aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Το μόνο που ακόμα «ξεφεύγει» στον Κετσπάγια

Ανόρθωση: Το μόνο που ακόμα «ξεφεύγει» στον Κετσπάγια

Η βελτίωση στην απόδοση της Ανόρθωσης από τον Ιανουάριο είναι οφθαλμοφανής, σε σχέση με τους φθινοπωρινούς μήνες. Είναι πιο… ζωντανή, δημιουργεί πολλές φάσεις και σκοράρει ακατάπαυστα. «Ε, ποιο είναι το πρόβλημα;», μπορεί να αναρωτιούνται οι φίλοι της, αν και υποψιάζονται οι πλείστοι την απάντηση: μα φυσικά η αχίλλειος πτέρνα της, που παραμένει η άμυνά της.

Είναι το μοναδικό στοιχείο που δεν μπόρεσε στο ελάχιστο να διορθώσει ο Τιμούρ Κετσπάγια, σε σχέση με άλλες «ανορθογραφίες» που παρουσίαζε η ομάδα της Αμμοχώστου από την αρχή της σεζόν.

Οι αριθμοί άλλωστε δεν λένε ψέματα. Μετά την έλευση του 2022, η «Μεγάλη Κυρία» έδωσε 12 παιχνίδια στις δύο κυπριακές διοργανώσεις και μόνο σε δύο κράτησε απαραβίαστη την εστία της: στο 0-0 της ρεβάνς με την Πάφος FC για το κύπελλο και στο 2-0 με τον ΑΠΟΕΛ για το πρωτάθλημα.

Επίσης, με μόνο έξι clean sheets στις 23 αγωνιστικές της Α’ Κατηγορίας έχει καλύτερη επίδοση μόνο από τις ΑΕΛ (5) και ΠΑΕΕΚ (4).

Δεν βρίσκει την άκρη ο Γεωργιανός προπονητής λοιπόν, την ώρα που ο νεοαποκτηθείς κεντρικός αμυντικός Ροντρίγκο Εσκοβάλ παραμένει θεατής των παιχνιδιών. Ο Πορτογάλος μετρά μόλις 30 λεπτά συμμετοχής στη ρεβάνς με την Πάφος FC, δείγμα του ότι δεν χαίρει της εμπιστοσύνης του Κετσπάγια (τουλάχιστον προς το παρόν).

Το σίγουρο είναι ότι ούτε η ανασταλτική χειμερινή προσθήκη αποδεικνύεται όντως ενισχυτική ούτε οι προϋπάρχουσες αμυντικές επιλογές μπόρεσαν να λειτουργήσουν καλύτερα. Εάν δεν αλλάξει κάτι προς το καλύτερο στη συνέχεια της σεζόν λοιπόν, η Ανόρθωση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη σε κάθε ματς πως θα «τρέχει» για να διορθώνει τα κακώς κείμενα των μετόπισθεν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ