσα), Οκριασβίλι, Κβιλιτάια (63′ Χριστοφή).

Σκόρερ: Γκάρνερ πέναλτι 37′ / Χουσμπάουερ 25′, Κορρέα 45+2′, 75′.

Κίτρινες: Ντε Βινσέντι, Μπεν Σαχάρ, Ζαχίντ / Κορέια, Κ. Αρτυματάς, Λόρια.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Ντα Σίλβα Πινέιρο Ζοάο Πέδρο (Πορτογαλία).

Α’ Βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος.

4ος: Νεοκλέους Νικόλας.

VAR: Ντα Σίλβα Ολιβέιρα Εστέβες Μπρούνο Αλεξάντρε (Πορτογαλία).

AVAR: Χριστοφή Τιμόθεος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καπιτανής Κώστας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ