aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΚΑΔΗΜΙΕΣΑνόρθωση: Το όραμα του Μιχαΐλοβιτς μέσω του «Goal»!

Ανόρθωση: Το όραμα του Μιχαΐλοβιτς μέσω του «Goal»!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Εδώ και μερικές ημέρες ο Βέσκο Μιχαΐλοβιτς έχει αναλάβει την καίρια και απαιτητική θέση του τεχνικού διευθυντή της ακαδημίας. Ο ίδιος παίζοντας για τρία χρόνια με τη φανέλα της Ανόρθωσης έχει συνδεθεί, έχει αγαπήσει και έχει αγαπηθεί από τον κόσμο της ομάδας, γνωρίζοντας πολύ καλά το εκτόπισμα και τις απαιτήσεις στην «Κυρία».

Παρά το γεγονός ότι ο ρόλος του απαιτεί μπόλικο τρέξιμο, ο ίδιος δεν θα μπορούσε να αρνηθεί αυτή την πρόκληση. «Από τη στιγμή που ήρθε πρόταση από την Ανόρθωση σε συνδυασμό και με τις σχέσεις που έχω με την ομάδα, που είναι γνωστές εδώ και χρόνια, δεν υπήρχε άλλη απάντηση για μένα πέρα από το να την αποδεχθώ και να επιστρέψω μετά από 20 χρόνια», ανέφερε μιλώντας αποκλειστικά στο «Goal».

Στη συνέχεια, ο Μιχαΐλοβιτς έδειξε να γνωρίζει πολύ καλά τι έχει να αντιμετωπίσει: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο κομμάτι οι Ακαδημίες, όμως για να λειτουργήσει μία ομάδα καλά πρέπει να έχει πολύ καλές Ακαδημίες. Αυτό είναι το πλάνο της Ανόρθωσης. Μιλήσαμε και με τον πρόεδρο και με τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος και μου εξήγησαν τι θέλουν από μένα. Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω και πιστεύω θα πάμε καλά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προέδρους και τον κ. Κωνσταντίνου για την ευκαιρία που μου δίνουν».

Κληθείς να σχολιάσει αν θα έχει άμεση επαφή με την πρώτη ομάδα και τον Τιμούρ Κετσπάγια, είπε: «Ο Τιμούρ έδειξε ως τώρα ότι είναι ένας από τους λίγους που δίνει σημασία στους Κύπριους παίκτες. Τα τελευταία χρόνια θυμόμαστε τι έγινε με τον Αρτυματά και τον Πιέρο. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει επαφή. Για να είμαι ειλικρινής μέχρι τώρα δεν μιλήσαμε μιας και υπήρχαν πολλές υποχρεώσεις και τώρα η πρώτη ομάδα είναι προετοιμασία στις Πλάτρες. Στο κάτω-κάτω όλοι δουλεύουμε για το καλό της ομάδας».

Η επιστροφή Κετσπάγια και το όλο κλίμα που υπάρχει είναι κάτι που έπαιξε τον ρόλο του στην απόφασή του, όπως μας ανέφερε: «Έπαιξε και αυτό τον ρόλο του σίγουρα. Από τη στιγμή που σου κάνει πρόταση μία ομάδα της εμβέλειας της Ανόρθωσης… Ξέρω τι σημαίνει Ανόρθωση και ξέρω πόσο ωραία έχω περάσει εκεί τρία χρόνια».

Κάποια πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν στις Ακαδημίες και ήδη ο Βέσκο Μιχαΐλοβιτς ξέρει προς τα που θα κινηθεί: «Το πιο σημαντικό είναι να έχεις σωστή οργάνωση. Να οργανωθούμε με προπονητές, με τα γήπεδα κτλ. Ήδη είμαστε σε συζητήσεις με τα γήπεδα. Έχουμε μόνο ένα γήπεδο στα Κελιά για να κάνουν προπόνηση πέντε ομάδες. Γίνεται προσπάθεια να βρούμε κι άλλα γήπεδα και είμαστε σε καλό δρόμο. Οπωσδήποτε πρέπει να συγκεντρωθούμε σε ακόμη πιο μικρές ηλικίες. Από την U14. Απ’ εκεί ξεκινά η βασική δουλειά για να φτιάξεις ένα παίκτη για το αύριο. Εκεί πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία. Στα 17-18 ίσως είναι αργά για να φθάσεις στο επίπεδο που πρέπει. Πρέπει να ξεκινάμε από τα 14. Και ψυχολογικά και αγωνιστικά και απ’ όλες τις πλευρές».

Κάποιες αλλαγές με προπονητές θα γίνουν, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την Ανόρθωση του Τιμούρ Κετσπάγια: «Είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ καλύτερη η χρονιά από την περσινή. Δεν είδα προπονήσεις ή παίκτες αλλά μόνο και μόνο από την παρουσία του Τιμούρ είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ διαφορετική και πολύ καλύτερη απ’ ότι τα τελευταία χρόνια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ