aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Το «έτσι είναι ο Τιμούρ και δεν αλλάζει» έχει και το τίμημά του

Ανόρθωση: Το «έτσι είναι ο Τιμούρ και δεν αλλάζει» έχει και το τίμημά του

Η μοίρα των προπονητών είναι γνωστή. Όχι μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με τις απολύσεις, μα και με το… κοντινό δρομολόγιο μεταξύ αποθέωσης και απαξίωσης. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά γιγαντώνεται σε θερμόαιμους λαούς όπως οι μεσογειακοί και οι νοτιοαμερικάνικοι. Αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανείς. Ούτε ο Τιμούρ Κετσπάγια στην Ανόρθωση.

Επομένως, όσο και αν πικραίνεται ο Γεωργιανός τεχνικός με τις αποδοκιμασίες των οπαδών της ομάδας του όταν έρχονται οι άσχημες ημέρες, είναι σοφότερο να αποφεύγει τα ξεσπάσματα σε συνεντεύξεις Τύπου, όπως συνέβη δηλαδή την περασμένη Δευτέρα μετά το 1-2 από την ΑΕΚ. Ο οπαδός θα συμπεριφερθεί αναλόγως των συναισθημάτων της στιγμής. Πότε θα σε πάρει στα σύννεφα και άλλοτε θα σε ρίξει από εκεί χωρίς αλεξίπτωτο.

Ούτε και οι δημοσιογράφοι, όμως, είτε έχουν δίκαιο είτε όχι, μπορούν να σταματήσουν την κριτική. Παγκοσμίως, δεν υπάρχει συνάδελφος που γνωρίζει από ποδόσφαιρο όσο ένας προπονητής. Ξέρει όμως από ανάλυση μιας πορείας, γνωρίζει πώς να συλλέγει πληροφορίες και αναλόγως πράττει. Από εκεί και πέρα, με τη σειρά του κρίνεται για τα γραφόμενά του.

Μην πάτε πολύ μακριά. Ο Ότο Ρεχάγκελ οδήγησε την Ελλάδα στην κατάκτηση του Euro 2004 και υπήρχαν Έλληνες που τον κατηγορούσαν ότι έπαιζε κατενάτσιο! Και τι δεν άκουσε άλλωστε για την αποτυχία πρόκρισης στο Μουντιάλ του 2006. Με τον όχλο, όμως, ή τα βέλη της κριτικής δεν μπορεί να τα βάλει κανείς… Ο Ρεχάγκελ, όμως, τα άκουγε, χαμογελούσε, δούλευε και οδήγησε τη γαλανόλευκη στο Euro 2008.

Σύμφωνοι. Διαφορετική ιδιοσυγκρασία μεταξύ του Γεωργιανού και του Γερμανού. Τι θα γίνει όμως; Να καταργηθούν οι συνεντεύξεις Τύπου μετά τα παιχνίδια, όπως λέει ο Ευγένιος Χαμπουλλάς, για να μην έρχεται σε δύσκολη θέση η διοίκηση της Ανόρθωσης σε κάθε ανάλογη περίπτωση; Αστεία πράματα! Μήπως θα είναι καλύτερα να αποκτήσει ο Κετσπάγια περισσότερη αυτοσυγκράτηση; Διότι το «έτσι είναι ο Τιμούρ και δεν αλλάζει» είναι μεν σεβαστή άποψη, έχει δε και το τίμημά της για τους διοικούντες τη «Μεγάλη Κυρία».

Υ.Γ.: Ο Τιμούρ Κετσπάγια βίωσε κατά το προπονητικό πέρασμά του από Ολυμπιακό Πειραιώς, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ Αθηνών πολύ χειρότερες καταστάσεις. Η αντιμετώπιση δε των Ελλαδίτων δημοσιογράφων προς το πρόσωπό του ήταν τρισχειρότερη. Επέδειξε όμως μεγαλύτερη ψυχραιμία, τουλάχιστον σε δημόσιες τοποθετήσεις του. Γνώριζε πολύ καλά ότι το επίπεδο ανοχής των αντίστοιχων διοικήσεων ήταν πολύ πιο περιορισμένο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ