aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Το πρότζεκτ έχει ονοματεπώνυμο

Ανόρθωση: Το πρότζεκτ έχει ονοματεπώνυμο

Πριν από τρεις μήνες (και κάτι ημέρες) η Ανόρθωση παρουσίασε με κάθε επισημότητα το πλάνο της για τη νέα εποχή. Ο μεγαλομέτοχος και νέος πρόεδρος Χρίστος Πουλλαΐδης, απέφυγε να πει πολλά τονίζοντας ότι «τα περισσότερα θα μας τα πουν οι αρμόδιοι», παραπέμποντας στους Νεόφυτο Λάρκου και Ντάρκο Μίλανιτς. Εκείνη η συνέντευξη Τύπου είχε ένα πρόσωπο που «επισκίαζε» τα πάντα. Δεν χρειαζόταν να είσαι καλά πληροφορημένος για να αντιληφθείς ότι η Ανόρθωση έμπαινε -και βρίσκεται- στην εποχή του Νεόφυτου Λάρκου.

Χοντρά – χοντρά ο αθλητικός διευθυντής ανέλυσε το πλάνο του για τη νέα Ανόρθωση. Κι όποιος μπορούσε να διαβάσει πίσω από τις λέξεις ήταν εύκολο να αντιληφθεί ότι ο χρονικός ορίζοντας δεν αφορούσε μόνο τη σεζόν 2022-23, αλλά είχε πολύ μεγαλύτερο εύρος. Ο Νεόφυτος Λάρκου είχε προαναγγείλει «τη στελέχωση της προπονητικής ομάδας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», «τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στον προπονητή και στους παίκτες για να φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Κι επίσης, «μέσα από το τμήμα σκάουτινγκ φιλτράρισμα και επεξεργασία όλων των προτάσεων για τις καλύτερες δυνατές λύσεις στο έμψυχο δυναμικό». Στην Ανόρθωση ο πήχης είναι πάντα ψηλά, αλλά ο αθλητικός της διευθυντής, προχώρησε ένα βήμα παρακάτω τονίζοντας ότι «ο μεγαλύτερος στόχος είναι να δημιουργήσουμε από φέτος τις συνθήκες για να μη χρειάζεται κάθε χρόνο να ψάχνουμε ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας μας».

Το νέο πρότζεκτ της Ανόρθωσης είχε (κι έχει) ονοματεπώνυμο: Νεόφυτος Λάρκου. Κι όταν ρωτήθηκε, «γιατί Μίλανιτς;», είχε έτοιμη την απάντηση: «Είδαμε πάρα πολλούς προπονητές. Ο κύριος Μίλανιτς έχει κάνει πρωταθλητισμό, έχει επιτυχημένο πέρασμα από την Κύπρο, ξέρει τι είναι το “Αντώνης Παπαδόπουλος” και ποιες είναι οι απαιτήσεις της Ανόρθωσης». Προφανώς και κάτι δεν μετρήθηκε σωστά για να πληρώνει τόσο νωρίς το μάρμαρο ο Σλοβένος τεχνικός. Το κακό για τον Λάρκου (και τον Χρίστο Πουλλαΐδη που τον επέλεξε) είναι ότι, πλέον, είναι υπό διερεύνηση οτιδήποτε άλλο -πιθανόν- δεν μετρήθηκε σωστά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ