aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Υπέρβαση για τον βασικό φορ

Ανόρθωση: Υπέρβαση για τον βασικό φορ

Κατά το 2021 τα έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ανόρθωσης, σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις όπως υποβλήθηκαν στην ΚΟΠ, έφτασαν στα €8.859.266. Με δεδομένη τη δημόσια δήλωση του Χρίστου Πουλλαΐδη ότι ο προϋπολογισμός για τη νέα περίοδο θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με τη λήξασα περίοδο, τα συνολικά έξοδα και για το 2022, θα πλησιάσουν τα €9 εκατ. Το μισθολόγιο παικτών και προπονητών στη σεζόν 2021-22 έφτασε τα €4,6 εκατ. κάτι που σημαίνει ότι κάπου εκεί θα είναι και το μισθολόγιο της σεζόν 2022-23.

Στη νέα τάξη πραγμάτων της Ανόρθωσης, όλοι επιθυμούν οι επιλογές να είναι προσεγμένες και ικανές να την οδηγήσουν σε επιτυχία. Γεγονός που τονίστηκε κατ’ επανάληψη στην παρουσίαση του περασμένου Σαββάτου. Χρίστος Πουλλαΐδης, Νεόφυτος Λάρκου και Ντάρκο Μίλανιτς, έστειλαν ισχυρό μήνυμα ότι η ενίσχυση θα είναι τέτοια που θα βοηθήσει την ομάδα να σκαρφαλώσει στην κορυφή.

Ο σχεδιασμός προχωρεί και η συνεργασία των Μίλανιτς και Λάρκου θα φέρει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα ταιριάζουν στα αγωνιστικά πλάνα και ταυτόχρονα θα είναι εντός του οικονομικού πλαισίου που έχει τεθεί. Για τη θέση του σέντερ φορ, όμως, αφήνεται να διαρρεύσει ότι υπάρχει η σχετική έγκριση από τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο, ότι μπορεί να γίνει η οικονομική υπέρβαση, φτάνει η αθλητική Διεύθυνση (βλέπε Λάρκου και συνεργάτες) και η τεχνική ηγεσία να «εγγυηθούν» ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στο πρόσφατο παρελθόν, πάντως, οι οικονομικές υπερβάσεις της «Κυρίας», στην πλειονότητά τους δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Κι όταν λέμε υπέρβαση για τα δεδομένα της Ανόρθωσης, για τον βασικό στράικερ, μιλάμε για ζεστό – ζεστό χρήμα στην τσέπη του ποδοσφαιριστή που θα αγγίζει τις 300 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Την τελευταία τριετία πέρασαν από την Ανόρθωση αρκετοί σέντερ φορ (Ντούρις, Σαντίκ, Κατσαράβα, Μανιάς, Κβιλιτάια, Λάφερτι, Ρουσιάς, Νοβότνι), αλλά μόνο ο Κβιλιτάια κατάφερε να ικανοποιήσει τις προσδοκίες της κυανόλευκης οικογένειας. Υποψήφιοι υπάρχουν αρκετοί και σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Goal.com.cy έχει εντοπιστεί μια περίπτωση (έχει περάσει από τα γερμανικά γήπεδα) που χαρακτηρίζεται ως εξαιρετική.

Εν τω μεταξύ, ο Πορτογάλος Έλντερ Φερέιρα παραμένει ανάμεσα στους υποψήφιους για τη θέση του δεξιού εξτρέμ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην πατρίδα του, τού έχει γίνει πρόταση για συμβόλαιο διετούς διάρκειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ