aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Τρίποντο με «ζεστό» τον Νινγκά στην κόντρα

Ανόρθωση: Τρίποντο με «ζεστό» τον Νινγκά στην κόντρα

Η πλέον θετική παράμετρος της πρεμιέρας του πρωταθλήματος για την Ανόρθωση είναι ότι τής χάρισε το πρώτο τρίποντο της σεζόν. Ό,τι πιο ουσιαστικό μπορεί να προσφέρει η «καλημέρα» μιας διαδρομής, η οποία προβλέπεται δύσβατη και με πολλές ανηφόρες. Απ’ εκεί και πέρα, όλοι κρατάνε ότι ο Κασιμίρ Νινγκά ήταν «ζεστός» πετυχαίνοντας και τα δύο τέρματα, με τα οποία η «Κυρία» νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ.

Οι Τακτακαλίτες εξελίσσονταν σε κακό της δαίμονα (είχαν νικήσει στην έδρα του στις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις), αλλά προχθές βράδυ σταμάτησε το σερί. Στα αξιοσημείωτα, πάντως, ήταν και η μαζική παρουσία των φίλων της που με κάθε τρόπο επιβεβαιώνουν τη δίψα τους.

Η ομάδα του Ντάρκο Μίλανιτς όχι μόνο δεν έθελξε με την εμφάνισή της, αλλά ιδιαίτερα στο α’ ημίχρονο προβλημάτισε έντονα. Αργή σκέψη, αργή ανάπτυξη, έλλειψη πρωτοβουλίας και οι κυανόλευκοι δεν δημιούργησαν (καλές φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία) και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με ένα τραγικό λάθος στην άμυνα.

Στην επανάληψη βελτιώθηκαν, ήταν πιο απαιτητικοί και κατάφεραν να φτάσουν στο τρίποντο στην κόντρα επίθεση! Στην ισοφάριση, ο Νινγκά εκμεταλλεύτηκε ένα διώξιμο του Πάντσεον και με την ταχύτητά του «νίκησε» τους αμυντικούς και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ στο 1-2, ο Κορέια έδιωξε, ο Ουάρντα έκανε τη «μαύρη» δουλειά φεύγοντας πίσω από τη σέντρα και ο διεθνής από το Τσάντ κεραυνοβόλησε από το ύψος του πέναλτι.

Όλα τα υπόλοιπα περνούν σε… τρίτη μοίρα. Πολύ περισσότερο διότι το μενού είχε μπόλικα λάθη, ενώ πλην του Νινγκά έλειψαν και οι ποδοσφαιριστές που θα το… πάρουν πάνω τους ή θα γυαλίζει το μάτι τους. Ο Ντάρκο Μίλανιτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τρίποντο και την αντίδραση του β’ ημιχρόνου («προσπαθήσαμε να διορθώσουμε κάποια πράματα και αυτό μας έκανε τελικά να κερδίσουμε») τονίζοντας ότι περιμένει τη βελτίωση:

«Ξέρω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Δεν μπορεί να γίνει ακόμη διότι η ομάδα θέλει αγωνιστικό χρόνο, αλλά εξακολουθώ να είμαι ικανοποιημένος». Λίγο πριν την επίτευξη του γκολ της νίκης, ο Σλοβένος τεχνικός έριξε στη μάχη και τον Ματζίντ Γουαρίς για τον οποίο, είπε: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής με χαρακτηριστικά δευτέρου επιθετικού. Δεν είναι το “δεκάρι” που έχουμε στο μυαλό μας, ο πασαδόρος. Μπορεί να βοηθήσει την ομάδα έχοντας κάποιον κοντά του για να μπορεί να συνεργάζεται».

Κι επειδή ο Γουαρίς δεν είναι «δεκάρι», σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Πόποβιτς, γίνονται σκέψεις για την απόκτηση ενός επιτελικού μέσου, ο οποίος θα βοηθήσει στη δημιουργία. Ήδη ο Νεόφυτος Λάρκου και ο Σάββας Δαμιανού έπιασαν δουλειά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ