aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Το πλάνο για να χωρέσουν Ουάρντα, Λάζαρος και Πόποβιτς

Ανόρθωση: Το πλάνο για να χωρέσουν Ουάρντα, Λάζαρος και Πόποβιτς

Την ποδοσφαιρική αξία του Αμρ Ουάρντα δεν την αμφισβητεί κανείς. Ακόμα κι οι προπονητές που ζήτησαν την αποχώρησή του από τις προηγούμενες ομάδες που θήτευσε το έπραξαν εξαιτίας εξωαγωνιστικών λόγων.

Ο Αιγύπτιος στην πρώτη παράσταση μπροστά στο κοινό της Ανόρθωσης έκανε τους φίλους της «Κυρίας» να χαμογελάσουν και να τρίψουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Πέτυχε δύο γκολ μα κυρίως έδειξε ορεξάτος για ποδόσφαιρο. Σαφώς και η δυναμική του αντιπάλου δεν επιτρέπει συμπεράσματα και μεγάλες κουβέντες, όμως ο 28χρονος μεσοεπιθετικός επιβεβαίωσε πως θα είναι κομβικός στην πορεία της «Κυρίας».

Αγωνίστηκε 45’ ως αριστερός εξτρέμ και ζητούσε συνεχώς μπάλα, συνεργάστηκε αρκετά καλά με τον Πόποβιτς και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Το ερώτημα που από το βράδυ της Παρασκευής στριφογυρίζει στο μυαλό αρκετών φίλων της Ανόρθωσης είναι πως θα χωρέσουν στην ίδια ενδεκάδα οι Ουάρντα, Χριστοδουλόπουλος, Πόποβιτς και Ντέλετιτς. Όλοι οι καλοί χωράνε και ο Τιμούρ Κετσπάγια έχει έτοιμη την απάντηση και το πλάνο.

Το πλάνο του Γεωργιανού τεχνικού είναι να παίξει με έναν καθαρό ανασταλτικό μέσο (σ.σ. Αρτυματάς), δύο δημιουργικούς μέσους (σ.σ. Πόποβιτς και Ουάρντα) και τους Χριστοδουλόπουλο (αριστερά) και Ντέλετιτς (δεξιά) στα άκρα με τον Λάφερτι φουνταριστό.

Βέβαια, σε μια σεζόν με 32 αγώνες πρωταθλήματος, τουλάχιστον έξι ματς στην Ευρώπη με ταξίδια στο ενδιάμεσο και παιχνίδια κυπέλλου θα χρειαστεί να δοθούν ανάσες σε ορισμένους παίκτες και να διαφοροποιηθεί αρκετές φορές το πλάνο του προπονητή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ