aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Του έκοψε τη φόρα και άνοιξε τα φτερά της

Ανόρθωση: Του έκοψε τη φόρα και άνοιξε τα φτερά της

Κάθε νίκη δίνει τρεις βαθμούς, μα υπάρχουν νίκες και νίκες σε μία σεζόν. Το «διπλό» της Ανόρθωσης επί του ΑΠΟΕΛ, το απόγευμα της Πέμπτης (17/2) στο ΓΣΠ σε εξ αναβολής παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής, εάν στο τέλος της διαδρομής η «Κυρία» πετύχει τους μεγαλεπήβολους στόχους της θα μνημονεύεται ως ένα από τα σημαντικότερα της σεζόν.

Απέναντι στον αήττητο για 17 αγώνες ΑΠΟΕΛ, μπροστά στο κοινό του η ομάδα της Αμμοχώστου δεν «μάσησε». Αντιπαρέταξε τα δικά της ισχυρά «όπλα», τα οποία αποδείχθηκαν πιο ισχυρά ή αν προτιμάτε ήταν πιο αποτελεσματικά. Οι κυανόλευκοι με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα και τα πρώτα 25’ του δευτέρου ημιχρόνου έδειξε τα «δόντια» της στους γαλαζοκίτρινους, τους έκοψε τη φόρα και άνοιξε τα φτερά της. Υποχρέωσε τον ΑΠΟΕΛ στην τέταρτη ήττα του στο πρωτάθλημα και πρώτη μετά τις 3 Οκτωβρίου 2021 και τον «γκρέμισε» από τη δεύτερη θέση.

Η Ανόρθωση πήρε για τα καλά τον αέρα του ΑΠΟΕΛ, καθώς μετρά τέσσερις διαδοχικές νίκες (σε όλες τις διοργανώσεις) με τον Τιμούρ Κετσπάγια να «τρέχει» ένα σερί οκτώ αγώνων χωρίς ήττα κόντρα στην ομάδα της Λευκωσίας. Με το «διπλό» στο ΓΣΠ η «Κυρία» έκανε άλμα τριών θέσεων, ανέβηκε από την 5η στην 2η θέση με 37 βαθμούς και είναι στο -8 από τον πρωτοπόρο Απόλλων, τον οποίο αντιμετωπίζει το μεθεπόμενο Σάββατο (26/2) στο Τσίρειο και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση για τη σημασία του αγώνα.

Τον δρόμο προς την επιτυχία άνοιξε ο… παλιός Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ολοκλήρωσε ο… νέος Ανδρέας Χρυσοστόμου. Ο Ελλαδίτης το πρώτο ημίχρονο δικαίωσε τον Κετσπάγια που του εμπιστεύθηκε φανέλα βασικού και ο Κύπριος μεσοεπιθετικός «φώναξε» και πάλι ότι είναι σπουδαίος και καθοριστιοκός ποδοσφαιριστής. Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων πέρασε ο ανίκητος Λόρια που είχε καθοριστικές αποκρούσεις με αποκορύφωμα το σουτ του Νατέλ στο 49’, ενώ ο Αμπαρτζουμιάν πιστώθηκε άλλη μία ασίστ, με μια εξαιρετική σέντρα πάρε – βάλε στον Χριστοδουλόπουλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ