aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΆνθισε (επιτέλους) «τριφύλλι»! (pics)

Άνθισε (επιτέλους) «τριφύλλι»! (pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Κυνική και απόλυτα αποτελεσματικά, στις ευκαιρίες που δημιούργησε, η Ομόνοια πήρε το ντέρμπι με την Ανόρθωση (2-0), επέστρεψε στις επιτυχίες και παρέμεινε κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Δικαιολογημένα παράπονα από τους κυανόλευκους για πέναλτι στον Καμπρέρα που δεν δόθηκε, ενώ αυτό με το οποίο η Ομόνοια άνοιξε το σκορ δεν φαίνεται αν ο Κόπριβετς βρίσκει τον Ντάρμπισαϊρ στο πόδι ή ο Άγγλος πέφτει εύκολα στην περιοχή. Οι Σέρινταν (44′) και Κλέιτον (57′) τα γκολ.

Η Ανόρθωση ήταν καλύτερη στο πρώτο μισάωρο του ντέρμπι, όμως οι πράσινοι είχαν τις πιο καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Εκτός από τη φάση που διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι (στο 10′ για άγγιμα του Βύντρα στον Καμπρέρα) δεν δημιούργησαν κάτι άλλο αξιοσημείωτο οι φιλοξενούμενοι, σε αντίθεση με τους ποδοσφαιριστές του Κάρβερ που απείλησαν κυρίως με τον Ντάρμπισαϊρ.

Τελικά, στο τελευταίο τέταρτο ανέβηκαν, κέρδισαν πέναλτι (την απόφαση αμφισβήτησαν οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης) και ο Σέρινταν άνοιξε το σκορ. Πλέον το παιχνίδι έγειρε προς το μέρος τους και στο δεύτερο ημίχρονο έφτασαν στο 2-0 με σουτ του Κλέιτον στο 57’.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Ομόνοια έδωσε χώρο στην «Κυρία», αυτή άσκησε μία σχετική πίεση, αλλά και πάλι δεν απείλησε σοβαρά. Οι πράσινοι κυνήγησαν και τρίτο τέρμα σε κάποια αντεπίθεση, αυτό δεν ήρθε και στο τέλος, αφού ο ρυθμός έπεσε αισθητά το 2-0 ήταν το τελικό σκορ.

Το ένα πλήγμα μετά το άλλο

Από προβλήματα «χτυπήθηκε» η Ανόρθωση, χάνοντας δυο βασικούς ποδοσφαιριστές της. Η αρχή έγινε με τον Αγιλάρ, που ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και αντικαταστάθηκε από τον Σάντος πριν αρχίσει το ματς. Ακολούθως, μόλις στο 5ο λεπτό ο Καρλίτος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, δεν μπόρεσε να συνεχίσει παρά την προσπάθεια που κατέβαλε και στο 6ο λεπτό αντικαταστάθηκε από τον Ρέινα. Πρόβλημα για την Ομόνοια αντιμετώπισε ο Τουρέ και αντικαταστάθηκε από τον Φυλακτού στο 53ο λεπτό, όπως και ο Σοϊλέδης στο τέλος και τη θέση του πήρε ο Καρλίτος (89’).

Ομόνοια (Τζον Κάρβερ): Παναγή, Κωνσταντινίδης, Φλορέσκου, Βύντρα, Σοϊλέδης (90′ Καρλίτος), Κατελάρης, Τουρέ (53′ Φυλακτού), Μαργκάσα, Κλέιτον (70′ Χριστοφή), Ντάρμπισαϊρ, Σέρινταν.

Ανόρθωση (Αντόνιο Σαράβια): Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Ερέρο, Αγιλάρ, Καλδερόν, Βίκτορ, Σίβου (59′ Ράγιος), Οικονομίδης, Καρλίτος (6′ Ρίος), Γκονσάλβες (70′ Κολούνγκα), Καμπρέρα.

Σκόρερ: Σέρινταν 44′, Κλέιτον 57′

Κίτρινες: Ντάρμπισαϊρ, Μαργκάσα, Κατελάρης

Αποβολές: –

Γήπεδο: ΓΣΠ

Θεατές: 7000

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου

Α’ Βοηθός: Μάριος Καλογήρου

Β’ Βοηθός: Κυριάκος Κυριάκου

4ος: Βασίλης Δημητρίου

Παρατηρητής: Παναγιώτης Γερασίμου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ