aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗΑνόρθωση: Το χαμένο «μηνιάτικο» και η διαπίστωση που δεν αρκεί

Ανόρθωση: Το χαμένο «μηνιάτικο» και η διαπίστωση που δεν αρκεί

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στην Ανόρθωση. Η ισοπαλία με την Φλόρα Ταλίν στο ΓΣΠ, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ είναι σαν ήττα για την «Κυρία» που ήταν αγκαλιά με την πρώτη νίκη της στη νεοσύστατη διοργάνωση, όμως με λάθη στα όρια της αυτοχειρίας ισοφαρίστηκε σε 2-2 από τους Εσθονούς.

Η ομάδα της Αμμοχώστου έχασε δύο βαθμούς που της επέτρεπαν να ελπίζει μέχρι και στη διεκδίκηση μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου, έδωσε συνέχεια στις προβληματικές και ανησυχητικές εμφανίσεις, ενώ πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων 334.000 ευρώ. Τόση είναι η διαφορά των 166.000 ευρώ που θα καρπωθεί η Ανόρθωση από το μπόνους ισοπαλίας που δίνει η ΟΥΕΦΑ σε σχέση με τις 500.000 ευρώ που θα εισέπραττε στο ενδεχόμενο νίκης. Δεν είναι και λίγο πράγμα να κάνει «φτερά» μέσα από τα χέρια σου ένα ολόκληρο μηνιάτικο του μισθολογίου ολόκληρου του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Οι κτυπητές αδυναμίες των κυανόλευκων από την αρχή της σεζόν της στοιχίζουν σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια της η «Κυρία» κέρδισε μόλις μία φορά, ενώ στα τέσσερα εξ αυτών δέχθηκε πέραν του ενός τέρματος και μοιραία δεν κατάφερε να νικήσει. Ομαδικά και ατομικά λάθη διαδέχονται το ένα το άλλο και η ανασταλτική λειτουργία της Ανόρθωσης σε πολλές φάσεις μπάζει από παντού. Η ευθύνη βαραίνει όλους, με πρώτο τον Τιμούρ Κετσπάγια, καθώς δεν αρκεί η διαπίστωση του προβλήματος μα επιβάλλεται η επίλυσή του.

Οι υποχρεώσεις της ομάδας τρέχουν και ακολουθεί ένα παιχνίδι με τεράστιο βαθμό δυσκολίας και κρισιμότητας. Υπερβολή; Μάλλον όχι, και μια ματιά στο βαθμολογικό πίνακα αρκεί για να διαπιστώσει κανείς τι θα σημαίνει για την Ανόρθωση αποτυχία στο εντός έδρας ντέρμπι της Δευτέρας με την ΑΕΚ. Εξαιρετικά δύσκολη έως απίθανη είναι η συμμετοχή του Αμπατζουμιάν, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο παιχνίδι με τη Φλόρα. Αμφίβολη κρίνεται η παρουσία των Κορέια και Αντωνιάδη, ενώ δεν υπολογίζεται ο Μπουσουλάζιτς. Σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας θα είναι ο Λάφερτι, ενώ ο Κατσαράβα έδειξε αν μη τι άλλο ότι μπορεί ν’ αποτελέσει επιλογή στο πλάνο του προπονητή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ