aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Ζόρικες οι αποστολές στο Τσίρειο

Ανόρθωση: Ζόρικες οι αποστολές στο Τσίρειο

Η προσπάθεια της Ανόρθωσης να αναρριχηθεί βαθμολογικά περνά από το Τσίρειο. Η επανέναρξη του πρωταθλήματος βρίσκει τους κυανόλευκους να αντιμετωπίζουν την ΑΕΛ εκτός έδρας σε άλλο ένα ντέρμπι. Στην τρέχουσα σεζόν, δεν τους ταιριάζουν τα ντέρμπι, αφού παραμένουν χωρίς νίκη με αντιπάλους τους «μεγάλους» του ποδοσφαίρου μας. Κι εφόσον η αγωνιστική βελτίωση και πρωτίστως το σκαρφάλωμα στη βαθμολογία είναι απαραίτητο, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την κατάκτηση του τρίποντου.

Οι τελευταίες αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες επιβεβαιώνουν ότι γίνονται «σκληρά» και αμφίρροπα ματς. Στην περσινή περίοδο, για παράδειγμα, η «Κυρία» ηττήθηκε από τους Λεμεσιανούς (με 1-2) σε ένα ματς που κρίθηκε νωρίς, αφού είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ουάρντα, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Αραγιούρι με αυτογκόλ. Μια σεζόν προηγουμένως κι ενώ ετοιμαζόταν να κατακτήσει το κύπελλο, πήγε στο Τσίρειο και άντλησε δύναμη με νίκη μετά από δυόμισι μήνες! Ο αγώνας δεν είχε βαθμολογική σημασία, αλλά τα γκολ του Αμπαρζτουμιάν και του Παύλου Κορρέα χάρισαν το τελευταίο κυανόλευκο τρίποντο (2-1) στο Τσίρειο με αντίπαλο την ΑΕΛ.

Η τελευταία δεκαετία μάλλον θα χαρακτηριζόταν ισοζυγισμένη από τους ειδικούς των στατιστικών. Σε σύνολο 14 ματς, έξι νίκες μετρά η ΑΕΛ, πέντε η Ανόρθωση, ενώ τρία ματς τέλειωσαν ισόπαλα. Κάθε σεζόν, βέβαια, έχει τις ιδιαιτερότητές της, όπως η φετινή στην οποία η ομάδα της Αμμοχώστου έφτασε σε ένα σημείο, όπου μόνο οι νίκες μπορούν να γιατρέψουν τις «πληγές» της που δημιουργήθηκαν στις πρώτες έντεκα αγωνιστικές.

316660280 1178915076358712 8357176148698059097 N

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ