aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Το πρώτο εμπόδιο για το «back to back»

Ανόρθωση: Το πρώτο εμπόδιο για το «back to back»

Από το «Στέλιος Κυριακίδης» θα αρχίσει η προσπάθεια της Ανόρθωσης για το «back to back» στον θεσμό του κυπέλλου. Η περσινή διοργάνωση ήταν το σωσίβιο και ταυτόχρονα το εφαλτήριο των κυανόλευκων, αφού κατάφεραν να κατακτήσουν το τρόπαιο νικώντας τον Ολυμπιακό στον τελικό, συμμετείχαν στην Ευρώπη κι εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Στο πλαίσιο της β’ φάσης αντιμετωπίζουν στις 16:30 την Πάφος FC και θα επιδιώξουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Από μόνο του το γεγονός ότι μετά τη 17η αγωνιστική η ομάδα της Πάφου έχει τους ίδιους βαθμούς με την «Κυρία», καταδεικνύει και τον βαθμό δυσκολίας της αναμέτρησης. Πόσο μάλλον όταν στην έδρα της είναι αήττητη στη φετινή σεζόν και λόγω των Ρώσων επενδυτών έχει βάλει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών της.

Αυτό το ψηλό εμπόδιο, λοιπόν, θα κληθεί να υπερπηδήσει ο Τιμούρ Κετσπάγια και οι παίκτες του. Υπάρχει βέβαια και ο επαναληπτικός, την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, αλλά όλοι θέλουν να έχουν ισχυρά εφόδια, «λάφυρα» από το πρώτο ματς. Όλα δείχνουν ότι η Ανόρθωση έχει μπει στον ίσιο δρόμο στην πορεία για την υλοποίηση των στόχων της. Οι τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα την έχουν ανεβάσει βαθμολογικά και στον τομέα της ψυχολογίας, είναι σε απόσταση όπου όλα είναι πιθανά και κάθε λιθαράκι που μπαίνει, είναι κέρδος. Το καλύτερο, βέβαια, στη σημερινή αναμέτρηση είναι να μπουν γερά θεμέλια πρόκρισης με μία νίκη.

Στη διάθεση του Τιμούρ Κετσπάγια τέθηκε το τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα της «Κυρίας», ο Μπλαζ Βερχόβετς, αφού όπως ενημέρωσε η ΚΟΠ, ο Σλοβένος έχει εγγραφεί στο δυναμικό της. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις ο Γεωργιανός τεχνικός δεν έχει αναστολές να ρίξει στη μάχη τα νέα αποκτήματα, φτάνει να είναι έτοιμα. Στην περίπτωση του Σλοβένου μέσου, επειδή προέρχεται από προετοιμασία, μπορεί να του δοθεί λίγος χρόνος για να είναι πανέτοιμος. Σήμερα θα απουσιάσει σίγουρα ο Ρισβάνης λόγω ασθενείας και ο Ιωάννου εξαιτίας προβλήματος στο άνω χείλος που αποκόμισε στο παιχνίδι με την ΑΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ