aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Τρεις βαθμοί και (μισή) πρόκριση με στημένη μπάλα!

Ανόρθωση: Τρεις βαθμοί και (μισή) πρόκριση με στημένη μπάλα!

Ιδανικότερα δεν θα μπορούσε να αρχίσει την προσπάθεια για υπεράσπιση του τίτλου της η Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου υποχρέωσε την Πάφος FC στην πρώτη ήττα της στη σεζόν και πρώτη μετά από 11 αγώνες. Από το Μάιο του 2021 είχε να ηττηθεί στο «Στέλιος Κυριακίδης η παφιακή ομάδα. Οι κυανόλευκοι εκμεταλλεύθηκαν το λάθος των Μπάιριτς και Ρούντκο που έφερε την αποβολή του Ουκρανού τερματοφύλακα και έφυγε από την Πάφο με το υπερπολύτιμο 3-1.

Ο κανονισμός του εκτός έδρας τέρματος ισχύει στο θεσμό του κυπέλλου, επομένως η Ανόρθωση είναι με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά της διοργάνωσης, από την στιγμή που πρέπει να ηττηθεί με τρία τέρματα διαφορά στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στις 3 Φεβρουαρίου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Σύμφωνοι, το έργο της «Κυρίας» έγινε ευκολότερο μετά την αποβολή του Ρούντκο, αφού «καπάκι» ήρθε το γκολ της ισοφάρισης με την εκτέλεση φάουλ του Πόποβιτς. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια εκμεταλλεύθηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα, είχε καθαρό μυαλό και ευστοχία ώστε όχι μόνο να γυρίσει το ματς, αλλά να διευρύνει το προβάδισμά της. Και τα τρία γκολ της Ανόρθωσης προήλθαν από στατικές φάσεις και για όσους έχουν κοντή μνήμη, υπενθυμίζουμε πως οι κυανόλευκοι πριν τέσσερις μέρες κέρδισαν την ΑΕΛ με δύο τέρματα από στατικές φάσεις. Με απλά λόγια σε 180 λεπτά η ομάδα της Αμμοχώστου σκόραρε πέντε γκολ από στατικές φάσεις!

Οι κυανόλευκοι κρατάνε την εμφάνιση του Πόποβιτς στο δεύτερο ημίχρονο, το ντεμπούτο του Βερχόβετς  και την αντίδραση της ομάδας μετά το γκολ που δέχθηκε στο λάθος του Αντωνιάδη. Επικρατεί αγωνία για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του Αραγιούρι, ο οποίος εκτός απρόοπτου δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ