aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Το τρίποντο είναι μονόδρομος!

Ανόρθωση: Το τρίποντο είναι μονόδρομος!

Πώς ακριβώς το είπε ο Τιμούρ Κετσπάγια; «Αν δεν μπορούμε να πάρουμε βαθμούς από αυτό το παιχνίδι, τότε έχουμε πρόβλημα»! Ο Γεωργιανός τεχνικός δεν θα μπορούσε να περιγράψει με πιο παραστατικό τρόπο την σημερινή αποστολή της Ανόρθωσης στην 3η αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ. Τα ψέματα τέλειωσαν για την «Κυρία» κι ήρθε η ώρα να επανέλθει στις ευρωπαϊκές νίκες.

Ανεξάρτητα αν θα προλάβει το τρένο της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, το τρίποντο απόψε στο ΓΣΠ (19:45) κόντρα στη Φλόρα Ταλίν αποτελεί μονόδρομο. Κι ο Κετσπάγια που δεν συνηθίζει να κρύβεται πίσω από πιασάρικες ατάκες, είπε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Για να μην «έχουμε πρόβλημα» όπως τόνισε χαρακτηριστικά, πρέπει να έρθουν οι βαθμοί. Κι όταν ρωτήθηκε αν είναι φαβορί η Ανόρθωση, απάντησε: «Αυτό που ψάχνω είναι τους τρεις βαθμούς. Δεν με νοιάζει εάν η ομάδα μου είναι το φαβορί ή όχι».

Απομένει να μάθουμε αν η φιλοσοφία του και ο τρόπος σκέψης του για την κρισιμότητα της αναμέτρησης έχει περάσει και στους κυανόλευκους. Διότι το τρίποντο θα αποτελέσει βάλσαμο στις (πολλές) πληγές της «Κυρίας», ενώ η νίκη στους ομίλους τους Κόνφερενς Λιγκ έχει μπόνους από την ΟΥΕΦΑ 500 χιλιάδες ευρώ. Όταν σου δίνεται η δυνατότητα να έχεις στον όμιλο μια ομάδα υποδεέστερη από τη δικιά σου και να κερδίσεις σε δύο ματς 1.000.000 ευρώ, δεν το… θέλει ούτε ο Θεός, να μην το βάλεις στο ταμείο σου.

Το είπε με κομψό τρόπο και ο Τιμούρ Κετσπάγια. «Κάθε παιχνίδι πρέπει να το κερδίζουμε. Είναι σημαντική στιγμή και για την Φλόρα. Είναι μεγάλο κατόρθωμα για αυτούς να παίζουν ομίλους. Από τη δική μας πλευρά, τα πρώτα δύο παιχνίδια ήταν με δύο πολύ καλές ομάδες, τώρα θεωρούμε ότι είμαστε καλύτεροι και μπορούμε να κερδίσουμε. Ειδικά αν αγωνιστούμε όπως στο τελευταίο μας παιχνίδι παρόλο που χάσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά κι έδωσε το σύνθημα του τρίποντου: «Τώρα, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα και για εμάς. Δεν θα υποτιμούσα καμία ομάδα, αλλά πιστεύω έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε».

Σε καμιά περιπτωση βέβαια, δεν υπάρχει υποτίμηση για την εσθονική ομάδα. «Είναι από μία χώρα χωρίς μεγάλη παράδοση στο ποδόσφαιρο. Είδαμε την ομάδα, ξέρουμε ότι είναι καλή και δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε για να πάρουμε τη νίκη. Όταν έπαιξαν με την Ομόνοια ήταν πολύ καλοί και στα δύο παιχνίδια. Δεν υποτιμούμε τη Φλόρα, αλλά παίζουμε στην έδρα μας. Αν δεν μπορέσουμε να πάρουμε τους βαθμούς σε αυτό το παιχνίδι θα έχουμε πρόβλημα. Παίζουμε στην έδρα μας και είναι ευκαιρία για μας να πάρουμε βαθμούς. Να έρθει ο κόσμος να βοηθήσει για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ