aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Το «κλειδί» για την Ευρώπη

Ανόρθωση: Το «κλειδί» για την Ευρώπη

Η Ανόρθωση κρατάει την τύχη της στα χέρια της όσον αφορά στο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, όσον αφορά στο «χρώμα» του εισιτηρίου. Στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν, τα πράγματα έχουν απλοποιηθεί.

Με νίκη ή ισοπαλία επί του Άρη, στη σημερινή αναμέτρηση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (19:00), η ομάδα της Αμμοχώστου «κλειδώνει» τη συμμετοχή της στο Κόνφερενς Λιγκ. Για να «προαχθεί» στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να νικήσει τον Άρη και αύριο να ηττηθούν ο ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΚ στους αγώνες τους με την Πάφος FC και τον Απόλλωνα αντίστοιχα. Στο εφιαλτικό σενάριο οι κυανόλευκοι του Τιμούρ Κετσπάγια γνωρίζουν την ήττα από τον Άρη και χάνουν και τ’ αυγά και τα πασχάλια…

Στα ματς με την πλάτη στον τοίχο για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, η «Κυρία» δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου με εκείνη την ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Ομόνοια, νίκησε με 1-0 την Πάφος FC (ουσιαστικά την έβγαλε εκτός Ευρώπης) και την περασμένη εβδομάδα εξήλθε ισόπαλη 1-1 με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.

Το… φεγγάρι δεν είναι κακό, θα μπορούσε όμως να ήταν πολύ καλύτερο. Όλοι στο κυανόλευκο οικοδόμημα έχουν συνειδητοποιήσει ότι το ευρωπαϊκό εισιτήριο δεν είναι απλά «διαβατήριο» για άλλη μία συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά η σανίδα σωτηρίας της σεζόν που ολοκληρώνεται σήμερα. Ταυτόχρονα, αποτελεί σημαντικό εργαλείο για το χτίσιμο της προοπτικής για την επόμενη σεζόν. Κανένας δεν θέλει να σκέφτεται το εφιαλτικό σενάριο. Πόσο μάλλον, όταν αγωνίζονται στην έδρα τους και σε λίγες μέρες ο μεγαλομέτοχος Χρίστος Πουλλαΐδης θα μπει μπροστά ως πρόεδρος της εταιρείας, ενώ ο σχεδιασμός για τη νέα περίοδο έχει αρχίσει με προπονητή τον Κετσπάγια και αθλητικό διευθυντή τον Νεόφυτο Λάρκου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ