Ανόρθωση: Τούς διέψευσε, πολλοί θεώρησαν ότι ο Κετσπάγια δεν…

Οι αριθμοί δείχνουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με τη συγκομιδή σε προηγούμενες περιόδους σε 23 αγωνιστικές…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Είναι αλήθεια ότι το ξεκίνημα της σεζόν με τον Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο της Ανόρθωσης, είχε φέρει ενθουσιασμό στις τάξεις του κόσμου. Η επιστροφή του Γεωργιανού τεχνικού έδωσε από την πρώτη στιγμή το στίγμα μίας ομάδας που θα μπαίνει στο γήπεδο για να κερδίζει. Μίας ομάδας που θα έχει το πνεύμα του νικητή και θα προσπαθήσει να κάνει κάτι καλό από την πρώτη σεζόν.

Πολλοί θεώρησαν ότι ο Κετσπάγια και οι συνεργάτες του θα χρειαστούν τουλάχιστον ένα χρόνο για να βάλουν τις βάσεις, έτσι ώστε να μπορέσει η ομάδα να πάει για τίτλο του χρόνου. Ο Κετσπάγια, όμως, από την παρουσίασή του και ενώ είχε αναλάβει μία ομάδα με τεράστια προβλήματα σε όλα τα επίπεδα, είχε στείλει το μήνυμα για υψηλούς στόχους και κατάκτηση τίτλων. Πολλοί το είδαν με καχυποψία και θεώρησαν υπερβολικές τις δηλώσεις και πίστεψαν ότι έγιναν περισσότερο για να χαϊδέψουν τα αφτιά του κόσμου.

Σήμερα, στη διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας λόγω κορωνοϊού, η Ανόρθωση μετά από 23 αγωνιστικές μοιράζεται την πρώτη θέση με την Ομόνοια, είναι στα ημιτελικά του κυπέλου και είναι εντός στόχων και στους δυο θεσμούς διεκδικώντας όλους τους τίτλους. Αυτή τη στιγμή είναι στους 46 βαθμούς έχοντας σκοράρει 45 γκολ, ενώ δέχθηκε 21. Τη σεζόν 2007-08 όταν και κατέκτησε για τελευταία φορά τον τίτλο στην 23η αγωνιστική είχε μαζέψει 55 βαθμούς σκοράροντας 40 γκολ και δεχόμενη μόλις 12.

Οι αριθμοί δείχνουν σημαντικές διαφορές μιας και η φετινή βαθμολογική συγκομιδή είναι και απόρροια των πολλών απωλειών που υπάρχουν σε ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πότε η Ανόρθωση όμως είχε καλύτερη συγκομιδή από τη φετινή με το πέρας της 23ης αγωνιστικής και πού κατέληξε στο τέλος; Τη σεζόν 2009-10 με 52 βαθμούς ήταν 3η και στο τέλος τερμάτισε στην ίδια θέση.

Το 2011-12 με 47 βαθμούς ήταν 4η και παρέμεινε 4η και στο τέλος της σεζόν. Μία χρονιά αργότερα ήταν 1η η Ανόρθωση με 58 βαθμούς και όλα έδειχναν ότι ήταν η χρονιά της αλλά στο τέλος έμεινε στη δεύτερη θέση. Καλύτερη συγκομιδή με το τέλος της 23ης αγωνιστικής είχε η «Κυρία» και τις σεζόν 2015-16 και 2017-18 όπου στο τέλος τερμάτισε 5η και 3η.

Φέτος σε ένα πολύ διαφορετικό πρωτάθλημα στόχος είναι η ομάδα να μπορέσει να τερματίσει πρώτη και μετά από 12 χρόνια να πανηγυρίσει ξανά τον τίτλο. Όπως φαίνεται και από τα πιο πάνω στατιστικά αυτό που θα κάνει τη διαφορά στο τέλος είναι η σταθερότητα που πρέπει να έχει η ομάδα για να έρθει ο τίτλος.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ