aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: «Ξυπνητήρι» για το… τέλος της ξηρασίας!

Ανόρθωση: «Ξυπνητήρι» για το… τέλος της ξηρασίας!

Ένας 37χρονος αμυντικός από το Μπενίν με αυτογκόλ (Ατενόν), ένας 30χρονος αμυντικός από την Αρμενία (Χαρογιάν) κι ένας 21χρονος γέννημα – θρέμμα Ανορθωσιάτης (Χρυσοστόμου), έδειξαν τον δρόμο στην Ανόρθωση για να βάλει τέλος στην «ξηρασία». Πρώτη νίκη για φέτος στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και τρίποντο μετά από ένα και πλέον μήνα και τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Η ομάδα του Τσίσκο Μουνιόθ ήταν πολύ καλύτερη κι έφτασε δίκαια στη νίκη επί της Δόξας με 3-0. Ένα αποτέλεσμα το οποίο οι κυανόλευκοι θεωρούν ως «ξυπνητήρι» και εφαλτήριο για τη συνέχεια. «Ταλαιπωρήθηκαν» πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό, αλλά χθες επανεμφανίστηκαν χαμόγελα. Η υπεροπλία τους εμφανίστηκε και στη στατιστική αφού είχαν 14 τελικές προσπάθειες έναντι 4 των αντιπάλων τους.

Το πρώτο ημίχρονο αποτύπωσε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του παιχνιδιού. Η Ανόρθωση που ήταν πιο απαιτητική και πιο πιεστική, βρήκε τη λύση για το 1-0 με το αυτογκόλ του Ατενόν (24’). Θα μπορούσε, όμως, πολύ εύκολα να έχει ένα μεγαλύτερο προβάδισμα, αφού χάθηκαν πολύ καλές ευκαιρίες. Ιδιαίτερα ο Ουάρντα είχε δύο ξεκάθαρες.

Αρχικά στο 28’ όταν μετά από «μαγική» μπαλιά του Πάντσεον αστόχησε στο τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα είχε την ίδια τύχη μετά από σέντρα του Κορέια. Η Δόξα που έχασε τον Σαντίκ στο 27’ λόγω τραυματισμού, έκανε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 36’ (ένα αδύναμο σουτ του Μπένι) κι είχε μια καλή στιγμή στο 41’ όταν ο Σόπτζικ δεν βρήκε την εστία του Λόρια.

Στην επανάληψη οι Κατωκοπίτες ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν και το έργο της «Κυρίας» έγινε πιο εύκολο, αφού ο Χαρογιάν βρήκε στόχο (58’) μετά από κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου. Το 2-0 της επέτρεψε να καταθέσει αρετές, να επιβληθεί και να φτάσει στην πιο ευρεία νίκη της στην τρέχουσα περίοδο. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ανδρέας Χρυσοστόμου, ο 21χρονος μεσοεπιθετικός που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος. Στο 80’ στη σέντρα του Γουαρίς πήδηξε πιο ψηλά από όλους, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και «φώναξε» ότι έχει δικαίωμα να παίζει περισσότερο.

Η αναμέτρηση έληξε με διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων για δύο φάσεις πέναλτι. Ο διαιτητής Δημήτρης Σολωμού, δεν σφύριξε τίποτα, οι φάσεις ελέγχθηκαν και συμφώνησε μαζί του ο VARίστας Ροβέρτος Κώστα. Ιδιαίτερα στη δεύτερη περίπτωση, όταν ο Ιωάννου παρεμποδίστηκε μέσα στην περιοχή, θα μπορούσε να καταλογισθεί η εσχάτη των ποινών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ