aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση/Τσινμπάουερ: Από την επίσκεψη του Λίνεν στον εφιάλτη με Μίντεντορπ

Ανόρθωση/Τσινμπάουερ: Από την επίσκεψη του Λίνεν στον εφιάλτη με Μίντεντορπ

Στην τελική ευθεία μπήκε το θέμα πρόσληψης νέου προπονητή στην Ανόρθωση και ο Γιόζεφ Τσινμπάουερ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για ν’ αναλάβει το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της «Μεγάλης Κυρίας». Ο 53χρονος Γερμανός βρίσκεται στην Κύπρο και μάλιστα παρακολούθησε τον χθεσινό αγώνα της ΑΕΚ με την Πάφος FC στην «Αρένα», παρέα με τους Ανδρέα Σάντη και Αντόνιο Πριέτο.

Μάλιστα, σήμερα βρέθηκε στο «Αντώνης Καρράς», παρακολούθησε την προπόνηση της Ανόρθωσης και είδε από κοντά τις προπονητικές εγκαταστάσεις των κυανόλευκων. Ο Τσινμπάουερ συζήτησε όλα όσα αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα και πλέον η απόφαση ανήκει στον Ανδρέα Σάντη και τους συνεργάτες του. Το γεγονός πως ο Τσινμπάουερ ήλθε στην Κύπρο μαρτυρά ότι είναι ο επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον Βέσκο Μιχαΐλοβιτς. Στη μικρή λίστα υποψηφίων που έχει καταρτιστεί υπάρχουν σημειωμένα άλλα δύο ονόματα προπονητών, εντούτοις για την ώρα δεν έχει διευθετηθεί κάθοδός τους στην Κύπρο. Στοιχείο που αυξάνει τις πιθανότητες του Τσινμπάουερ να βάλει υπογραφή σε συμβόλαιο συνεργασίας.

Εάν πέσουν οι υπογραφές με τον Γιόζεφ Τσινμπάουερ θα είναι μόλις ο δεύτερος Γερμανός τεχνικός που αναλαμβάνει την Ανόρθωση. Προηγήθηκε ο Ερνστ Μίντεντορπ, ο οποίος έκατσε στον πάγκο μόλις σε τέσσερις ευρωπαϊκούς αγώνες και έφυγε κακήν κακώς μετά τον αποκλεισμό από την Πέτροβατς Μαυροβουνίου, τον Ιούλιο του 2009. Μία δεκαετία προηγουμένως και συγκεκριμένα τον Απρίλη του 2009 είχε έλθει στην Κύπρο ο Έβαλντ Λίνεν μετά της συζύγου του, όμως τελικά απέρριψε την πρόταση της Ανόρθωσης.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι ο λόγος άφιξης του στο νησί ήταν για διακοπές. Παρακολούθησε παιχνίδι της Ανόρθωσης (στις 24 Απριλίου σε εντός έδρας αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ απ’ όπου και η πιο πάνω φωτογραφία), συμφώνησε προφορικά, ωστόσο στη συνέχεια ζήτησε παράταση από τη διοίκηση της «Κυρίας» με αποτέλεσμα ο «γάμος» να μην γίνει ποτέ. Έμεινε στην Κύπρο για μία βδομάδα με τη γυναίκα του σε ακριβό ξενοδοχείο της Λάρνακας πληρώνοντας 500 ευρώ τη μέρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ