aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Το τετράλεπτο της καταστροφής και η αδυναμία που... βγάζει μάτι

Ανόρθωση: Το τετράλεπτο της καταστροφής και η αδυναμία που… βγάζει μάτι

Έφθασε μία ανάσα από το 3Χ3 η Ανόρθωση, αλλά ο Μιγκελίτο τής πήρε την μπουκιά από το στόμα. Το ισόπαλο 2-2 με τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος», για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αφήνει πικρή γεύση στην «Κυρία». Άλλωστε, ήταν αγκαλιά με το «τρίποντο» μέχρι το 90’+13 και για μερικά δευτερόλεπτα δεν πήγε στη διακοπή του πρωταθλήματος με το απόλυτο των εννέα βαθμών στο σακούλι.

Τα δύο γκολ των Τσίκο (45’+2) και Γκερέρο (50’) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στην αρχή του δευτέρου ήταν ιδανικό σενάριο για την ομάδα του Νταβίδ Γκαγιέγο, όμως σε τέσσερα λεπτά το σκηνικό άλλαξε άρδην. Πριν καλά – καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το γκολ του Γκερέρο, ο Κατσιάρης μείωσε σε 2-1 στο 52’ με κεφαλιά και τρία λεπτά αργότερα αποβλήθηκε ο Κορρέα.

Ο Κωνσταντίνος Φελλάς έκρινε βίαιο το μαρκάρισμα του Κύπριου αμυντικού και άφησε την Ανόρθωση με δέκα ποδοσφαιριστές. Απόφαση που άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι, αφού δεν έφθανε στους κυανόλευκους που έμειναν με παίκτη λιγότερο, δεν υπήρχε άλλη διαθέσιμη επιλογή για το κέντρο της άμυνας! Ο Μηνάς Αντωνίου κλήθηκε εσπευσμένα να παίξει τον ρόλο του στόπερ και μπορεί ο Γκαγιέγο να προστάτευσε τον ποδοσφαιριστή του λέγοντας πως «ο Μηνάς έπαιξε αρκετά καλά όσο αγωνίστηκε», όμως εκ του αποτελέσματος η μετεγγραφή του Σάλβα Φερέρ γίνεται με καθυστέρηση.

Τα καλά νέα για την Ανόρθωση είναι πως σε άλλο ένα παιχνίδι είχε καλή παρουσία για ένα ημίχρονο. Ήταν αρκετά παραγωγική σε ευκαιρίες, πέτυχε δύο γκολ, είχε ρυθμό και αρκετά τρεξίματα κάνοντας τη ζωή του αντιπάλου δύσκολη. Το κακό νέο για τους κυανόλευκους είναι η σπατάλη ευκαιριών και κυρίως η αδυναμία που… βγάζει μάτι στις στατικές φάσεις και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Η Ανόρθωση κέρδισε 11 κόρνερ στο παιχνίδι και σκόραρε στο υπ’ αριθμόν εννέα. Από αυτά δημιούργησε άλλες 1-2 ευκαιρίες και τα υπόλοιπα πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Από στατική φάση προήλθε το πρώτο γκολ της Νέας Σαλαμίνας και το ένα (από τα τρία) δοκάρια τους στο παιχνίδι.  Καταληκτικά, η Ανόρθωση απώλεσε τους πρώτους δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα, όμως έγινε ακόμα πιο σοφή για το που χρειάζεται ενίσχυση και βελτίωση.

Όλες οι υπόλοιπες ειδήσεις για την Κύπρο στο Philenews.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ