aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη»

Ανόρθωση: «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη»

Το… μεθύσι από την πρόκριση στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 13 χρόνια έχει αρχίσει να υποχωρεί και στην Ανόρθωση επεξεργάζονται, πλέον, το νέο «πρότζεκτ». Εφόσον οι αντίπαλοί της στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ το «επιτρέπουν», ο πήχης των προσδοκιών ανέβηκε άλλο ένα σκαλοπάτι.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι οποιοσδήποτε κι αν είναι ο αντίπαλος της ομάδας του Τιμούρ Κετσπάγια, ο στόχος δεν περιορίζεται στην αξιοπρεπή εμφάνιση. Τώρα, μάλιστα, που έγινε γνωστή η σειρά των αγώνων, ταιριάζει απόλυτα το «τρώγοντας έρχεται η όρεξη». Εν ολίγοις, με ένα τρίποντο στην πρεμιέρα, στις 16 Σεπτεμβρίου απέναντι στην Παρτιζάν Βελιγραδίου, οι κυανόλευκοι θα θέλουν να διεκδικήσουν την πρόκριση.

Ατράνταχτο φαβορί στον όμιλο δεν υπάρχει, ούτε η Γάνδη, ούτε η Παρτιζάν, ούτε η Φλόρα θεωρούνται μεγαθήρια κι έτσι οι προσδοκίες είναι αυξημένες. Αν πάμε 13 χρόνια πίσω, τότε που στόχος της πρώτης κυπριακής ομάδας που προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν «να απολαύσουν την εμπειρία» (όπως τον καθόρισε ο Κετσπάγια), η «Κυρία» (απέναντι σε Ίντερ, Βέρντερ Βρέμης και Παναθηναϊκό) μάζεψε 6 βαθμούς και δεν προχώρησε περισσότερο λόγω ατυχών συγκυριών.

Έχουν αλλάξει, βέβαια, πολλά αλλά παραμένει αναμμένη η φλόγα της διάκρισης. Η οικονομική πτυχή και τα (μεγάλα) οφέλη είναι η μία πλευρά του νομίσματος, ενώ από την άλλη, μηδενός εξαιρουμένου, είναι πεπεισμένοι ότι οι ευρωπαϊκές επιτυχίες αποτελούν εφαλτήριο και δημιουργούν ισχυρή δυναμική και για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Με αυτά τα δεδομένα, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές θέλουν να έχουν τη βοήθεια του κόσμου τους με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη απ’ ό,τι την Πέμπτη το βράδυ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Από πλευρά ατμόσφαιρας είναι… κομμάτι δύσκολο, αφού στο ΓΣΠ, όπου θα διεξαχθούν οι εντός έδρας αναμετρήσεις της ομάδας της Αμμοχώστου, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Θεωρείται βέβαιο, όμως, ότι οι οπαδοί της για άλλη μια φορά θα δώσουν βροντερό το «παρών» τους στην όλη προσπάθεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ