aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑποχωρεί οριστικά (τι ζητά ο Πουλλαΐδης)

Αποχωρεί οριστικά (τι ζητά ο Πουλλαΐδης)

Μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας τίτλο «Ο Πουλλαΐδης έβαλε €10.000.000 και φεύγει!», αναρτήθηκε και δήλωση στην ιστοσελίδα της Ανόρθωσης από τον μεγαλομέτοχο της εταιρείας Ανόρθωση Αμμοχώστου Ποδόσφαιρο (Δημόσια) ΛΤΔ, εκ μέρους της οικογένειας Πουλλαΐδη, σχετικά με τις προθέσεις της οικογένειας σε ό,τι αφορά στην παρουσία τους στα διοικητικά της Ανόρθωσης.

Αναλυτικά:

1.0  ΠΡΟΟΙΜΙΟ

«Η ποδοσφαιρική ομάδα βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα και το γενικότερο κλίμα είναι αρνητικό.

Από την άλλη πλευρά, οικονομικά, ο Σύλλογος Ανόρθωση Αμμοχώστου είναι στην καλύτερη θέση της τελευταίας πενταετίας, έχει γλυτώσει την χρεοκοπία, το Χρέος Κριτηρίων (Κρατικές οφειλές και υποθέσεις FIFA/CAS) μαζί με τα κατ’ ευθείαν χρέη προς Τραπεζικά και Συνεργατικά Ιδρύματα θεωρούνται απόλυτα διαχειρίσιμα. Το χρέος του Σωματείου έχει πέσει από 17 εκατομμύρια ευρώ σε κάτω από 7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο μεγάλος αιμοδότης της προσπάθειας που έγινε για διάσωση του Συλλόγου ήταν η οικογένεια Πουλλαΐδη, η οποία και κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας Ανόρθωση Αμμοχώστου Ποδόσφαιρο (Δημόσια) ΛΤΔ.

Η οικογένεια μας παραμένει και θα παραμείνει πάντοτε κοντά στην Ανόρθωση, αρωγός σε κάθε προσπάθεια τόσο της ποδοσφαιρικής εταιρείας όσο και των τμημάτων του Συλλόγου. Πλην όμως, έχοντας διαθέσει ένα συνολικό κονδύλι που αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια, αδυνατούμε να συνεισφέρουμε οικονομικά στο άμεσο μέλλον, στα ίδια επίπεδα.

Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να σημειώσουμε τις πολλαπλές προσπάθειες που καταβάλαμε επί σειρά ετών, προκειμένου να βρούμε ενεργούς συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας. Δυστυχώς όμως, για διάφορους λόγους, παρά τις δεσμεύσεις που κατά καιρούς είχαμε, στην πραγματικότητα αυτές οι υποσχέσεις δεν είχαν οικονομικό αντίκρισμα παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Θέλουμε όμως να ξεχωρίσουμε τον απλό Ανορθωσιάτη, ο οποίος σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την Σύλλογο στάθηκε κοντά του και συμπαραστάθηκε στις προσπάθειες της οικογένειάς μας, γι’ αυτό και τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».

2.0  ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ

2.1 Χρειάζεται να εισρεύσουν νέα κεφάλαια στην Ομάδα τα οποία θα προσδώσουν ρευστότητα στην Εταιρεία για τα επόμενα τρία χρόνια.

2.2 Απαιτείται η Ανόρθωση Αμμοχώστου να επανέλθει σε πρωταγωνιστικές πορείες, να κατακτήσει άμεσα ένα τίτλο και η έξοδος στην Ευρώπη να είναι το ελάχιστο έπαθλο κάθε χρονιάς.

2.3 Η αλυσίδα γεγονότων πρέπει να αρχίσει να κυλά άμεσα, προκειμένου να δοθεί εύλογο διάστημα σε κάθε ενδιαφερόμενο να λάβει τις αποφάσεις του και να υπάρχει χρόνος για προγραμματισμό της ποδοσφαιρικής ομάδας.

2.4 Οι ελεγμένοι λογαριασμοί της Εταιρίας θα είναι διαθέσιμοι από τους Ελεγκτές μας.

3.0 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παραχώρηση από την οικογένεια Πουλλαΐδη των δικαιωμάτων ψήφου (voting rights) ποσοστού 51% επί του συνόλου των εκδομένων μετοχών της Εταιρείας, πάνω σε ετήσια βάση, σε άτομο ή ομάδα ατόμων, που θα πληρούν κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις και θα αναλάβουν τις πιο κάτω υποχρεώσεις:

3.1 Να παρουσιάσουν Εκτελεστικό Συμβούλιο στα πρότυπα μιας σύγχρονης ποδοσφαιρικής εταιρείας, απαρτιζόμενο από άτομα τα οποία να είναι μέλη της Ανόρθωσης. Κάποιες θέσεις του Συμβουλίου μπορούν να είναι και έμμισθες.

3.2 Να καλύψουν με ίδια κεφάλαια, τα παλαιά χρέη που θα πρέπει να καταβάλει ο Σύλλογος για κάθε ποδοσφαιρική περίοδο. Για την περίοδο από 1/6/2016 μέχρι 31/5/2017 υπολογίζονται σε €1,5 εκατομμύριο. Για τον σκοπό αυτό, θα πρέπει να καταθέσουν με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, τραπεζικές εγγυητικές, συνολικού αθροίσματος ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ.

Έναντι της καταβολής του πιο πάνω ποσού, το οποίο είναι και το ελάχιστο που αναμένεται να επενδυθεί κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, θα εκδίδονται ανάλογης – με τα ποσά που θα επενδυθούν – αξίας μετοχές από την εταιρεία Ανόρθωση Αμμοχώστου Ποδόσφαιρο (Δημόσια) ΛΤΔ.

3.3 Να καταρτίσουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό εσόδων/εξόδων για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο και να υπάρξει μέριμνα για την αυστηρή τήρηση των προϋπολογισμών. Η τήρηση τους θα ελέγχεται από Ελεγκτική Επιτροπή που θα διορίσει ο μεγαλομέτοχος.

3.4 Να είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς εργοδοτούμενους και Κράτος. Να βεβαιώνονται για τη σωστή τήρηση των υποχρεώσεων του Συλλόγου προς Κράτος για παλαιές οφειλές, Τραπεζικά και Συνεργατικά Ιδρύματα, τα οποία επίσης θα ελέγχονται από την Ελεγκτική Επιτροπή όπως στο 3.3.

3.5 Να αναλάβουν προσωπική ευθύνη για οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη ζημιά προκληθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου διαχείρισής τους ή ως συνέπεια ενεργειών τους κατά την εν λόγω περίοδο, στο μέλλον.

3.6 Να έχουν την εκ των προτέρων έγκριση του μεγαλομετόχου για: α. Πώληση ποδοσφαιριστών. β. Αλλαγή πολιτικής σε θέματα ΚΟΠ. γ. Σύναψη νέου δανείου ή τροποποίηση υφιστάμενων αναδιαρθρωμένων δανείων. δ. Τροποποίηση ή σύναψη νέας συμφωνίας για Τηλεοπτικά Δικαιώματα.

4.0 ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥΛΛΑΙΔΗ

Νοουμένου ότι πληρούνται οι όροι της συμφωνίας:

4.1 Θα παραχωρήσει πριμ 100 χιλιάδων ευρώ την 1η Ιανουαρίου.

4.2 Θα παραχωρήσει πριμ 100 χιλιάδων ευρώ την 1η Μαρτίου.

4.3 Θα παραχωρήσει ποσό 20 χιλιάδων ευρώ για το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης του Συλλόγου, εις μνήμην της Ελένης Πουλλαΐδου.

5.0 ΕΤΗΣΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Περίοδος Αγωνιστικοί Στόχοι Οικονομικοί Στόχοι *
2016-17 Διεκδίκηση ενός τίτλου και έξοδος στην Ευρώπη Έσοδα ομάδας €3,5εκ.
2017-18 Κατάκτηση ενός τίτλου και διεκδίκηση εισόδου σε ομίλους Αύξηση των εσόδων σε €4,0εκ.
2018-19 Κατάκτηση πρωταθλήματος και συμμετοχή σε ομίλους Αύξηση των εσόδων σε €4,5εκ.

*Νοείται ότι στα πιο πάνω έσοδα δεν συμπεριλαμβάνονται ποσά από πώληση ποδοσφαιριστών.

6.0 ΕΠΙΛΟΓΗ

Σε περίπτωση που παρουσιαστούν περισσότερες από μία προτάσεις για ανάληψη της διαχείρισης των μετοχών, αποκλειστικά υπεύθυνη για την επιλογή είναι η Οικογένεια Πουλλαΐδη. Διατηρεί δε το δικαίωμα να απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση δεν θεωρεί ικανοποιητική, ακόμα και εάν είναι η μοναδική.

7.0 ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Η σχετική Συμφωνία Διαχείρισης θα πρέπει να υπογραφεί μέχρι την 20η Μαΐου 2016 και να τεθεί σε εφαρμογή όχι αργότερα από τις 1η Ιουνίου 2016. Η διάρκεια θα είναι ενός έτους και θα ανανεώνεται αυτόματα κάθε χρόνο μέχρι το 2019, νοουμένου ότι έχουν επιτευχθεί οι στόχοι κάθε έτους και πληρούνται οι όροι του Προγράμματος.

8.0 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα, θα πρέπει να παραδίδονται γραπτώς, σε σφραγισμένο φάκελο, απευθυνόμενο προσωπικά και εμπιστευτικά στον Πρόεδρο της Εταιρείας, στα γραφεία της Εταιρείας, στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στους Ελεγκτές της εταιρείας και συγκεκριμένα στον κ. Θεόδωρο Θεοδούλου, στο τηλέφωνο +35799-582825.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ