aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Βάθος και δυναμική στη μεσαία γραμμή

Ανόρθωση: Βάθος και δυναμική στη μεσαία γραμμή

Ένας 30χρονος Σουηδός είναι ο επικρατέστερος για να προσδώσει μεγαλύτερη δυναμική στη μεσαία γραμμή της Ανόρθωσης. Από το πρώτο μισό της τρέχουσας σεζόν, οι μεγαλύτερες ανάγκες καταγράφηκαν στην επίθεση (γι’ αυτό και αποκτήθηκε ο Σόμα Νόβοτνι), αλλά ο Τιμούρ Κετσπάγια θεώρησε σκόπιμο ότι είναι απαραίτητη και η ενίσχυση του νευραλγικού χώρου του κέντρου.

Ως εκ τούτου, άναψε πράσινο για την απόκτηση του διεθνούς Σουηδού Μάρκους Ροντέν. Μπήκε στο μικροσκόπιο, μελετήθηκε και όπως αποκάλυψε χθες η ιστοσελίδα Goal.com.cy, αξιολογήθηκε ως ιδανική περίπτωση για να δώσει λύσεις σε τομείς όπου η «Κυρία» θέλει βελτίωση. Με τον Σουηδό υπάρχει συμφωνία τόσο στο οικονομικό όσο και στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του και εφόσον μείνει ελεύθερος από τη Φροζινόνε, θα ντυθεί στα κυανόλευκα.

Ο Ροντέν έχει αξιόλογο βιογραφικό, αφού διακρίθηκε στην πατρίδα του με τα χρώματα της Έλφσμποργκ (κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο), ενώ πριν πέντε χρόνια «ξενιτεύτηκε» στην Ιταλία. Η Κροτόνε πλήρωσε 500 χιλιάδες ευρώ στην Έλφσμποργκ για να τον αποκτήσει και τα τελευταία πεντέμισι χρόνια βγάζει το ψωμί του στο μέσο περίπου της ιταλικής μπότας.

Στην Κροτόνε (2016-19), έπαιξε σε 94 ματς (60 στη Serie A) και σκόραρε επτά φορές, ενώ τα τελευταία 2,5 χρόνια αγωνίζεται στη Φροζινόνε, στη Β’ Ιταλίας, με την οποία έχει καταγράψει 73 συμμετοχές και έχει σκοράρει έξι φορές. Είναι περισσότερο «οκτάρι» παρά «εξάρι» ή «δεκάρι». Είναι αξιοσημείωτο, όμως, ότι έχει αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις του λεγόμενου μεσοεπιθετικού χώρου. Έχει φορέσει 15 φορές τη φανέλα της Εθνικής Σουηδίας, με την τελευταία συμμετοχή, να καταγράφεται στις 16 Οκτωβρίου του 2018, σε φιλικό αγώνα κόντρα στην Εθνική Σλοβακίας. Ήταν στην αποστολή στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018, αλλά δεν αγωνίστηκε.

Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι στην τρέχουσα περίοδο, ο Ροντέν είναι… λίγο έξω από τα νερά του. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν ακρογωνιαίος λίθος στις ομάδες του (πέρυσι είχαν από 32 συμμετοχές με τον Γρηγόρη Κάστανο), φέτος δεν έχει φουλ συμμετοχές.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δεν αποκλείεται να έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο προπονητής της Φροζινόνε για μια διετία, ο σταρ του ιταλικού ποδοσφαίρου Αλεσάντρο Νέστα, έφυγε από την ομάδα στην αρχή της περιόδου. Κατέγραψε εννέα συμμετοχές εκ των οποίων οι έξι ως βασικός. Το συμβόλαιο του με την ιταλική ομάδα ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν, όμως στο στρατόπεδο της Ανόρθωσης εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα μείνει ελεύθερος και θα μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Κύπρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ