aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Το «στοίχημα» του Τιμούρ με Πόποβιτς και Χριστοδουλόπουλο

Ανόρθωση: Το «στοίχημα» του Τιμούρ με Πόποβιτς και Χριστοδουλόπουλο

Η διακοπή του πρωταθλήματος δίνει τη δυνατότητα σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες να γεμίσουν μπαταρίες και να επανέλθουν στα επίπεδα που τους θέλουν οι οπαδοί της ομάδας τους. Στην Ανόρθωση, στη συγκεκριμένη κατηγορία ανήκουν και δύο παίκτες που ήρθαν με τυμπανοκρουσίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν τα αναμενόμενα. Πρόκειται για τους Ντένις Πόποβιτς και Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Αμφότεροι, διακαής πόθος για τον Τιμούρ Κετσπάγια, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εντάχθηκαν το καλοκαίρι στο ρόστερ της «Κυρίας», είχαν κάποιες αναλαμπές, κάποια «ξεπετάγματα» καλών εμφανίσεων, αλλά η συνολική τους εικόνα, σύμφωνα με τα «θέλω» των οπαδών, σηκώνει βελτίωση και μάλιστα μπόλικη.

Ο Πόποβιτς «έβγαλε μάτια» στις πρώτες του εμφανίσεις και οι φίλοι της Ανόρθωσης στοιχημάτιζαν ότι βρήκαν τον άνθρωπο που θα κάνει τη διαφορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, έχασε από τη λάμψη του και οι ίδιοι άνθρωποι διερωτούνται πώς προέκυψε αυτή η «ανομοιομορφία» στην απόδοσή του. Ελλείψει και (ποιοτικών) εναλλακτικών επιλογών, ο 32χρονος Σλοβένος παίρνει λεπτά συμμετοχής, έχει αγωνιστεί στα επτά από τα οκτώ ματς πρωταθλήματος, ενώ άλλες οκτώ φορές έχει παίξει σε ευρωπαϊκά ματς. Πρώτος ο Τιμούρ Κετσπάγια αναμένει βελτίωση από έναν παίκτη που ξέρει πολύ καλά ποιο είναι το ταβάνι του, λόγω της συνεργασία τους στην Όρενπουργκ.

Όσον αφορά στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, είναι γνωστό ότι ο Γεωργιανός τεχνικός διαμήνυσε στη διοίκηση ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή με προσωπικότητα που μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα. Γι’ αυτό άλλωστε και αποκτήθηκε, έστω και με καθυστέρηση μερικών μηνών. Λίγο πριν να κλείσει τα 35 του χρόνια, ο Ελλαδίτης διεθνής δείχνει ότι είναι «μπαρουτοκαπνισμένος», έχει καλή τεχνική κατάρτιση, αλλά στη ζυγαριά της συνολικής του εμφάνισης παρουσιάζει «έλλειμμα».

Ακόμη κι ο ίδιος θα περίμενε περισσότερα σε τομείς όπως είναι η δημιουργία, η σταθερότητα και η αποτελεσματικότητα. Το «πρόβλημα» με τον Λάζαρο είναι ότι του δόθηκαν ρόλοι που αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε ικανοποιητικό βαθμό. Αγωνίστηκε στη μεσαία γραμμή ως επιτελικός, άλλες φορές ως πλάγιος επιθετικός και σε κάποιες περιπτώσεις ως σέντερ φορ. Το γεγονός αυτό ενδεχομένως να μην τον βοήθησε να προσφέρει περισσότερα. Έπαιξε και στους 8 αγώνες πρωταθλήματος (473 λεπτά συμμετοχής) και στους 8 ευρωπαϊκούς αγώνες.

Τόσο ο Πόποβιτς, όσο και ο Χριστοδουλόπουλος έδειξαν ότι είχαν ανάγκη τη διακοπή του πρωταθλήματος. Η συνέχεια απαιτεί (και στην Κύπρο και στην Ευρώπη) τρεξίματα σε ψηλές εντάσεις και τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές έχουν ανάγκη και την ξεκούραση και το γέμισμα της μπαταρίας. Η βελτίωση και των δύο αποτελεί ένα ξεχωριστό στοίχημα για τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος έκανε «μάχη» για να τους αποκτήσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ