aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑνόρθωση: Το «κάλιο αργά παρά ποτέ» της υπόσχεσης στον Κορρέα  

Ανόρθωση: Το «κάλιο αργά παρά ποτέ» της υπόσχεσης στον Κορρέα  

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Πίσω στο Καλοκαίρι του 2020. Ο Τιμούρ Κετσπάγια αποφασίζει για το ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου και μεταξύ άλλων έπρεπε να αποφασίσει για το μέλλον των ποδοσφαιριστών που παραχωρήθηκαν ως δανεικοί την προηγούμενη σεζόν.

Ο Γεωργιανός ζήτησε την παραμονή του Παύλου Κορρέα, ο οποίος είχε παίξει ως δανεικός στον Εθνικό (10 συμμετοχές) την περσινή κουτσουρεμένη αγωνιστική περίοδο. Ο 22χρονος αμυντικός ήταν διστακτικός στο να επιστρέψει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ξέροντας πως ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγαλύτερος και δύσκολα θα έπαιρνε αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Ο Κετσπάγια διευθέτησε συνάντηση μαζί του και τον έπεισε να παραμείνει στην Ανόρθωση, υπογράφοντας μάλιστα επέκταση συμβολαίου μέχρι το Καλοκαίρι του 2023. Αν είναι κάτι για το οποίο σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκαν μαζί του πιστώνουν τον Γεωργιανό προπονητή είναι η δικαιοσύνη. Ο τεχνικός της «Κυρίας» στην πορεία του ως προπονητής απέδειξε πολλάκις ότι δεν καταρτίζει ενδεκάδα με γνώμονα ούτε την εθνικότητα, ούτε την ηλικία, ούτε τον μισθό των ποδοσφαιριστών.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Καβάλα στ’ άλογο ο Κετσπάγια με 16 από κάτω!

Η σεζόν κυλούσε απογοητευτικά για τον δεξιοπόδαρο στόπερ, ο οποίος περιορίστηκε σε πέντε συμμετοχές ως αλλαγή στο πρωτάθλημα. Αρχές Απρίλη, στο παρά πέντε για ολοκλήρωση της σεζόν, γύρισε ο… διακόπτης με τον Κετσπάγια να κάνει πράξη τα όσα είχε αναφέρει κατ’ ιδίαν στον ποδοσφαιριστή λίγους μήνες προηγουμένως. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ στις 5 Απριλίου, για την 5η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, ο Κορρέα πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά φέτος και πρώτη μετά από τέσσερα χρόνια στην Ανόρθωση! Η προηγούμενη (και μοναδική) ήταν στις 20 Μαΐου 2017, στην εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ.

Ακολούθησε η συμμετοχή (ξανά ως βασικός) στο εκτός έδρας ντέρμπι του Τσιρείου με τον Απόλλωνα, η επίσης ενενηντάλεπτη συμμετοχή στον πρώτο ημιτελικό αγώνα κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ μέχρι να φθάσουμε στο βράδυ της ζωής του. Για τον Παύλο Κορρέα η περασμένη Τετάρτη με τα δύο γκολ επί του ΑΠΟΕΛ αποτελεί την κορωνίδα της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Ο Κετσπάγια χαμογελώντας είπε ότι δεν περίμενε ότι θα σκοράρει ο Κορρέα, πόσο μάλλον δύο γκολ και εμμέσως παραδέχθηκε ότι ίσως να καθυστέρησε να τον εντάξει στην ενδεκάδα. «Τον πιστέψαμε και αυτός με το παιχνίδι του έδειξε ότι αξίζει που παίζει στην ομάδα. Μπορεί και εγώ να είχα αργήσει να τον χρησιμοποιήσω, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ», σημείωσε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ