aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑπό τότε με τους Αλίμι και Εγγλέζου

Από τότε με τους Αλίμι και Εγγλέζου

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ήταν Κυριακή 10 Φεβρουαρίου του 2013, όταν η Νέα Σαλαμίνα σκόραρε με τον Νικόλα Εγγλέζου σε χρόνο καθυστέρησης εις βάρος της Ανόρθωσης. Ο νυν ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ χάρισε τότε στους ερυθρόλευκους την τελευταία νίκη εις βάρος της συμπολίτισσας στο «Αμμόχωστος» με 2-1 (τα άλλα γκολ πέτυχαν ο Άρμεντ Αλίμι για τη νικήτρια και ο Ρικάρντο Λαβόρδε για την ηττημένη).

Έκτοτε, οι κυανόλευκοι της Αμμοχώστου δεν ηττήθηκαν ξανά σε τοπικό ντέρμπι είτε ως γηπεδούχοι είτε ως φιλοξενούμενοι. Νίκησαν έξι φορές και υποχρεώθηκαν σε τρεις ισοπαλίες. Μάλιστα, στις προηγούμενες τέσσερις επισκέψεις τους στην έδρα της συμπολίτισσας, πέτυχαν ισάριθμες νίκες. Με 3-0 το 2014, με 3-2 το 2015, με 3-1 και 1-0 το 2016.

Οι άλλες δύο νίκες που σημειώθηκαν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ήταν με 1-0 το 2015 με 2-1 το 2016. Όσο για τις ισοπαλίες, στο ίδιο γήπεδο, ήταν με 1-1 το 2014 και το 2016, καθώς και με 0-0 στον α’ γύρο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν σήμερα λοιπόν, και οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν τη δέκατη απόπειρά τους για φτάσουν στο τρίποντο επί των κυανόλευκων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ